• Anonym

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Kunigunda skrev 2012-01-10 22:54:14 följande:
    Fast varför ska man säga så? Det behöver ju inte ens vara sant. 1) den som säger något kan ju vara snygg. 2) den som får kommentaren kanske inte kan banta, den är ju bevisligen obantad, om man säger så, och det kan ju vara något medicinskt (det är ju vanligt på FL).

    Och om det är sant. Varför är det inte OK att påpeka någons fetma, men OK att driva med någons fulhet? Varför har vi öht rätt att sätta oss till doms över varandra?
    Plus: varför är det okej att säga till smala hur väldigt smala de är (som något negativt) eller till smarta att de borde skaffa sig ett liv istället för att läsa böcker osv? Det är fan inte bättre att vara tjock, veta om det men inte göra något åt det men säga till andra att man kan banta men att de är fula och inget kan göra åt det.
  • Anonym
    Queen of all skrev 2012-01-10 23:29:41 följande:
    Så man får inte försvara sig själv med andra ord? Bara ta skit från andra??? 
    Ja, men bara ta skit, inte äta den.
  • Anonym

    oförskämt!!!
    skit i henne!

    om man inte känner personen väl och känner att man skulle kunna påpeka lite fint....

  • Anonym
    olleolle skrev 2012-01-10 21:58:33 följande:
    Jag har inte gått till personangrepp eller taskigheter.
    Sanningen kanske svider ibland, men det är väl bara bra så de får en push att göra något åt det?
    Är man tjock så är man tjock. Man är inte "kurvig" eller "några extra kilon" man är fet.
    Varför ska det daltas om det? Bättre att de får höra sanningen än att man ska stå å ljuga dem upp i ansiktet.

    Frågan är väl varför TS tog åt sig så mycket att hon var tvungen att skriva en tråd om det.
    Kan det vara så att hon själv anser att hon är tjock? Varför gör man inget åt det då?
    Sluta köp godis åt familjen. Man kan ju äta nyttigare saker.
    Inte nog att man blir fet av prylarna, det innehåller ju mängder av E-nummer o till o med bensin, o det äter folk. Sjukt.
     
    Nu får du rätta mej om jag har fel. Är det inte personangrepp att berätta för en person att den är tjock, att den inte borde äta vissa saker och att det vore bra om den gick ner i vikt så man slipper se eländet. Men det är ett personangrepp om man berättar för en person att den är otroligt otrevlig och elak och att man gärna ser att den håller tyst med oförskämdheterna så man slipper höra eländet?
  • Anonym
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 20:43:56 följande:
    Jag har likt många andra överviktiga HAFT ett matmissbruk, eller tja precis som en alkoholist så lär det väl ligga kvar också. Om jag inte passar mig så är det nog lätt att jag faller tillbaka.
    Fast jag mår hundra gånger bättre nu i mig själv än på den tiden då jag verkligen satt och tröståt vilket också gör att jag hoppas den perioden i mitt liv är över.
    JAg känner igen mig i det du skriver. JAg är 176 cm lång och väger över 100 kg vilket jag VET är alldeles för mycket och jag vet att jag måste göra något åt det. Men saken är att jag mår så mycket bättre nu än när jag hade ätsörningar, vägde 50 kg, hade konstant ångest mm mm.

    Nu kommer nån att tala om för mig att 50 kgär normalvikt till min längd, men för mig är det inte det.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-01-10 23:56:01 följande:
    Nu kommer nån att tala om för mig att 50 kgär normalvikt till min längd, men för mig är det inte det.
    Man kan säga att det är en normalvikt för din bredd kanske.
  • Anonym
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:06:37 följande:
    Ute på min storhandling för veckan så köpte jag också lördagsgodis till familjen, med tanke på att det är 4 st som ska ha godis så blir det ju lite. Då kommer det fram en tjej som undrar om jag inte vägt mig på sista tiden för om jag hade gjort det borde jag inse att jag inte borde sitta och vräka i mig så mycket på en tisdag. Nu vet jag att jag är överviktig, men vad i hela friden ger någon rätt att komma och kommentera vad jag har i min korg?

    Fy fan vad otrevligt! Jag vet faktiskt inte hur jag hade reagerat själv... Är så trött på allas naiva syn på överviktiga som kommer med kommentarer som "det är bara att äta mindre"... Det är den enkla matematiken. Vi som är överviktiga vet att det är så mycket svårare än så. Blir för upprörd av att läsa folks kommentarer här så jag tror att jag slutar här.
  • Anonym

    sånt har jag ochså råkat ut för...
    handlade ett gäng semlor förra året (till familjen) i konditoriet här och när jag säger jag ska ha 6 st tar hon först en spanande titt uppifrån och ner och säger sedan:

    jaha, är det verkligen nödvändigt, jag menar du är ju inte direkt liten och behöver mer fett o så....?

    jag bad henne kalla in chefen (som jag för övrigt känner), chefen kom och jag berättade vad hon sagt och tjejen fick be mig om ursäkt högt och tydligt.

    Hade gjort precis likadant i en affär!! 

  • Anonym

    Vilken stil alltså!
    Jag förstår att du känner dig ledsen, speciellt eftersom hon kommenterade din vikt. Men hennes spydiga kommentar har en anledning bakom sig. Det hade säkert hänt henne något innan som gjorde att hon var på "elakt humör" och tog sedan ut det över dig. Försök därför inte att ta det på för stort allvar, även om det är svårt.
    Du vet ju själv hur allt ligger till och att du försöker hålla en sund vikt. Hennes brist på respekt, där emot, vad kan man göra åt den?
    Hennes beteende säger mer om henne än om dig!

  • Anonym

    ojj sånt där råkar jag o morsan ut för jämt! folk som inte känner oss, glor som fan när vi ska handla och det jäkligaste är att dom inte glor en gång, utan två och e dom fler ska alla glo, köper jag godis eller nått, glor dom så ögonen hoppas ut nästan, men inte f-n gnäller jag eller glor på dom!

Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?