Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    vallakra skrev 2017-11-08 08:50:44 följande:

    Insåg plötsligt att vi närmar oss advent med stormsteg!

    Jag brukar alltid storstäda ( taklampor, golvlister, fönsterputs, rensa och torka skåp och garderober och annat "extra") ett rum per vecka under hösten för att allt ska vara gjort till andra advent.

    Den här hösten har ju varit något rörig så jag har inte haft en tanke på storstädning. Just nu känns det inte realistiskt att jag skulle hinna allt men det får duga ändå.

    Jag hinner vad jag hinner och det blir nog en bra jul även om det finns en och annan smutsig golvlist i huset.


    Nä det är inte värt att stressa ihjäl sig. Gör det som du tycker känns viktigast och ta resten en annan gång. Tänker inte stressa hela december för jag vill hinna njuta också.
  • Voxen1

    Här går det fortfarande supertrögt. Har inte kommit igång med något, Jag har iallafall lyckats hålla ordningen, disk och tvätt är under kontroll samt dammsugning görs nästan varje dag (alltså inte hela huset utan bara där det behövs, oftast pga smulor eller sand). Känns som jag behöver lite återhämtning efter pappersrensning och garderobsstadning.

  • Voxen1
    Ms H skrev 2017-11-11 16:29:16 följande:

    Av veckans totalt 11 punkter på att-göra-listan hade jag igår gjort en. Två av veckans punkter stod på lördagen, så idag tänkte jag ?idag ska jag faktiskt göra det jag tänkt? och så gjorde jag det, bara sådär! Sen har jag lagt till tre nya punkter för helgen, varav två är genomförda nu och en påbörjad. Så nu har jag börjat att beta av de där övriga 10, det är ju faktiskt sååå skönt när man blir klar med grej efter grej!


    Bra jobbat! Ja det är så skönt när man kan bocka av från listan! Igår tog jag tag i mina projekt igen. Hallen blev fixad. Vinterjackor togs fram, pysselmaterial blev rensat bland och saker som hamnat där som hör hemma någon annanstans borttagna. Hallmöbler och golvlister torkades. Jag hittade också mer papper (helt otroligt, jag tror att de förökar sig själva :)) så jag sorterade in dem i pärmar.

    Idag ska jag göra en djupdykning in i garderoben på nedervåningen och se om jag kan få in dynorna till utemöblerna eller städa en hylla i garaget och förvara dem där. Sen blir det plocka i vardagsrummet och dammsugning och våttorkning på nedervåningen.

    Bäst att sätta igång!
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2017-11-08 23:23:52 följande:

    Jag inser att vad jag bestämt mig för att göra, funkar inte. Men, då får jag en massa annat gjort. Helgen jag skulle sortera och fixa papper, rörde jag inte ett enda papper, men sålde huset, köpte ett nytt, slängde lite böcker och fick sonens cykel reparerad, samt sålde lite dataspel. Kanske ska jag nu planera in källarrensning, så jag äntligen tar itu med papperen. Vad som helst, bara jag slipper det jag planerat, verkar det som. Oklart varför...


    Inte dåligt jobbat! Wow! Ja ibland är det inte lätt att få gjort det på listan! Jag har en lista i mobilen praktiskt och bra. Nackdelen är att det är så lätt att fylla på listan, utan att alla punkter är avbockade :)
  • Voxen1
    nevermind skrev 2017-11-16 12:46:19 följande:

    Den är bra!


    Ja, med plocka 15min, aldrig gå tomhänt, rensa ut saker som är överflödiga och organisera resten så har jag fått bra ordning i hemmet. Det går inte fort, men det går stadigt framåt. Numera har jag luftigt i skåpen och då ser man vad man har. Det gjorde jag inte när det var proppfullt. Massa dubbletter som inte behövdes. Bättre att städa 15min än inte alls. Jag har en bit kvar, men jag känner att jag har hittat det sätt som fungerar för mig!
  • Voxen1

    Hur går det med städandet? Själv har jag städat bilen idag. En riktigt grundlig städning. Det behövdes verkligen kan jag säga.

  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2017-11-20 07:52:30 följande:

    Javisst, mycket lättare att storstäda ett tomt, nytt hus! När bilen blir smutsig köper jag en ny Har jag tur städar dom även en del efter utflytt från huset. . Nu frågar jag mig hela tiden ?är detta något jag verkligen vill kosta på att få nerpackat, flyttat och uppackat?. Organiserar också en massa ?kommer jag att hitta igen detta när jag packar upp?. Rekommenderar alla som vill rensa hemma att låtsas att dom ska flytta snart, fast i mitt fall behöver jag inte låtsas, jag ska flytta.


    Ha ha, det skulle jag också vilja göra. Köpa ny bil istället för att städa den. Ett tips, släpp inte in barn i bilen, haha. Misstaget jag har gjort. Jag är dum nog att låta dem äta i bilen då och då också!

    Ja, se till att inte fylla det nya huset med onödiga prylar. Jag har rensat så att skåpen inte är proppfulla och det är så skönt. Jag har för mycket av vissa saker (kläder, skor, väskor, servetter, ljus, badrumsgrejer typ duschtvål, lotion, hårgrejs etc). Det jag inte gillade åkte ut, men resten använder jag upp och köper inte nytt.

    Äntligen börjar jag få kontroll över prylarna och det har blivit mer lättstädat. Har en bit kvar, men är på god väg. Men så har jag hållit på ett antal år också.....

    Kanske skulle ha gjort som dig, börjat om från början med ett nytt hus! Det hade nog gått fortare.
  • Voxen1
    hon mot strömmen skrev 2017-11-22 20:40:34 följande:

    Hemmet har förfallit men det tar jag i morgon och dixar till. I går skottade jag och ungarna bort 2-3dm snö från gården, tog ca 90 minuter. Idag har vi burit in ca 70kvm goöv som jag har köpt billigt. Känner mig nöjd ändå.


    Såklart du ska känna dig nöjd! Du har ju inte legat på latsidan direkt! Jag är så avundsjuk på att ni har snö nu. Det skulle jag också vilja ha. Så mysigt.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-11-23 10:10:48 följande:

    Jippie! Sju ica-påsar till Erikshjälpen i tisdags och ett par till idag. Dessutom fick jag maken till att äntligen sortera bland fiskeböckerna. Vi hittade massor av dubletter som nu ska ut på tradera.

    I eftermiddag kör jag till tippen, bilen är full med bråte som blivit över efter ommöbleringar och utrensningar.

    Det har ju stått still här i stort sett hela huset och vi har aldrig tidigare levt i sånt kaos men nu är vi på gång. SÅ SKÖNT.


    Bra jobbat! Visst är det härligt att bli av med saker! Ju mindre i skåpen desto lättare att hålla ordning och det går fortare att städa.

    Vi har också möblerat om lite och reducerat prylar och på så sätt också möbler. Så nu ska vi bara få ut annons på blocket och se om vi kan få sålt det. Nästa projekt är barnens rum. Skulle vilja få ordning och rensat innan jul. Vet inte riktigt om jag hinner, men ska iallafall göra ett försök. I december är det ju mycket annat att göra också.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!