• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    pink lily skrev 2015-12-14 13:59:28 följande:

    Snart lycklig o andra ang förhöjd cancerrisk med Neupogen ...

    Dr D sa att personer med vårt effektiva immunförsvar sällan dör i cancer. Jag tänker att om vi vid anv av Neupogen skulle ha en period när risken skulle öka kanske risken för oss kryper ner till det som är kan anses vara "vanlig risk" för cancer. Går vi sedan tillbaka till att få vårt effektiva immunförsvar så ...ja, det är ju effektivt som sagt!


    Så är det säkert och risken är såklart högre ju mer och oftare man drar det. En behandling är ingen fara men jag tänker att om man behöver många så kanske man ska överväga det hela.
  • Zinfandel

    Pippernoni: du har tolkat helt rätt. Tyvärr är högt TNF ett elände, ditt är högt men inte jättehögt Glad

    Stella: Ja, Dr Dr ordinerar Humira men inte gärna första vändorna. Enest ett värde säger inte så mycket, det är ökningen och dubbleringstakten som är intressant.

    Ja, TNF stiger efter MF. Märks ofta även efter misslyckad IVF eftersom det ofta beror på ett immunangrepp.

    Mom: du kan ta enbart TNF i Chicago, dra blod och skicka själv och låt Dr D stå som mottagande läkare. Funkar bra med t ex Fedex. Jag tycker du ska fortsätta att satsa på Dr D. I de flesta fall är second opinion värdefullt men ibland snurrar det bara till allt mer.

  • Zinfandel

    Pipperoni: Humira är ett kraftfullt läkemedel men inte "värre" än att det används av patienter med ledsjukdomar mm. Ganska vanligt sådant dessutom. Så galna biverkningar är det inte men man ska veta vad det går med kroppen såklart. Bara nackdelar är det inte heller, jag blev av med all psoriasis Glad och TNFet sjönk mirakulöst under 20. En tråkig biverkning var dock att jag tappade enorma mängder hår ca ett halvår senare men det kan man leva med. Om jag vore som du så skulle jag ta det lilla lugna (för inte måste det ske i januari...?), läsa igenom ordentligt, ta 2 sprutor, skicka blod och kolla TNFet och därefter göra IVFen. Jag tycker alltid det är bättre att vara väl förberedd och inte hasta in i en behandling, även om jag vet exakt hur ivrig man är. Sen ska ni undvika att jämföra ett enda värde, ordinationen fattas baserad på hela er historia och en bakgrund och andra värden skiljer sig åt. 

    Mom: jag tycker inte att hans svar är så märkliga. Men tycker det i början som svensk, han som grek anser att antingen får du lita på hans kompetens och följa hans ordination eller helt enkelt välja någon annan. Om du väljer att lita på honom så kommer du att få enormt mycket mer tillbaks, jag lovar! Glöm inte att han inte är svensk, det vi tycker är det rätta tycker inte andra är det rätta Oskyldig Som sagt, era historier är inte lika så jämför inte Kyss Man måste komma ihåg att våra kroppar är enormt komplexa och ingen är den andre lik, även om det kan te sig så just för tillfället på ett papper på blodprovssvar. Som tur är, så är vi inte riktigt så lika! jag lovar att Dr D försöker göra det allra bästa för just dig Hjärta

  • Zinfandel

    Pepperoni du ska ange korrekta refvärden eftersom mätverktygen kan skilja sig åt (annars bättre inga än felaktiga).

    Blåvingen: för att det inte räcker. Det biter helt enkelt inte tillräckligt, vår problematik är större även om TNF inte visar det.

    Det har tydligen blivit populärt med IL GladGladGlad Kontakta gärna Fresenius och förklara problematiken så att de producerar och fyller lagren.

  • Zinfandel
    pink lily skrev 2016-01-18 12:43:21 följande:

    Skit, va trött jag är på werlabs hemsida! Det är strul till och från. Den accepterar nu inte rabattkod som enligt werlabs ska gälla. Då blev jag istället erbjuden en annan rabattkod, som inte ger alls lika mkt rabatt, så jäkla dåligt. Vi betalar flera tusen i månaden för prover hos dem, och så får man detta. Tycker vi borde få särskild rabatt, el kunna köpa typ klippkort på prover hos dem. Jag föreslår vi hjälps åt med att hitta bästa rabattkoderna, varför ska vi trogna köpare betala överpris! Koden fertilitetsguiden ger 10% ? rabatt, gillar man werlabs på facebook så kan man anv koden fb, 15% rabatt, men den verkar inte funka, eller ? ... Vilka rabattkoder har ni hittat?


    Tyvärr vill de inte ge mer rabatt eftersom vi är småkunder, de tjänar mest på hälsoanalyserna, det är storsäljarna. Men jag ska på dem igen! Har själv aldrig haft något strul med deras sida men jag vidarebefordrar era åsikter till dem.
  • Zinfandel

    Grattis, vi (fertilitetsguiden) får 15% på Werlabs och bör funka from imorgon! SkrattandeHjärtaSolig

    Nja, den främsta poängen är väl ändå att överhuvudtaget få ta proverna... De hälsar att de är medvetna om strul & föreaningar och att de arbetar på det Glad

  • Zinfandel
    mom2012 skrev 2016-01-19 20:40:24 följande:

    Ni som tar prover via werlabs är det pga er vårdcentral ej vill hjälpa till? Jag o min man tog 17 rör blod igår på vår vårdcentral :) Den är kanon! Vid mitt puss (missfall v10) så fick de massa godis i en skål o tackkort. De är så snälla och hjälpsamma även med il dropp.


    Det är strålande!! Men de kanske inte är superglada över att göra det 2-3 gånger i veckan, därför är det bra att ha Werlabs Kyss

    Tack Pipperoni! De jobbar vidare på felen, fick just mail igen från dem så håll ut!
  • Zinfandel
    mom2012 skrev 2016-01-19 20:40:24 följande:

    massa godis i en skål o tackkort. 


    Hehe  jag ger mina skumpa SkålKyss{#emotions_dlg.flower}
  • Zinfandel
    MissEwenson8 skrev 2016-01-27 10:35:00 följande:

    Mom2012: Det låter skumt med Neupogen mot högt TNF alfa...


    Skumt...?! Tvärtom, väldigt effektivt... Flört
  • Zinfandel
    mom2012 skrev 2016-01-27 22:31:16 följande:

    [quote=76276343][quote-nick]Zinfandel skrev 2016-01-27 21:23:31 följande:[/quote-nick]Skumt...?! Tvärtom, väldigt effektivt. ....

    Kanske du kan förklara så en förstår vad Neupogen gör för högt tfn alpha? De artiklar jag läst dyker oftast Humira och liknande upp. Neupogen har jag sett i andra sammanhang som sänka en CD (minns ej vilken men min va låg) och öka vita blodkroppar.


    För att fatta det hela något sånär begripligt (svåra grejor..) så är TNF-a en sk naturlig cytokin. Vi gör lite misstaget att enbart titta på TNF-a, det är egentligen relationen mellan TNF-a & IFN/IL som är intressant. Cytokiner produceras pga en infektion i kroppen och har man ett lägre antal vita blodkroppar så har kroppen svårare att bekämpa infektioner. Det finns då 2 sätt att attackera det hela på. Antingen en blockerade (Humira, Remicade, Enbrel osv) som hindrar TNFa från att verka eller syntetiska cytokiner (t ex Neupogen) som istället tillför friska vita blodkroppar för att bekämpa de skadade och därmed förhindra infektionerna.

    Det finns massor med vetenskapliga artiklar i ämnet (blä på ncbi), sök på cytokines, Neupogen, TNF-alpha, IVF osv.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!