• litengunnarolle

    Betalning av körkortet

    Hejsan hoppsan!

    Jag är i den åldern då de flesta tar körkort, och bland mina vänner är det väldigt olika med hur mycket ekonomiskt stöd de får av sina föräldrar med körkortet. Mina föräldrar betalar allt för mig, men vissa får bara delvis hjälp och andra betalar helt själva. 

    När jag har skrivit "betela körkortet" i frågeställningen menar jag om alla utgifter i samband med körtkortet, så som lektioner, kurser och prov.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Betalning av körkortet
  • LivL

    Mina föräldrar betalade inte mitt. Jag planerar inte att betala för mina barn.

  • lykkan

    Förutom avgifterna för handledarkursen och körtillstånd eller vad det heter så betalade jag hela mitt körkort själv. Jag sparade 300 kr i månaden av mitt barnbidrag/studiebidrag och använde de pengarna på körkortet. Det var aldrig fråga om att mina föräldrar skulle betala mitt körkort direkt men de pengar de hade sparat i fonder och på bankkonton hade jag fått använda till körkort om jag ville.

    För mig var det en otrolig stolthet att jag stod för hela kalaset själv, och jag tror att det fick mig att verkligen bruka allvar då det lätt blir väldigt dyrt med många lektioner.

    Kan tillägga att båda mina föräldrar övningskörde med mig väldigt regelbundet från den dagen jag fyllde 16, och det har såklart hjälpt mig mycket i processen att ta körkort!

  • Greger

    Jag betalade mitt eget körkort.

    Eftersom jag inte hade någon vidare inkomst då jag tog det så lånade mina föräldrar ut pengar till både körkort och bil.
    Ett par år senare betalade jag tillbaka.

  • Atamon

    Jag betalade hela mitt körkort själv (och det blev en del lektioner eftersom jag inte körde en enda gång privat), det var aldrig tal om att mina föräldrar skulle hjälpa till. Jag jobbade extra under gymnasietiden så det var ingen större uppoffring att betala själv.


    Beroende på hur situationen ser ut för mina barn så är det svårt att svara på frågan om jag skulle hjälpa dem ekonomiskt med körkortet. Spontant nej, de får spara själva och jobba ihop pengarna. Men sedan så sparar farfar och farmor pengar varje månad och tanken är att de pengarna ska gå till körkort (precis som det gjordes för deras andra barnbarn)

  • Runguska

    Har sparkonton till barnen som kommer att gå till körkort i framtiden. På dessa konton har vi dels satt in pengar som de fått i present men även spontana insättningar från oss föräldrar. Så, en del av körkortet kommer att betalas av oss men inte allt eftersom inte alla pengar på kontot är från oss.

  • adiscobloodbath

    Jag tog mitt körkort innan jag flyttade hemifrån och mina föräldrar betalade ungefär 10 körlektioner och handledarkurs + riskutbildning. Resten betalade jag själv för sommarjobbslön och studielån.

    Nu när min bror börjat med sitt körkort har mina föräldrar bestämt att de ska betala samma summa åt honom som de gjorde för mig. Vår yngre bror får stora delar av sitt körkort betalt av sin gymnasieskola.

  • mandelblomma

    Vi delar. Dottern har tjänat i hop 5000kr själv på sommarjobb, hennes farmor bidrar med lika mycket och jag med.
    Så 15 000kr har hon att förfoga över.
    Hade hon inte rökt hade jag betalt hela i hop med hennes farmor......nu röker damen bara på fest och villkoret är att hon nu ska sluta med det med.

  • Thaleya

    Jag betalar mitt barns körkort vare sig barnet bor hemma eller ej, såvida jag har råd.

    Huvudsaken är att alla mina barn får rättvis behandling, antingen får alla betalt eller ingen.

    Själv så får jag och mina systrar ett delvis betalt körkort.

  • Maskot

     Körkort hör så mycket till allmänbildningen. För oss var det självklart att betala körkortet.

    Mina föräldrar hade inte möjligheten att bekosta mitt körkort när jag var ung. Jag ville ge mitt barn en annan start-  

Svar på tråden Betalning av körkortet