Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Lycka till med tillfrisknandet Vallakra! Själv har jag nu flyttat så kan inte rensa mera, känns skönt! Vi bor tillfälligtvis i en minilägenhet där man måste hålla strikt ordning för att det ska funka. Ska nog damma och dammsuga i helgen, men tar nog max 30 minuter. Håller nu på att oroa mig för fixandet av nya huset, plan A blir till B som blir till C. Men det ordnar sig väl. Ska nog flytta in i mitten av mars.

  • FuckGoggleAskMe

    On man lämnar två smutsiga strumpor ensamma i en tvättkorg, sker det en slags celldelning efter 20 minuter, och plötsligt har man en halv maskin smutstvätt där. Och sen går det snabbt utför ... det är faktiskt vetenskapligt bevisat! (Nästan, i alla fall). Vi har flytt fältet för en veckas strunta-i-flytt-eller-ens-klä-på-sig, vilket är underbart! Sonen och jag är på februarilov i ett kallt, europeiskt land, går ut så lite som möjligt och slappar och kramas i soffan. Tids nog hinner verkligheten ifatt oss (=måndag), och då måste vi väl stressa och fixa igen.

  • FuckGoggleAskMe
    Ms H skrev 2018-03-17 19:17:50 följande:
    Imorgon ska tio veckors damm bort och en packning tvättas!

    Själv behöver jag tvätta typ 1,5 resväska full med tvätt nu. Har inte haft tvättmöjligheter på ett tag (just flyttat till nytt hus). Är glad att tvättmaskinen funkar, men torkställningen står inklämd mellan flyttlådor, mindre bra. Och lyse i tvättrummet hade ju hjälpt. Sen kommer ju problemet var den rena tvätten ska ta vägen, håller på att organisera garderober och hyllor. Fortfarande kaos och vi lever mest på hämtpizza, men lite i taget börjar vi organisera hemmet. Lägligt nog har jag pajat ryggen, just nu när jag borde stressa runt och bära prylar hit och dit. Min starke elvaåring får fixa en massa (mot lön) men som tur är trivs han redan jättebra och har dragit hem kompisar till kaoset. ? Hej killar, kranen är full av vatten, vill ni ha lite? Plocka bara undan böckerna och smutskläderna ur soffan så kan ni få sitta också?. Jag har planerat att tills juni ska vi ha ett rent, välorganiserat hem, och typ till jul ska allt vara perfekt, man ska ha rimliga förväntningar. I dag har vi gått igenom ett par lådor med prylar som skulle fixats innan flytten (gamla leksaker). Tänk om man haft en vecka till innan flytten ... när allt fixats här, ska jag alltid leva i flyttläge, alltid vara organiserad nog för att kunna flytta!
  • FuckGoggleAskMe

    Själv har jag nu fokus på att hålla kök och badrum rent, samt ha rena kläder. Sen är det ju läxhjälp och dataspel med sonen. Ska snart städa och greja lite i andra rum, men så länge ryggen säger ifrån och vi har flytt/renoveringskaos är prioteringen väldigt annorlunda. Det går det med, fast känns lite konstigt.

  • FuckGoggleAskMe
    Javli skrev 2018-04-03 11:59:09 följande:
    Måste tipsa om mitt nya inköp. Handdammsugaren Dyson, köpte modell V6, finns bättre varianter men denna fungerar jättebra hos oss. Tog grus, smulor och hundpäls i ett nafts. Förenklar vardagen mycket.

    Inte utan min Dyson! Förstår dig, vet inte vad min modell heter men är suverän och kunde lätt klara mig med bara den! Tar typ 30 sekunder att snabbstäda ett rum, efter man bestämt sig. Gå till skåpet, riv ut dammsugaren, gå en liten runda. Och dammfritt!
  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2018-04-06 01:42:07 följande:
    Låter skönt att kunna ta det långsamt istället för att bara slänga in allt utan att tänka. Nästa gång vi flyttar hoppas jag att vi bara har de saker vi behöver samt att vi tar oss tid att rensa lite ytterligare. Senaste flytten åkte allt bara med och det ångrar jag bittert.

    Nja, långsamt är inte direkt självvalt, men nu är the miracle worker tillbaka, så sista renoveringen kan utföras. Fast oj så skönt att jag gjorde megarensning innan vi flyttade. Vissa saker har slängts in utan att tänka, men det finns utrymme att flytta om dom. Hälften av prylarna är ju fortfarande i plastlådor! Attans enkelt att flytta om! Letar regelbundet efter saker jag inte hittar, och så kommer jag på, ah jag gav bort det! Och jag behöver prylarna ju inte! Lite omtumlande fortfarande att ha gjort sig av med så mycket och tränga in sig i mindre boende (och trivas så mycket bättre).
  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2018-04-27 01:49:32 följande:
    Hur går det för dig? Hoppas allt har gått bra med renoveringen. Skönt att du trivs så bra i ditt nya boende med mindre saker. Jag trivs också så mycket bättre med mindre saker. Vi har inte flyttat, men huset började kännas för litet för oss. Nu känns det helt perfekt!

    Jo renoveringen går bra tack. Gubbarna kämpar på bra och någon gång nästa vecka ska dom påbörja sista fasen. I slutet av maj ska allt vara färdigt är det tänkt, så längtar till juni, haha! Har börjat använda både prylar och möbler på ett annat sätt efter flytten, och använda allt mera (efter att ha rensat bort prylar). Och saknar inte det som rensats ut! Trodde jag behövde köpa lite vårkläder, men sen gick jag igenom garderober och lådor ordentligt och sorterade, och upptäckte att jag behöver inte alls köpa något, bara få lite bättre koll på vad jag har. Vilken otur, haha, nej jag är faktiskt ingen stjärna på att shoppa och tycker bara ibland att det är kul. Så ditt hus har plötsligt växt då? Det känns väl skönt, det gjorde mitt gamla hus också innan vi flyttade, plötsligt fanns det massor av plats överallt. Nu, efter flytten till mindre hus, känns det lagom. Inte överfullt någonstans, utan man har översikt och kan hitta prylar och använda dom, men inte heller tomma hyllor och skåp. Fast städningen nu i dessa renoveringstider, är jag helst tyst om ... no comment ... försöker att titta på stök/smutshörnen och frammana bilden på hur tjusigt städat det kommer att bli i juni, när jag kommer åt allt och faktiskt kan städa ordentligt. Jag låtsas alltså tycka att det är helt ok, och upprepar för mig själv att detta är bara en kort tidsperiod; vad gör det om hundra år?
  • FuckGoggleAskMe

    Tidigare, i det gamla, stora huset, hade jag alla kläder sorterade efter byxor / jackor etc, och sedan efter färg. Funkade inte så bra. Nu har jag varma kläder gör sig, och resten på annat ställe (flyttar väl sommarkläder bort när det är dags sen). Mina tröjor har jag sorterade så här: en låda för har-på-mig-hemma-och-på-mataffären, plus andra tröjor per färg, förutom de tjockaste som är tillsammans, och de tunnaste som är tillsammans. De som är för hemmabruk, är väl på väg ut. Hur organiserar du? Tror inte på detta med lådor under sängen, om det inte är tjocktröjor på sommaren etc. Ibland har jag haft lite kanske-Kläder som jag stoppat i en låda ett par månader, därefter har dom åkt ut, om dom inte varit saknade när jag kollat igen.

  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2018-05-04 19:19:44 följande:
    Helt otroligt! Jag är inte klar med att vika enligt Kondo-metoden, men jag kan redan nu se att lådan jag planerade att ha under sängen inte längre behövs. Jag tänker ha nedersta lådan i byrån för mitt överflöd och ta därifrån när jag slitit ut något ur min andra låda. Vilken överblick jag har nu, så mycket bättre än när det hängde på en galge. Nu ser jag exakt hur många tröjor jag har och vilka. Visste att det skulle bli bättre, men inte att det är skulle bli så här mycket bättre!

    Ja, visst är det bra! Har de flesta kläder så, spar mycket plats och man får överblick. Använder också Ikeas små tyglådor, för dom är behändiga för vikta kläder. Låter som en bra idé att ha överflödiga men ok kläder på speciellt ställe, och shoppa därifrån sen! Har just gjort en lista på dagens måsten, och nu ska jag väl börja. Är suverän på listor, men sämre på att faktiskt göra sakerna på listan ...
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!