Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-05 19:42:56 följande:

    Tack för påpekandet, kan tänka mig lyckan av att år 2024 upphitta en låda med tio rostiga trädgårdsredskap, fem tomma målarburkar, sju spräckta blomkrukor, tre reservdelar till trädgårdsgrunkan jag slängde 2015, ett mögligt set boule och femton oidentifierbara prylar ... tar nog på mig regnstället och utforskar skjulet i morgon. Tyvärr lurade jag i mig själv att man inte kan åka till återvinningscentralen när det regnar, så har det roliga kvar till i morgon. Nu ska jag upp och ta ett ömt farväl av diverse uttjänta resväskor, och påminna mig själv om att jag faktiskt inte alls behöver dom till förvaring, föredrar genomskinliga plastlådor.


    Nu får du inte lura dig själv mer, haha! Imorgon åker vi, eller hur?!?

    Jag hittade två av dessa gamla lådor i somras och det var inte kul. Rensade upp i min garderob och såg två lådor jag inte kände igen. Undrade vad för roligt det var i dessa lådor och blev djupt besviken. Gamla godisar (äckligt), läckande bläckpennor, gamla kvitton, andra värdelösa papper, barnkläder, våtservetter, fönsterputs, en gammal dammtrasa,krukor ja du förstår inget kul alls!! Slår vad om att det finns några liknande lådor på vinden. Så nej utsätt dig inte för detta!!!! Rensa medans du kan!
  • Voxen1
    Chianti skrev 2018-01-05 19:30:13 följande:

    Vilka är era bästa städsaker? Jag tvättade fönster idag och insåg hur mycket jag gillar min fönstertvättare! Egentligen är det inte tvättaren utan torkfunktionen som är det finurliga, men wow vad bra den är!


    Har inte så många städsaker. Favoriten är dammsugaren. Försöker köra så enkelt som möjligt. Detta året är mitt mål att försöka hitta mer miljövänliga alternativ till rengöringsmedel och helst en flaska till hela hemmet. Är inte heller bästa vän med microfiber trasor. Fast din fönstertvättare låter inte så dum.
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-06 16:09:13 följande:

    Ja nu blir det väl champagne, har just dumpat en full billast med gammal färg etc! Gubben på centralen som tog emot burkarna var så hjälpsam att jag nästan friade till honom av lättnad. Kvällens projekt blir väl att samla ihop nästa billast som jag skulle kunna dumpa på måndag. Har upptäckt en oslagbar kombo: packar gamla tuber och burkar i gamla uttjänta resväskor, så får dom en sista användning. Bra med mer inspiration till att INTE släpa med diverselådor! Kom du iväg med dina gamla burkar?


    Hurra!! Du gjorde det!! Ja, mina färgburkar blev också körda till återvinningscentralen. Ett tag tänkte jag skjuta upp det, men då tänkte jag på dig. Det känns så bra nu efteråt. Halva garaget är inte så bra organiserat, så det ska göras imorgon. Finns saker som jag kan rensa bort. Nä nu ska jag dyka in i klädkammaren lite till.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-01-06 11:06:31 följande:

    Det är ju ingen städsak direkt men jag älskar vår nya spis med pyrolys, ugnen är alltid skinande ren numera.

    Jag är också väldigt förtjust i mina frotté-trasor. Jag använder dem till allt (inkl. som disktrasor) och eftersom jag har så många kan jag byta flera gånger om dagen om jag tycker att det behövs.


    Bra tips! Har små frotté-trasor som jag funderade på att kasta. Ska testa att använda dem när jag städar.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-01-08 11:00:13 följande:

    Ja, det är suveränt! Jag har sytt en massa av vita handdukar som jag köpt på Erikshjälpen, billigt och bra.


    Har kvar små handdukar sedan barnen var bebisar och har funderat på om jag ska slänga/skänka dessa. Men jag ska prova att göra som dig! Smidigt att bara kunna slänga in i tvättmaskinen.
  • Voxen1

    Ja det blev inte riktigt som jag tänkt mig med klädkammaren och garaget. Körde på bra i lördags fast det blev inte riktigt klart. Igår skulle jag fixa det, men smet ut på utflykt hela dagen istället. Så nu har jag det roliga kvar! Kommer nog hinna klart klädkammaren men inte garaget.

    FuckGoggleAskMe kom du iväg till återvinningscentralen idag?

  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-09 23:15:49 följande:

    JA, jag nådde centralen på måndagen efter diverse trafikproblem och elände, borde kvalificera för nobelpris el. dyl. nu. Trädgårdsskjulet är utplockat, källaren är sanerad och vinden är utrensad. Har beställt häntning av de sista resterna från skjulet, hoppas det funkar. Jag borde flytta oftare!


    Bra jobbat!! Själv låtsas jag att jag ska flytta, haha. Då rensar jag ut många fler prylar. Målet är att bara kunna packa ner allt i lådor och inte behöva rensa ut samt att det inte ska släpas med massa skräp eller onödigt som inte används.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-01-10 16:26:40 följande:

    Igår lämnades ytterligare TRE ica-kassar till Erikshjälpen. För att vara helt ärlig så köpte jag ett par saker också men ändå. Tre fulla påsar ut och en film och en halsduk in kan vara acceptabelt tycker jag.


    Wow, bra gjort! Nä huvudsaken är ju att man inte kommer hem med mer än man lämnat, haha.

    Skulle jag lätt kunnat göra förut! Men det är det slut med nu. 2 saker känns ju helt rimligt.
  • Voxen1

    Fredag igen! Denna veckan har gått så fort! Håller fortfarande på och röjer i garaget. Måste göra mig av med mer saker så allt får en bestämd plats.

    När det är klart måste jag ta itu med sovrummet, för där är alla saker som blivit över från andra rum. Ska dela upp i donera, sälja och slänga och sedan se till att få det gjort.

    Ha en bra helg alla i tråden!

  • Voxen1

    Ibland går det trögt, motivationen sviktar här också lite då och då. Eller rättare sagt, tar helt slut! Tycker att du löste det bra Vallakra, starta med det som är roligast och köra på därifrån. Det gäller att komma igång med någonting, så brukar det lossna lite.

    I helgen blev jag klar med att dela upp sakerna i slänga, sälja och donera. Jag körde också iväg donations högen. Det som ska säljas får vara kvar tills det ska lämnas in i slutet av februari.

    Garaget är det värre med. Bestämde mig för att inte fuska, så jag går igenom en hylla per dag. Tar bort alla saker och går igenom allt. Jag har en hylla kvar som jag planerar att göra idag. Behöver organisera om lite, så att de saker som hör ihop står ihop och det som används ofta är lätt att nå.

    Nä nu får det vara slut på kaffe- och surfpausen. Dax att gå ut i garaget igen!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!