• Äldre 28 Apr 22:50
    1357277 visningar
    10068 svar
    10068
    1357277

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag hänger på! Kör ett race i vardagsrummet imorgon och ska rensa en garderob på söndag. Finns allt möjligt intryckt där, så jag ska riva ut allt och organisera. Hoppas på att det finns en del att slänga därinne.

  • Äldre 29 Apr 22:31

    Vardagsrummet - check. Plockat bort saker som inte hörde hemma där, sett till att alla leksaker får plats i förvaringsbackar, dammat, dammsugit och våttorkat. Så nu känner jag mig nöjd! Bäst att vila nu så jag orkar ta tag i den tråkiga garderoben imorgon.

  • Äldre 1 May 21:54

    Brukar torka med fuktig trasa med lite diskmedel. Har också tagit bort massa småplock för att underlätta. Behöver rensa mer i sovrummet för där finns det många hotspots som gör det omöjligt att damma snabbt. Kanske får bli nästa projekt.

    Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Fastnade i garaget och fick inte garderoben röjd. Påbörjade det idag, men kom bara halvvägs. Nya tag imorgon!

  • Äldre 1 May 22:01
    Ms H skrev 2017-05-01 19:24:53 följande:

    Ja, få grejer framme är otroligt skönt! Jag brukar damma med torr trasa för det mesta och med fuktig ibland (främst när jag kör en stor del av bostaden på en gång).

    Tro det eller ej, men nu är jag färdig med mitt vinterdammprojekt! Alla öppna ytor, alla tavlor, spelgar och annat på väggarna, alla lister och lite till är torkat och alla golv är dammsugna med en extra körning med bara slangen kring väggarna. Shit vad skönt det känns!


    Grattis MS H! Bra jobbat! Jag skulle behöva göra det på övervåningen.
  • Äldre 1 May 22:15
    Ms H skrev 2017-05-01 21:59:05 följande:

    Men nått blev gjort i garaget istället?


    Ja, äntligen fick jag organiserat på några riktigt stökiga hyllor. Slängde en hel del så nu får jag äntligen plats med de saker som jag vill ha. Hittade renjoringsmedel i röran så nu behöver jag inte köpa det på ett tag. Sandleksaker till barnen hittade jag också i överflöd. Nu är det slut på att plocka på sig saker i affären på rutin som bara bygger på högarna så jag inte ser vad jag har.
  • Äldre 1 May 22:23
    Ms H skrev 2017-05-01 22:06:27 följande:

    Vilken effektiv helg det blev för mig! En kombination av att inte vilja ta tag i dammandet och att känna flytet/se förbättringarna gjorde att jag fick otroligt många grejer gjorda och inte riktigt kunde sluta. Har röjt i uteförrådet, sorterat kontoret, rensat i tidningshögen, fixat inför ny hylla i tvättstugan, tömt återvinning, städat dator, tagit fram utemöbler, torkat rent lite ute, diskat, tvättat och vet inte vad! Nu har jag hamnat framför Mästarnas mästare, men så låg pappershögen frestande på armlängds avstånd, så nu sitter jag och sorterar papper samtidigt som jag ser på tv. Hoppas hoppas hoppas att detta håller i sig :)


    Wow! Jag är imponerad! Skulle också vilja ha ett sånt flow! Känner igen det där med att inte vara så sugen på att göra en viss sak, för mig garderoben. Annars hade jag aldrig tagit tag i garaget.
  • Äldre 1 May 22:30
    Ms H skrev 2017-05-01 22:17:54 följande:

    Att sluta att handla är ganska befriande ????


    Ja helt underbart! Känner mig helt matt på alla prylar vi har som man inte behöver och som bara ligger och skräpar överallt. Har nästan blivit helt manisk på att rensa *skratt*.
  • Äldre 2 May 22:47
    Ms H skrev 2017-05-01 22:56:34 följande:

    Jag är också imponerad :P vet inte var det kom ifrån! Nu har jag pärmat alla papper också och har en prydlig hög med de få papper som ska åtgärdas något sätt när tid ges. Försöker nu att låta bli att snegla på oordningen i bokhyllan, för jag vet ju att om jag börjar med något mer nu så kommer det bara at sluta med att massa grejer är framrivet och långt ifrån slutfört.

    Ska försöka att göra små avgränsade insatser under kommande vecka och håller tummen för att jag lyckad hålla ordning. För nu är här faktiskt fint!


    Jag är så avundsjuk! Jag skulle också behöva sätta in papper i pärmar. Gjorde ett jättejobb förra sommaren med att grovsortera alla högar med papper. Hade mängder! Jag började sätta in i pärmar men orkade inte göra klart. Jag stoppade de papper som jag inte orkade sätta in i mappar, så min plan är att ta en mapp i taget. Hoppas att jag orkar igenom det denna sommaren. Naturligtvis har årets papper tillkommit. Sen ska det bli ny rutin att ta tag i pappren direkt istället!
  • Äldre 2 May 22:55
    Fantasia78 skrev 2017-05-02 20:48:22 följande:

    Wow! Nu får du njuta lite! :)

    Själv har jag bara kvällen på mig att städa nedervåningen. Får besök imorgon, och då brukar man ju få tummen ur lite snabbare...    Har funderat på att ha som strategi att bjuda hem goda vänner lite oftare, så kan det nog bli fart på min städning ännu mer. Fast jag måste rensa bort lite mer, så blir det mer lättstädat. Hinner nog städa 1,5 timme ikväll, sedan är det dags att släcka för idag. Så får jag väl fortsätta imorgon bitti en stund och helst en stund på eftermiddagen också.... Håll nu tummar så jag får mycket gjort ikväll. Vore så skönt att slippa stressa imorgon. 


    Bra jobbat! Det vore så skönt att slippa stress-stada när man ska ha besök. Har en bit kvar där. Jag behöver också rensa mer. Men jag har definitivt märkt att det är lättare att hålla ordning med mindre prylar. Det sporrar mig att att rensa ännu mer!
  • Äldre 6 May 01:09
    Ms H skrev 2017-05-04 18:32:49 följande:

    Voxen, om du redan sorterat mycket av det är du ju en bra bit på väg! Kan du inte sätta in en "hög" per dag några dagar framöver, så är du ännu närmare målet nästa vecka?


    Luften har gått ur mig lite vad gäller städningen. Har inte gjort så mycket de senaste dagarna. Dammsög lite idag och plockade undan. I helgen ska jag ta tag i högarna, börja sätta in i pärmar. Ska försöka att göra lite varje dag som du föreslog Ms H. Hoppas på att jag ska få ett sånt Flow som du hade förra helgen. Annars är helgens projekt Sovrummet. Jag kommer inte att ge mig på kläder klädgarderoben. Det får bli ett separat projekt. Vad har ni andra på gång i helgen?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!