• litengunnarolle

    Betalning av körkortet

    Hejsan hoppsan!

    Jag är i den åldern då de flesta tar körkort, och bland mina vänner är det väldigt olika med hur mycket ekonomiskt stöd de får av sina föräldrar med körkortet. Mina föräldrar betalar allt för mig, men vissa får bara delvis hjälp och andra betalar helt själva. 

    När jag har skrivit "betela körkortet" i frågeställningen menar jag om alla utgifter i samband med körtkortet, så som lektioner, kurser och prov.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Betalning av körkortet
  • gbgumman

    Vet inte det beror på om vi har råd. Tror nog vi kommer ha det men jag vet inte.


    Mamma till Eskil och Sonja
  • Fyrbarnsmorsa

    Jag fick körkortet av mina föräldrar och betalar nu min sons körkort och kommer att betala körkorten till resten av barnaskaran också när det bli dax.Hade jag haft råd skulle dom även fått en bil på 18 års dagen

  • Omorfia

    Vet inte hur vi kommer att göra med våra barn. Jag körde helt privat med min pappa och betalade själv för det som behövdes. Han höll ju förstås med bilen och sin tid och oftast tankade jag inte heller. Men i princip var det gratis för mig, teorin, uppkörningen och halkbanan är ju nästan gratis.

  • MoaElis

    Dom flesta gör väl det? Verkar som att dom flesta ser det som en självklarhet, att betala sina barn körkort.

  • Tant Green

    Jag har inte planerar att betala dotterns körkort när det bli dags. Hon kommer förmodligen ändå inte ha tillgång till bil, och vi har 5 minuter med tunnelbana till centrala Stockholm så det känns inte nödvändigt med körkort. För oss känns det viktigare att på något sätt kunna hjälpa henne att få tag på en bostad.

    Mitt eget körkort betalade min mormor, av någon anledning... Men det tog 15 år innan jag fick användning för det innan dess körde jag bara ett par enstaka gånger för att öva.

  • Momalicious

    Jag lånade en del pengar av mamma för att ta körkort. Lite mer än hälften. Så hon betalade ju för körkortet först, men nu är det jag som betalt det.

  • Trident5678

    Jag betalade för mitt körkort själv men när jag hade klarat uppkörningen överraskade min mamma mig genom att ge mig så mycket pengar som jag hade lagt ut på att ta körkortet.

    Vi har inte diskuterat hur vi ska göra när våra barn ska ta körkort. Det är några år tills det blir dags.


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • T4bb3

    Jag betalade mitt själv men önskade mig lektioner i julklapp/födelsedagspresent.

    Kommer att göra en deal med mina barn när de når 15 år att om de sköter sig fram till 18årsdagen betalar vi deras körkort.

  • April barn

    Min mamma hade sparat 2 000:- till körkort åt mig sen fick jag låna resterande 7 000:- med en snabb återbetalning. Då bodde jag inte hemma, kommer nog gör samma sak när det är dags för mina barn om sådär 17 år Drömmer Men kommer nog spara lite mer än vad min mamma gjorde.


    MA v.17 -2009 ♥ Marcus 8 December 2010 - 3 560g & 55cm kärlek ღ MA v.9 -2011
Svar på tråden Betalning av körkortet