Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur får ni ihop vardagen?

  Tor 5 jan 2012 17:46 Läst 5310 gånger Totalt 50 svar
  Anonym (varda­gsstre­ssad)
  Visa endast
  Tor 5 jan 2012 17:46

  Nästa vecka börjar jag jobba igen, efter nästan tre veckors ledighet. Tre underbara veckor, när hela familjen varit lediga och vi har bara softat runt och inte gjort något speciellt. Långa sovmorgnar, och filmmys på kvällarna. Men nu blir det till att återgå till vardagen igen, och jag tycker att det är så grymt jobbigt! När man ska hämta barn efter jobbet, stressa hem, försöka fixa middag med hungriga och trötta barn och samtidigt försöka röja lite hemma och tvätta lite osv. Och så är det väskor som ska packas till barnen, och frukt som ska med till skolan och läxor som ska göras. Vi är hemma runt 16-17 varje dag, och det känns som att det är så mycket som ska hinnas med innan sängdags. Och man ska fixa matlådor att ta med till jobbet osv. osv. osv.

  Hur gör ni för att få vardagen att fungera UTAN stress? Och hur mycket städar och grejar ni under veckan? Det känns ibland som att man jobbar ihjäl sig på helgerna när man är "ledig".

  Jag är dessutom borta långa dagar (10-15 timmar/dag).

 • Tor 5 jan 2012 21:32 #11

  Ja,jag är själv med 3barn. Man lär sig planera och andas;) Ibland har jag en guldgranne som kommer,när jag ska skjutsa till aktiviteter:)

 • Anonym (varda­gsstre­ssad) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 5 jan 2012 21:32 #12
  Glimma76 skrev 2012-01-05 19:51:55 följande:
  Som du beskriver din situation så har jag svårt att någon kan fixa det utan stress.....

  Mitt bästa tips är att gå ner i arbetstid, men det är ju inte alla som kan det så klart. Men det är något att verkligen fundera över.... det minskar ju stressen när man kan hämta tidigare och ha mer tid till läxor och matlagning.

  Själv jobbar jag 50% hemifrån och det är full rulle i alla fall, med 3 barn. Men jag behöver aldrig väcka dem och har alltid tid med läxor, middagen kan förberedas lite då och då under dagen, likaså tvätten.

  Tycker synd om dig, jagh ade inte stått ut, tror jag gått in i väggen, är rätt stresskänsligt...

  Kram
  Jag kan inte gå ner mer i tid, tyvärr. Jag slutar kl. 14, men kommer inte hem förrän vid 16.30 ändå.
 • Tor 5 jan 2012 21:38 #13

  Ett superbra tips är att beställa hem maten via nätet, alltså veckohandla på nätet med hemleverans. Något dyrare men du sparar en massa tid och ork

 • Tor 5 jan 2012 21:39 #14

  Vi har städerska, lagar enkel mat och 30min resväg till jobbet.

 • Tor 5 jan 2012 21:41 #15

  Jag undrar alltid detsamma...hur orkar folk? Jag e ständigt trött när jag kommer hem från jobbet. Har gått in i väggen för många ggr, så jag klarar bara halvtidsjobb, men ändå e jag trött. Beundrar folk som har heltidsjobboch flera barn, tränar och allt vad de göroch ändå får ihop det. Helt oförståeligt för mig. Men men, man får se till å ta det när man har energi, och skriva på listor vad som ska göras, bocka av när det är gjort, så slipper man ha en massa i huvudet och man ser hur mkt man faktiskt gör, och det är alltid lika skönt å bocka av den där listan...


  Mamma till Linnea 2008-01-04
 • Anonym (varda­gsstre­ssad) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 5 jan 2012 21:43 #16
  Jasådu skrev 2012-01-05 21:38:23 följande:
  Ett superbra tips är att beställa hem maten via nätet, alltså veckohandla på nätet med hemleverans. Något dyrare men du sparar en massa tid och ork
  Det finns inte hos oss tyvärr. Jag hoppas att det kommer, för det skulle vara guld värt.
 • Tor 5 jan 2012 21:46 #17

  Har du kollat Mathem.se? Synd om det inte finns där ni bor!

  Annars har jag ett till tips: är du trött, lägg alla måsten på hyllan och lägg dig så tidigt som möjligt (hellre än att slita i hemmet varje dag). Så får du lite mer ork nästa dag  

 • Anonym (varda­gsstre­ssad) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 5 jan 2012 21:50 #18
  Jasådu skrev 2012-01-05 21:46:40 följande:
  Har du kollat Mathem.se? Synd om det inte finns där ni bor!

  Annars har jag ett till tips: är du trött, lägg alla måsten på hyllan och lägg dig så tidigt som möjligt (hellre än att slita i hemmet varje dag). Så får du lite mer ork nästa dag  
  Nej, jag kan inte påstå att jag känner mig trött. Mest stressad bara. Det är så mycket man ska hinna med efter jobbet, och alldeles för lite tid bara.
 • Tor 5 jan 2012 22:02 #19

  Jag gör så många inköp som tex barnens kläder, julklappar, födelsedagspresenter etc online och får det levererat till jobbet. Beställer även den mesta maten på nätet.

 • Tor 5 jan 2012 22:09 #20

  Vi gör det mesta tillsammans. Underlättar ju en del. Handlar större delen av maten på nätet två ggr per månad. Har en bestämd städdag o betalar sen tonårsdottern för att hjälpa till med dammsugning ytterligare två ggr per vecka. Vi tvättar tillsammans en gång var 7-10 dag. Medans vi lagar maten görs läxorna. Vill man ha matlåda får man ta det som ev. finns över från middagen.

  Viktigt är oxå att familjen i stort delar på allt hushållsarbete. Här gör alla sin bit..allt från disk till tvätt till rasta hunden eller gå ut med soporna osv.

  Och ungarna...ja de får packa sina egna väskor o se till att slänga ner frukt om de vill ha.

  Jag tycker inte att det finns så mycket stress i vardagen faktiskt..mest bara det tråkiga i att det rullar på i samma banor. Men det är ju inget man lider av.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll