Forum Övrigt - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

  Fre 29 sep 2017 17:46 Läst 1182029 gånger Totalt 10031 svar
  Visar endast inlägg av FuckGoggleAskMe - Visa alla inlägg
 • Fre 29 sep 2017 17:46 #9503

  MEN GUD, VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER? Här brukar jag smygtitta ibland (har inte skrivit förut) för att få inspiration av hur duktiga ni är, och nu, när jag behöver uppmuntran som mest, är det ingen som skriver ett jota! Skandal! Sitter ni alla och äter praliner i stället? Herregud! Är det bara jag som måste tillbringa helgen med seriös utrensning och organisering av hela huset? Håller nu på att fixa hallen, bär saker till bilen, arbetsrummet, förrådet, sonens rum, mitt rum osv - och då har jag alltså bara en minimal hall! Ryggsäckar, tygpåsar, extra tygpåsar, extra-extra tygpåsar, reservryggsäckar, konstiga väskor som nog kommer till användning en gång varannat år, posten (redan sorterad tack och lov) som ska in i pärmar, sportprylarna som gått vilse, halsdukarna jag inte använder, skoputsgrejorna (var förvarar ni dom?) jag använder sparsamt, anslagstavlan som ingen läser och diverse cykelpumpar, bollpumpar och paraplyer. Nu ska det mesta väck och allt organiseras! Och detta är bara första rummet! Är det någon annan som slavar i kväll, skriv en rad så kan vi tycka synd om varandra! Nej, nu ska jag jobba!

 • Lör 30 sep 2017 09:03 #9506

  Kul att fler har lite organisationsångest! Hallen ser nu fantastisk ut, men hann ju bara lite till av allt på gårdagens lista. Det underlättar att jag har en mapp i hallen där jag genast sorterar in post och en korg att slänga papper i. Har också en liten korg med "utgående grejor" med typ batterier att slänga, papper jag snart måste ha med mig osv. Nej nu ska jag röja köket! Ska gå igenom varje låda och skåp och ta bort allt jag inte använder.

 • Tis 3 okt 2017 16:09 #9511

  Jaha, nu har jag alltså röjt hallen, sonens rum (har skänkt febrilt till släktingar, vänner, välgörenheter samt slängt en del) och är nästan färdig med mitt förråd. En gång i tiden gjorde jag misstaget att ha ett stort förråd, men efter att ha röjt ut det när jag flyttade, svor jag att aldrig mer samla på mig så mycket prylar. Har varit ganska duktig sedan dess, men nu lyckades jag ändå få ihop en stor låda med värdelösa elektronikprylar (åkte till återvinningscentralen) och en sopsäck med bra-att-ha-saker som kastades. Bara resväskor, årstidsprylar (jul, påsk, Halloween, sommarstrand osv), hobbysaker och en väska med sentimentala minnesprylar kvar. Känns skönt! Och köket är röjt, men det gick snabbt, hade redan tagit ett varv där för några månader sen. Jaha, bara resten kvar då ... Låter spännande att klä om soffan! Rapportera sen!

 • Tis 3 okt 2017 20:00 #9519

  Va, ketchup? Måste jag pröva sen, när röjningshysterin här hemma lagt sig. Måste säga att det skar i hjärtat när jag gjorde mig av med mitt uppslagsverk, men har släpat med dom på ett antal flytter, och inte använt det mer än tre gånger de senaste 10 åren. Tungt och tar mycket plats! Någon mer som har skelett i garderoben, nej jag menar 28 stora uppslagsböcker i hyllan, som ni inte använder? Förstår er, jag var en av er tills nyligen. Fast nu efteråt känns det bra, separationsångesten varade inte så länge. Har också gjort mig av med några stora, tunga böcker med underbart vackra foton på djur, natur och konst. Som jag aldrig hade tid att titta i.

 • Ons 4 okt 2017 21:50 #9522 +1

  Tror jag svimmar snart, men nu har jag organiserat hela huset! Fast nu ljög jag lite, skenbar organisation råder överallt, men har fortfarande ställen att röja och organisera på riktigt (inte bara så att det ser prydligt ut). Kvar är: arbetsrum (böcker och papper till förbannelse samt sygrejor och lite jox, kanske tar hela nästa helg plus antagligen mer), trädgårdsskjul (två timmar nästa solig helg), foton (skulle kunna ta en vecka heltid, får köra med etapper), sladdar och diverse elektronik (det mesta är gjort, men av överblivna sladdar kan jag antagligen varken identifiera eller använda typ 75 %, slängningsdags!). Sen borde jag ju fixa lite med laptop också samt göra lite höstfix i trädgården. Men, är ganska nöjd med husröjning ändå, nu öppnar jag lådor och skåp och ser lätt vad jag har, och halvdana grejor eller dubletter är borta. Målet är att ta kommando över mitt hus och mina saker, i stället för att dom överväldigar och styr mig. Känns redan mycket bättre.

 • Ons 4 okt 2017 21:51 #9523
  vallakra skrev 2017-10-04 11:20:54 följande:
  Idag gäller en light-variant på veckostädning, har nog aldrig varit så smutsigt i det här huset förr. Jag har verkligen slappat av sista halvåret, dags för skärpning.

  Hur gick det? Fick du till det och är du nöjd?
 • Ons 4 okt 2017 23:19 #9527
  Voxen1 skrev 2017-10-04 22:19:58 följande:
  Bra jobbat FuckGoggleAskMe, önskar att jag hade din energi! Sitter fortfarande och sorterar papper till förbannelse. Men nu börjar det iallafall synas, det har blivit mycket plats över i bokhyllorna, så nu är jag mer taggad att fortsätta. Men det känns verkligen som ett evighetsgöra och medan jag sorterar in i pärmar och slänger kommer det in mer papper i hemmet med posten och barnen (skolpapper). Känns som om det är svårt att vinna över pappershögarna.

  Nej, jag har ingen energi! Det är en kombo av nöd (vi ska flytta) plus en inre längtan efter ett enklare liv, plus någon slags sparsamhet (jag vill bara ha det vi använder, och vill ge andra saker till behövande så det kommer till användning). Saker ska användas! Men duktigt kämpat med papperen, visst är det underbart att se tomma hyllor! Om du inte redan har det, skaffa en dragspelspärm i hallen, och för-sortera papper direkt när dom kommer. Har hjälpt mig mycket! Aktuella skolpapper finns i en stående mapp i vardagsrummet, och gamla hamnar så småningom i återvinningen eller spara-högen. Mitt mål är att sätta papper i pärmar en gång i månaden. Ibland har det gått mer än ett år ... Ska börja varje månad med pappersorganisation!
 • Ons 4 okt 2017 23:27 #9528
  Aniiee skrev 2017-10-04 22:27:08 följande:
  Bra jobbat. Mitt nästa lite större projekt är att ta itu med alla skåp i köket. Särslilt städskåpet ser ut som ett smärre katastrofområde.
  Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta

  Ah, men köksskåp är ju tacksamt att organisera, det är så skönt att använda saker sen, för man hittar allt. Likadant med städskåp. I en del köksskåp lägger jag aluminiumfolie på botten, funkar bra, ser ok ut och kan lätt bytas vid behov. I köket tyckte jag det funkade bra att ta ut allt ur ett skåp och sen granska varje pryl som skulle in i skåpet igen (what justifies your existence?).
 • Lör 7 okt 2017 14:48 #9547
  Aniiee skrev 2017-10-05 02:09:18 följande:
  Vi har JÄTTEDUMMA framför allt kökslådor. Bara tre stycken, varav 2 är jättedjupa på höjden, och inga slags organisationslådor eller avgränsningar passar i dem.så allt ligger verkligen huller om buller.  suck.....
  Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta

  Men kan du inte fixa två våningar i lådan? Med en låg trälåda eller plastlock(uppochner)? Om du har något stabilt i botten, ligger grejorna åtminstone där man lagt dom och hoppar inte omkring. Har använt gummimatta på löpmeter (antagligen avsett som halkskydd i badkar) och halkskydd som man lägger under mattor (Ikea), och det funkar bra. Annars kan man ju ta en liten tomkartong och klä med aluminiumfolie, och ha som avdelningslåda.
 • Lör 7 okt 2017 14:55 #9548
  Voxen1 skrev 2017-10-05 21:23:16 följande:
  Ja nöden brukar se till att saker bli gjorda! Jag önskar att vi skulle flytta också så att man bara måste gå igenom alla saker, även de riktiga surdegarna. Jag känner som dig att jag vill ha ett enklare liv. Jag är mätt på prylar! Jag blir inte gladare av att ha skåpen och bänkarna proppfulla av saker, tvärt om. Det blev så mycket lättare att andas med luft i bokhyllorna! Tack för tipset för pappersförvaring, ska testa det. Hade också som mål att sortera papper en gång i månaden, men det sprack. Men nu ska jag på det igen. Jag ska få det att fungera!!

  Låtsas att ni ska flytta, intala dig det! Givetvis till något mindre! Ta inspiration från hemnet! Jag började med att inbilla mig att vi skulle flytta (för jag ville faktiskt flytta), fast jag trodde det skulle ta några år. Tänkte att det är väl bra att förbereda sig i god tid, och började röja. Men, plötsligt blev det verklighet, och vi flyttar nog snart, och det satte ju verkligen fart på röjningen!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll