Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Idag blev det paus från rensandet. Behövde veckostäda för det har blivit lite eftersatt de senaste veckorna. Dammsugit, dammat, våttorkat I hela huset och storstädat alla badrum. Så nu ska jag inte göra mer idag! Nu har jag bara sovrummet kvar att rensa i. Känns helt underbart! Fast jag funderar på om jag ska ta ett varv till i köksskåpen. Kommer nog aldrig bli helt klar, lol.

  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-18 19:40:33 följande:

    Wow, bara sovrummet kvar? Medalj till dig! Jag börjar ju också närma mig rensningsslutet, men sen ska jag ta en snabb runda till i alla rum är det tänkt. Bra med flera varv ibland, speciellt med kläder tycker jag. Senaste varvet i garderoben, hittade jag fyra par byxor till att ge bort. Fyra! Och ändå har jag kvar en del, måste haft pinsamt många när jag startade garderobsrensningen i somras. Usch!


    Tack! Du förtjänar helt klart också en medalj! Du har verkligen jobbat stenhårt! De saker som jag var tveksam till att göra mig av med åker ut nu i andra varvet. Det har fått sjunka in lite och jag har blivit mer uppmärksam på vad jag faktiskt använder.

    Det är en helt underbar känsla när man faktiskt ser vad som finns i skåpen. Det har också gjort mig sugen på att rensa lite till.

    Jag har också alldeles för mycket kläder. Jag har rensat ut det som jag inte gillar. Resten sparar jag och använder efter hand. Så nu är det köpstopp på kläder.

    Har också köpstopp på servetter, ljus, shampoo, balsam, duschtvål och bodylotion. Gjorde samma sak som med kläderna, rensade ut det som jag inte tyckte om och resten ska användas upp innan nytt får köpas.

    Nu när jag nästan är klar med rensandet ska jag försöka få en städrutin på plats. Dags att kolla lite på Flyladys sida igen och bli inspirerad.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-01-22 16:07:05 följande:

    F##n! F#rbannade, J##la S##t!!!!! Jag har drabbats av kristallsjuka. Kom som en blixt från klar himmel.

    Var på väg till Kalmar för att besöka ett gymnasium med sonen när allting började snurra. Törs inte tänka på vad som kunde hänt om jag inte i sista stund lyckats köra ut på vägrenen.

    Jag var helt borta och sonen var naturligtvis skräckslagen men jätteduktig. Han ringde 112 och lyckades guida dem till oss trots att han egentligen inte hade en aning om var vi var.

    Slutade med koll av hjärtat och röntgen av hjärnan innan det konstaterades att det var ofarlig kristallsjuka.

    Tack och lov att ingen blev skadad och att jag inte är allvarligt sjuk men inte är det roligt att knappt kunna gå och gissa hur hemmet ser ut?


    Vad otäckt! Tur att det gick så bra som det gick! Duktigt av din son, inte lätt att hantera en sådan situation. Skönt också att det inte var någon allvarlig sjukdom. Hoppas att du snart blir bättre. Hur lång tid tar det innan man blir bra igen? Förstår att det inte är kul att inte kunna gå. Jag fick väldigt ont i ryggen för ett halvår sedan och det var inte kul. Kunde knappt gå, sitta eller ligga. Efter det gick över är jag så glad för att jag mår bra och lider verkligen med de som inte gör det.

    Krya på dig och ta det lugnt med städandet. Det går att ta igen senare!! Ta hand om dig nu i första hand!
  • Voxen1

    Nu var det ett tag sedan jag var inne här. Åkte på en dunderförkylning så det har inte blivit så mycket med städade här. Jag har bara försökt att hålla hemmet flytande så att säga. Det har faktiskt gått över förväntan. Tror att jag börjar närma mig lagom antal saker. Det har varit värre än Noaks ark i mitt hus på vissa områden. Jag har inte bara haft två utan fler extra än så. Mest har det varit förbrukningsvaror som jag plockat på mig i affären trots att det inte stått på listan typ pasta, konserver, duschtvål, rengöringsmedel, ljus, body lotion, servetter, sandleksaker etc som jag sedan Inte har lyckats förbruka. Det är det stopp med nu.

    Kläder är ett annat område där det svämmar över. Jag har kört lite samma stil där. Om jag tyckt om något har jag köpt två istället för en fast jag bara behöver en. Så på kläder har jag köpstopp i år.

    FuckGoggleAskMe hur går det med flytten?

    Vallakra, hoppas att du mår bättre!

  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-02-10 14:21:45 följande:

    Jo tack, jag mår bättre. Är fortfarande yr på morgonen och förmiddagen (för att kristallerna far runt extra när man reser sig från liggande) men vardagen funkar någorlunda men jag törs inte köra bil än.


    Skönt att du mår bättre! Hoppas att det snart blir bättre även på morgonen och förmiddagen. Förstår att du inte vill köra bil så länge som du känner dig yr. Nu ska jag ta tag i dagens städuppgift, sätta upp tavlor och sänglampa på barnens rum så den högen försvinner från vårt sovrum. Har irriterat mig länge på det.
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-02-15 20:57:18 följande:

    Lycka till med tillfrisknandet Vallakra! Själv har jag nu flyttat så kan inte rensa mera, känns skönt! Vi bor tillfälligtvis i en minilägenhet där man måste hålla strikt ordning för att det ska funka. Ska nog damma och dammsuga i helgen, men tar nog max 30 minuter. Håller nu på att oroa mig för fixandet av nya huset, plan A blir till B som blir till C. Men det ordnar sig väl. Ska nog flytta in i mitten av mars.


    Skönt att inte kunna rensa mer. Själv har jag blivit lite beroende av att göra det. Det finns alltid något att rensa ut. Jag har bestämt mig för att gå igenom köksskåpen en sista gång. Sedan ska jag göra en sista utrensning i min garderob. Det blev kvar många plagg i "kanske" högen som jag känner att jag kan göra mig av med. Jag gillar inte att använda majoriteten av dessa plagg, så då finns ingen anledning att behålla. Måste sluta köpa kläder som jag tycker är snygga men sedan Inte gillar att använda. När detta är gjort ska jag ha rensstopp ett tag. Jag spenderar lite för mycket av min tid på att rensa och städa. Dags att hitta balansen.

    Du måste berätta hur inflyttningen i det nya huset går!
  • Voxen1
    Chianti skrev 2018-02-16 13:54:14 följande:

    Någon i tråden som rensat enigt Kon Marie-metoden?


    Jag har gjort det delvis. Gjorde det med kläder, väskor, skor och mitt smink. Skulle behöva göra det med mina smycken också. Har inte följt i vilken ordning man ska rensa. Jag började mitt rensande genom att göra det rum för rum enligt Flylady. Körde fast lite och hittade Kon Marie-metoden. Ska kolla in hennes metoder för att förvara och vika kläder etc för jag behöver få en bättre överblick på mina toppar och linnen. Inte så smart att ha dessa i en hög för man ser inte de understa. Kör du enligt Kon Marie-metoden?
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-03-02 21:29:38 följande:

    On man lämnar två smutsiga strumpor ensamma i en tvättkorg, sker det en slags celldelning efter 20 minuter, och plötsligt har man en halv maskin smutstvätt där. Och sen går det snabbt utför ... det är faktiskt vetenskapligt bevisat! (Nästan, i alla fall). Vi har flytt fältet för en veckas strunta-i-flytt-eller-ens-klä-på-sig, vilket är underbart! Sonen och jag är på februarilov i ett kallt, europeiskt land, går ut så lite som möjligt och slappar och kramas i soffan. Tids nog hinner verkligheten ifatt oss (=måndag), och då måste vi väl stressa och fixa igen.


    Åh vad skönt det låter. Vi tog lite ledigt här också, två helgresor. Kul att komma hemifrån lite. Skulle gärna åka iväg mer!! Städningen blev lite eftersatt, men nu tar det faktiskt inte så lång tid att återställa ordningen. Men nu är jag också hopplöst efter med tvätten!!!!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-03-02 09:02:14 följande:

    Hur har ni det i snöovädret? Här är skolorna stängda och i stort sett alla bussar inställda så de flesta stannar hemma idag.

    Jag tänkte använda tiden till att tvätta och baka. Jag har inte bakat sedan jag blev sjuk och när det gäller tvätten så verkar den växa upp ur golvet i tvättstugan. Det är den enda rimliga förklaringen, för det är väl inte möjligt att en vanlig familj kan producera så enormt mycket tvätt?


    Nu är jag också efter med tvätten!! Det brukar gå bra med mitt system. Jag har fyra trådbackar från IKEA och när en blir full tvättar jag den färgen. Det brukar bli ca 4 maskiner i veckan med kläder. Handdukar och lakan är utöver. Blir ca 2 lakanstvättar varannan vecka och en handdukstvätt i veckan. Men nu efter vi varit iväg två helger och jag haft mycket att göra under veckorna är jag hjälplöst efter. Hur mycket jag än tvättar kommer jag inte ikapp. Hjälp!!!
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-03-17 22:12:19 följande:

    Själv behöver jag tvätta typ 1,5 resväska full med tvätt nu. Har inte haft tvättmöjligheter på ett tag (just flyttat till nytt hus). Är glad att tvättmaskinen funkar, men torkställningen står inklämd mellan flyttlådor, mindre bra. Och lyse i tvättrummet hade ju hjälpt. Sen kommer ju problemet var den rena tvätten ska ta vägen, håller på att organisera garderober och hyllor. Fortfarande kaos och vi lever mest på hämtpizza, men lite i taget börjar vi organisera hemmet. Lägligt nog har jag pajat ryggen, just nu när jag borde stressa runt och bära prylar hit och dit. Min starke elvaåring får fixa en massa (mot lön) men som tur är trivs han redan jättebra och har dragit hem kompisar till kaoset. ? Hej killar, kranen är full av vatten, vill ni ha lite? Plocka bara undan böckerna och smutskläderna ur soffan så kan ni få sitta också?. Jag har planerat att tills juni ska vi ha ett rent, välorganiserat hem, och typ till jul ska allt vara perfekt, man ska ha rimliga förväntningar. I dag har vi gått igenom ett par lådor med prylar som skulle fixats innan flytten (gamla leksaker). Tänk om man haft en vecka till innan flytten ... när allt fixats här, ska jag alltid leva i flyttläge, alltid vara organiserad nog för att kunna flytta!


    Hoppas att ryggen blivit bättre. Du får vara försiktig med de tunga lyften! Bra jobbat med att gå igenom de sista lådorna istället för att bara ställa de längst in i förrådet. Jag har samma mål som dig, att bara ha de saker som jag behöver och vill ha. Så skulle vi flytta finns inget som behöver gås igenom. Det ska vara luftigt i skåpen så jag ser vad jag har och det ska vara lätt att ställa in saker. Jag vill kunna öppna skåp och garderober utan att saker trillar ut. Är nästan där nu och det känns så skönt. Tycker du har en bra tidplan, bättre att det blir ordentligt gjort än att stressa.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!