• Äldre 6 Jan 16:09
    1360949 visningar
    10068 svar
    10068
    1360949

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Voxen1 skrev 2018-01-06 04:19:06 följande:
    Nu får du inte lura dig själv mer, haha! Imorgon åker vi, eller hur?!? Jag hittade två av dessa gamla lådor i somras och det var inte kul. Rensade upp i min garderob och såg två lådor jag inte kände igen. Undrade vad för roligt det var i dessa lådor och blev djupt besviken. Gamla godisar (äckligt), läckande bläckpennor, gamla kvitton, andra värdelösa papper, barnkläder, våtservetter, fönsterputs, en gammal dammtrasa,krukor ja du förstår inget kul alls!! Slår vad om att det finns några liknande lådor på vinden. Så nej utsätt dig inte för detta!!!! Rensa medans du kan!

    Ja nu blir det väl champagne, har just dumpat en full billast med gammal färg etc! Gubben på centralen som tog emot burkarna var så hjälpsam att jag nästan friade till honom av lättnad. Kvällens projekt blir väl att samla ihop nästa billast som jag skulle kunna dumpa på måndag. Har upptäckt en oslagbar kombo: packar gamla tuber och burkar i gamla uttjänta resväskor, så får dom en sista användning. Bra med mer inspiration till att INTE släpa med diverselådor! Kom du iväg med dina gamla burkar?
  • Äldre 6 Jan 20:06
    Voxen1 skrev 2018-01-06 19:44:19 följande:
    Hurra!! Du gjorde det!! Ja, mina färgburkar blev också körda till återvinningscentralen. Ett tag tänkte jag skjuta upp det, men då tänkte jag på dig. Det känns så bra nu efteråt. Halva garaget är inte så bra organiserat, så det ska göras imorgon. Finns saker som jag kan rensa bort. Nä nu ska jag dyka in i klädkammaren lite till.[/f [quote=78342346][quote-nick]Voxen1 skrev 2018-01-06 19:44:19 följande:[/quote-nick]
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-06 16:09:13 följande:
    Ja nu blir det väl champagne, har just dumpat en full billast med gammal färg etc! Gubben på centralen som tog emot burkarna var så hjälpsam att jag nästan friade till honom av lättnad. Kvällens projekt blir väl att samla ihop nästa billast som jag skulle kunna dumpa på måndag. Har upptäckt en oslagbar kombo: packar gamla tuber och burkar i gamla uttjänta resväskor, så får dom en sista användning. Bra med mer inspiration till att INTE släpa med diverselådor! Kom du iväg med dina gamla burkar?
    Hurra!! Du gjorde det!! Ja, mina färgburkar blev också körda till återvinningscentralen. Ett tag tänkte jag skjuta upp det, men då tänkte jag på dig. Det känns så bra nu efteråt. Halva garaget är inte så bra organiserat, så det ska göras imorgon. Finns saker som jag kan rensa bort. Nä nu ska jag dyka in i klädkammaren lite till.

    Bra jobbat! Ja, visst känns det skönt efteråt! Men nu är det krisläge, tror inte jag klarar resten av burkarna i en vända, och då har jag en stor bil ... tror det blir två vändor till, och sen har jag de gamla blomkrukorna att ta hand om. HJÄLP!! Fast tillräckligt med gamla väskor har jag ju, vet inte om det är bra eller dåligt.
  • Äldre 9 Jan 23:15
    Voxen1 skrev 2018-01-08 21:46:00 följande:
    Ja det blev inte riktigt som jag tänkt mig med klädkammaren och garaget. Körde på bra i lördags fast det blev inte riktigt klart. Igår skulle jag fixa det, men smet ut på utflykt hela dagen istället. Så nu har jag det roliga kvar! Kommer nog hinna klart klädkammaren men inte garaget. FuckGoggleAskMe kom du iväg till återvinningscentralen idag?

    JA, jag nådde centralen på måndagen efter diverse trafikproblem och elände, borde kvalificera för nobelpris el. dyl. nu. Trädgårdsskjulet är utplockat, källaren är sanerad och vinden är utrensad. Har beställt häntning av de sista resterna från skjulet, hoppas det funkar. Jag borde flytta oftare!
  • Äldre 12 Jan 21:25
    Voxen1 skrev 2018-01-10 23:57:04 följande:
    Bra jobbat!! Själv låtsas jag att jag ska flytta, haha. Då rensar jag ut många fler prylar. Målet är att bara kunna packa ner allt i lådor och inte behöva rensa ut samt att det inte ska släpas med massa skräp eller onödigt som inte används.

    Att låtsas att man ska flytta är en bra strategi, som tur var började jag låtsas det redan i våras och började rensa, men flytten blev bara plötsligt aktuell i slutet av september, och i november var den ett faktum. Känner mig väldigt nöjd, sonen (11 år) och jag rensade det sista från trädgårdsskjulet i dag, vilket innebär att allt återvinningsmaterial är borta i morgon. Sonen fick t.o.m. sitt livs första lön för det arbetet! Naturligtvis väldigt korkat att vi inte gjort detta för ett par år sedan, men då skönt att det är gjort nu. Blev orimligt skitglad när en flyttfirmsgubbe konstaterade att det var ganska tomt i garderober och skåp. Jag är en minimalist trapped in the body of an icke-minimalist. Lycka till med garaget! Sovrummet låter som ett stort projekt, det känns som om jag åkt runt med prylar att ge bort eller slänga oavbrutet sedan i somras.
  • Äldre 13 Jan 13:00
    vallakra skrev 2018-01-13 11:25:03 följande:
    Ge mig en spark i baken någon! Här finns en hel del att göra men motivationen står på minus. Går mest och känner mig vresig för att det är för tidigt att förså sommarblommorna än. Jag vill inte tvätta, dammsuga och laga mat. Jag vill ligga på knä vid mina pallkragar omgiven av ankor och höra småfåglarna kvittra. Jag vill sitta i min korgstol utanför mitt skruttiga växthus och dricka te. Jag vill känna lukten av fuktig jord och mossa och se de första påskliljeknopparna titta upp. Istället är jag (som alla andra häromkring) fast i ett grått slask med en rå kyla som kryper in i märgen hur mycket kläder man än tar på sig. Usch, vad det är synd om mig.

    SPARK! Upp med dig, lata människa, sätt fart och se till att inte hemmet gror igen och familjen svälter ihjäl, iklädda mögliga kläder! Annars anmäler jag dig till ... vet inte riktigt, men kommer nog på något! Själv har jag försökt sedan klockan nio i morse att pallra mig iväg till ett par affärer, och nu måste jag nog till slut faktiskt iväg ... usch!
  • Äldre 13 Jan 16:40
    vallakra skrev 2018-01-13 13:41:08 följande:
    Tack! Jag valde ut något som inte är fullt så urtrist som andra måsten, att baka bröd. Tänkte faktiskt prova ett nytt recept. Sen får jag väl lov att dammsuga i alla fall halva huset (och då har vi ett litet hus). Att plocka ur diskmaskinen är ju också tvunget om bakgrejorna ska få plats. Tvätten får bli i morgon när jag ändå måste byta sängkläder.

    Bravo! Baka bröd lät ju trevligare än att tvätta, jag gör alltid prioritetslistor och sen fuskar jag helt vilt med ordningen, fast huvudsaken är väl att man gör något.
  • Äldre 18 Jan 19:40
    Voxen1 skrev 2018-01-17 22:42:30 följande:
    Idag blev det paus från rensandet. Behövde veckostäda för det har blivit lite eftersatt de senaste veckorna. Dammsugit, dammat, våttorkat I hela huset och storstädat alla badrum. Så nu ska jag inte göra mer idag! Nu har jag bara sovrummet kvar att rensa i. Känns helt underbart! Fast jag funderar på om jag ska ta ett varv till i köksskåpen. Kommer nog aldrig bli helt klar, lol.

    Wow, bara sovrummet kvar? Medalj till dig! Jag börjar ju också närma mig rensningsslutet, men sen ska jag ta en snabb runda till i alla rum är det tänkt. Bra med flera varv ibland, speciellt med kläder tycker jag. Senaste varvet i garderoben, hittade jag fyra par byxor till att ge bort. Fyra! Och ändå har jag kvar en del, måste haft pinsamt många när jag startade garderobsrensningen i somras. Usch!
  • Äldre 23 Jan 23:26
    vallakra skrev 2018-01-23 07:11:38 följande:
    Ja det vet man inte riktigt. Jag har övningar jag gör varje dag men sedan är det bara att vänta.

    Vad supertrist, usch vilket elände! Lycka till med att bli bättre. Enda fördelen är att du har suverän ursäkt för att inte städa. Sköt om dig! Duktig son har du i alla fall!
  • Äldre 26 Jan 20:58
    +1
    Aniiee skrev 2018-01-24 18:45:03 följande:
    Jag slänger ut en lina här också.... Hur tänker ni när ni "städar" datorn och andra "medier"? Rensar i filmhyllan och sånt. Jag behöver kapa ner bland mina youtube-prenumerationer, men jag är urusel på att rensa....
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole

    Kan ju säga hur jag rensar upp mina emails på jobbet. Eftersom det är en gigantisk uppgift och supertrist, plus jag har inte tid för det, kör jag denna modell: om jag någon gång tycker jag har tid för det, och råkar se någon urgammal, värdelös email (typ Vi ses för lunch på onsdag klockan 12, skickat för tre år sedan), sorterar jag emails efter denna person, och tar bort gamla värdelösa meddelanden. Ramlar jag över en gammal email om ett sedan länge nerlagt projekt, sorterar jag efter det projektet och tar bort. Eller går in i en speciell mapp och går lös. Totalt random process alltså, men skulle jag göra det på ett logiskt, planerat sätt, skulle aldrig något bli gjort, eftersom det är så trist, har inte tid etc. Har sett till att inte skaffa mig YouTube abonnemanger eller skaffa så många filmer, så det är ok. Beundrar min kompis som läser en hel del böcker, och ger bort dom så fort dom är utlästa. (Fast hon har i och för sig inte någon riktig bostad egentligen).
  • Äldre 7 Feb 23:42

    Jag är en sann-drömmare! Förra natten drömde jag att jag berättade för någon att hemma hos mig är det Noaks ark som råder, jag har två av allt. En grej som jag använder och en i reserv.Detta var helt sant tills för ett år sedan, när jag började rensa rejält. Någon mer som leker Noa?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!