Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Voxen1 skrev 2017-10-05 23:22:59 följande:
    Ja det är fröer, vitaminer, Alvedon, småsaker till leksaker, leksaker som ska lagas, party favors, ficklampor, batterier, servetter, nycklar, tändare till ljus, barnens plånböcker, screen protector till telefonen, små pockemon figurer som jag hade glömt bort, hänglås, ljus, några sladdar, samt några burkar med småsaker som jag inte kommer ihåg vad det är. Behöver sortera upp, slänga, samt hitta ett nytt hem till saker som ska sparas. Främst leksaker och smått, sladdar etc. Hör inte hemma i dessa skåp.

    Ok, berättar var jag förvarar dessa prylar: vitamin, alvedon (har en snygg ask på köksbänk), småsaker till leksaker (fin liten låda i sonens rum), allt som ska lagas ligger i en liten korg i vardagsrummet (tar itu med allt i korgen typ en gång varanna månad), party favors (småpryttlar barnen fått på kalas? Dom får ligga på en liten bricka i vardagsrummet några dagar, sen får sonen bestämma om dom hamnar i hans rum eller ges bort, allt ätbart ska ätas inom ett par dagar, resten ges bort), ficklampor (städskrubben), batterier (batterilåda i städskrubben), servetter (där jag förvarar dukar etc), nycklar (nyckellåda i städskrubben, finns annars små nyckelskåp att hänga på väggen), ljuständare (vid de ljus jag tänder oftast), plånböcker (sonens rum), Pokémon (barnens rum), hänglås (använder ibland på resa, så hos resväskorna), ljus (i en fin låda på golvet i ett kökshörn), sladdar (skarvsladdar bland verktyg, laddningssladdar i ask på köksbordet, diverse andra sladdar är märkta och ligger i en korg i arbetsrummet). Detta kanske inte hjälper dig, men ger kanske någon idé för boplats till prylarna.
  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2017-10-23 22:52:24 följande:
    Äntligen har jag blivit klar med papperssorteringen! Trodde aldrig att den dagen skulle komma! Nu är alla papper iordning! Nu gäller det bara att hålla ordningen. Jag ska försöka att sätta in papper i pärmar en gång i veckan (på söndagar). Varje dag ska jag gå igenom post och andra papper som kommer in i huset så att det som jag inte vill ha kvar åker ut direkt. Annars gjorde jag inte så mycket mer i helgen vad gäller städning. Körde ett varv med dammsugaren, tvättade en maskin och gick igenom frysen. Jag orkade inte torka ur kylen så det ska jag göra denna veckan. Passade på att vara ute med familjen istället!

    Applåder, applåder!!! Bra jobbat! Hoppas att jag kan skriva samma sak på måndag, planerar att ta itu med mina papper i helegen, men måste också handla lite grejor och fixa annat då. Bara papper, pärmar och jag i helgen skulle vara underbart (dvs jättetrist, men måste ju).
  • FuckGoggleAskMe

    Jag inser att vad jag bestämt mig för att göra, funkar inte. Men, då får jag en massa annat gjort. Helgen jag skulle sortera och fixa papper, rörde jag inte ett enda papper, men sålde huset, köpte ett nytt, slängde lite böcker och fick sonens cykel reparerad, samt sålde lite dataspel. Kanske ska jag nu planera in källarrensning, så jag äntligen tar itu med papperen. Vad som helst, bara jag slipper det jag planerat, verkar det som. Oklart varför...

  • FuckGoggleAskMe
    nevermind skrev 2017-11-13 06:55:02 följande:
    Jag vet inte om jag redan skrivit detta, men jag testade knepet att ställa äggklockan på en kvart och sen köra bara den kvarten. Gärna direkt när man kommer hem. Det funkar! Plus att man gärna fortsätter när man ändå fått upp farten.

    Bra, har prövat det. Ett annat knep är att titta på ett TVprogram och springa iväg och göra saker när det är reklaminslag intensivt, brukar alltid fortsätta längre. Kort men koncentrerad insats.
  • FuckGoggleAskMe
    Ascendere skrev 2017-11-16 11:40:00 följande:
    Du hade planerat för storstädning men sålde huset och köpte ett nytt istället?   

    Javisst, mycket lättare att storstäda ett tomt, nytt hus! När bilen blir smutsig köper jag en ny Har jag tur städar dom även en del efter utflytt från huset. . Nu frågar jag mig hela tiden ?är detta något jag verkligen vill kosta på att få nerpackat, flyttat och uppackat?. Organiserar också en massa ?kommer jag att hitta igen detta när jag packar upp?. Rekommenderar alla som vill rensa hemma att låtsas att dom ska flytta snart, fast i mitt fall behöver jag inte låtsas, jag ska flytta.
  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2017-11-20 08:20:23 följande:
    Ha ha, det skulle jag också vilja göra. Köpa ny bil istället för att städa den. Ett tips, släpp inte in barn i bilen, haha. Misstaget jag har gjort. Jag är dum nog att låta dem äta i bilen då och då också! Ja, se till att inte fylla det nya huset med onödiga prylar. Jag har rensat så att skåpen inte är proppfulla och det är så skönt. Jag har för mycket av vissa saker (kläder, skor, väskor, servetter, ljus, badrumsgrejer typ duschtvål, lotion, hårgrejs etc). Det jag inte gillade åkte ut, men resten använder jag upp och köper inte nytt. Äntligen börjar jag få kontroll över prylarna och det har blivit mer lättstädat. Har en bit kvar, men är på god väg. Men så har jag hållit på ett antal år också..... Kanske skulle ha gjort som dig, börjat om från början med ett nytt hus! Det hade nog gått fortare.

    Bra jobbat! Ja, visst är det skönt att ha kontroll över prylarna, och inte tvärtom. Hade för mycket av typ allt innan jag började, har nog hållit på ordentligt i över ett år. Halvtomma skåp är det bästa jag vet, då ser man vad man har och använder allt. Som tur är, är nya huset mindre, gillar det! Har också gjort misstaget med barn i bil, skulle ha slängt in dom i bakluckan i stället!
  • FuckGoggleAskMe

    Så glad jag blev över att se det ni fixat! Bra gjort! Jag behöver nu nämligen inspiration, jag är förkyld och måste jobba en hel del i morgon, men så har jag min långa lista på vad jag måste göra i helgen. Trädgårdsskjulet, lilla förrådet, papper - allt måste fixas nu och dessutom måste min cykel på lagning och något måste fixas med TVn. Plus allt annat ... fast måste bli piggare innan jag ger järnet.

  • FuckGoggleAskMe

    Granen åkte ut i går kväll, samt de flesta barren ... hittade just några extra barr, och så brukar det fortsätta ett bra tag. Passade på att fixa lite nya lådor till julpyntet, jag är en lådoholic! Var sjuk en massa innan jul så tusen projekt blev inställda, var glad att jag lyckades fixa lite julgrejs. Men nu är det nya puckar! Källaren är nästan färdigröjd, återstår ?bara? att samla ihop diverse konstiga flaskor, tuber och burkar och frakta till återvinningscentralen. Har hittat en massa skumma produkter. Källaren är nu helt lådarkiverad, med verktygslådor, sorterade skruvar och sportväskor i kronologisk ordning (typ!). Äntligen kanske man kan hitta det man söker. Soptunnan dignar och jag har t.o.m. lådor över. Vinden är nästan klar, med bara en låda ?blandade prylar som säkert aldrig kommer till användning men ej kan kastas?. Resten är lådarkiverat, fast hmm, har diverse väskor för mycket att gå igenom. Resväskor, kylväskor, handbagage, ryggsäckar, weekend väskor, väskor för tågresor, tygväskor för handling och ??, sportväskor samt några väskor som är bra att ha när hell freezes over. Sedan har jag samlat ihop en otrolig mängd kablar. You namn it, jag har tre av den kabeln. Förstår bara vad ungefär hälften av sladdarna ska användas till. Ska dra hit en datakille som bl.a. ska få titta på mitt kabelförråd. Misstänker att han blir djupt imponerad (eller kanske chockad) och vill slänga 90%. Och i morgon trädgårdsskjulet ... hittar antagligen 34 burkar till med gammal målarfärg. Hoppas på regn, då funkar det inte!

  • FuckGoggleAskMe

    Som tur är, regnar det här, så har en fullgod ursäkt att vänta med trädgårdsskjulet! Hurra!! Fast lite nervös ändå, ska flytta om några veckor och då måste skjulinnehållet vara förvandlat till några få prydliga, välsorterade lådor. Kan tänka mig mardrömsscenariot om jag drar med mig allt skräp och måste sortera upp det i nya huset mitt ibland allmänt uppackningskaos. Fast har klent med ursäkter för att inte åka till återvinningscentralen med fynden från källaren ... dessutom ligger centralen i närheten av ett ställe dit jag måste ta några gamla, skrymmande leksaker så dom får nya ägare. Har också lyckats få till en samling ryggsäckar osv som behöver nya ägare. Lycka till med dina målarburkar Voxen1!

  • FuckGoggleAskMe
    Voxen1 skrev 2018-01-05 18:28:11 följande:
    Nej dra inte med dig gamla osorterade lådor med skräp! Du kommer ångra dig! ! Vi hittar fortfarande sådana lådor 6 år efter flytten och det är så tråkigt. Mina burkar är nu lastade i bilen, så imorgon bär det av. Tråkig utflykt men det måste göras! Efter det blir det tömning och genomgång av klädkammaren. Det minsta som finns där är kläder. Nu ska alla onödiga prylar ut!! Minimalism here I come!

    Tack för påpekandet, kan tänka mig lyckan av att år 2024 upphitta en låda med tio rostiga trädgårdsredskap, fem tomma målarburkar, sju spräckta blomkrukor, tre reservdelar till trädgårdsgrunkan jag slängde 2015, ett mögligt set boule och femton oidentifierbara prylar ... tar nog på mig regnstället och utforskar skjulet i morgon. Tyvärr lurade jag i mig själv att man inte kan åka till återvinningscentralen när det regnar, så har det roliga kvar till i morgon. Nu ska jag upp och ta ett ömt farväl av diverse uttjänta resväskor, och påminna mig själv om att jag faktiskt inte alls behöver dom till förvaring, föredrar genomskinliga plastlådor.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!