• CurlyRed

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla och stort tack för alla "lycka till", det tar vi gärna emot . Blir ÄP på ons fm och ÄL spruta imorgon kväll. Peny är underbar, litar till 110% på henne. Ska testa Assisted hatching och försöka odla i 5 dagar till blastisar. Vi har aldrig testat nåt av det innan, bara vanliga 48 timmars odling inom landstinget hemma. Hoppas nu bara av själ och hjärta att embryona blir bra kvalitet... Jag har ju en inversion på kromosom 10 (upptäcktes vid Karyotyp analysen) och det gör ju tyvärr att en andel av äggen ej kommer kunna vidareutvecklas. Men nu ska jag visualisera fina positiva tankar om finaste äggkvalitet . Kramar till er alla!

  • CurlyRed

    Lillebob - tack för lycka till . Går på Serum hos Peny för ivf nu. Har även tidigare gjort immunutredningen hos dr D.

  • CurlyRed

    Snart lycklig: grattis till tvåsiffrigt i frysen !!

    TWH - redan i v33, vad tiden går, underbart och snart får ni träffa h*n!

    Ego - vi fick precis veta att 6 av våra 9 ägg från ÄP igår hade befruktats kan hittills varmt rekommendera Serum för IVF. Och att som idag kunna åka på båttur ut till en ö nära Aten känns ju som en lyxig nervarvning

  • CurlyRed

    Tack snälla ni för påhejande !

    Singha: jag fick oxå positivt för MTHFR hos Peny (och 3 till blodkoagulations prover) och tar 5mg Folacin, skrivs ut av Gyn hemma och 10.000 enheter B12 och så Trombyl och Fragmin som ni oxå säger. Så tips: börja m Folacin! Vad jag vet ingen risk för överdosering för kroppen gör av sig med överskottet.

    IVF Serum: ser att många är nyfikna . Jag kan summera sen när vi är klara, men tror att den är lik dr Ds men att det även inkluderar Neupogen (och då tar jag inte tar IL den här gången). Mår toppen hittills, inga immunkänningar.

    Snart dax för vår 2a LIT och Progesteron blodprov.

    Kram på er alla!

  • CurlyRed

    Neupogen vad jag vet förbättrar chansen till implantation och dämpar immunförsvaret. Man tar det som sprutor själv varje dag. Kanske ger det en mer jämn dos än IL? Verkar poppis hos fertilitetsläkarna i NY. Vet ej mer om skillnaden tyvärr. Tror ej man kan köpa det i Sverige tyvärr. Kanske nån annan här som kan fylla på med mer info.

    LIT står det om på Zins utmärkta hemsida . Bra om man har för låga LAD värden (dvs för låga antikroppar mot ens partner)

  • CurlyRed

    Södertjej: Tips - hyr lägenhet istället för hotell. Jag har ju varit nere 12 dagar. Vi hyrde via en förmedling, kunde pruta eftersom det blev långtidsboende, så betalade EUR 55 per natt inkl terass. Inboxa mig om du vill ha mer info

    Vill även säga stor tack för alla era tummar

  • CurlyRed

    Efter önskemål om info om IVF hos Peny på Serum i Aten, kommer det här . Detta är vår behandling och självklart skiljer alla sig åt - allt är individanpassat och mediciner och doser ändras efter varje besök.

    Med vår historia av Kromosomavvikelse, immunologiska problem, Hidden Chlamydia, för lika DNA, låga LAD värden och trombofilia (och vår ålder 39 o 40 år) så visste vi redan från start att det kommer bli en utmaning men kliniken tror ändå vi har en chans. Blir korta protokollet för att reta immunförsvaret så lite som möjligt.

    Kostnad: 1 IVF 3.000 EUR eller 2-pack 4.000 EUR. Då ingår ej mediciner eller LIT (tips försök ta med så många som möjligt hemifrån innan)

    - 1 mån innan Start: 1 LIT, vita blodkroppar från min man injiceras i mig för att öka antikroppar. Aquascan göra oxå för att titta närmare på livmodern.

    - dag 1: VUL i Sverige för att räkna folliklar och utesluta systa

    - dag 2 el 3: sprutstart. Får även starta Neupogen 1gång per dag samt prednisolon, Fragmin, Folacin, antibiotika för Hidden C och Valtrex (förebyggande mot Munsår)

    - sprutdag 6: första VUL i Aten, allt ser bra ut men 4-5 folliklar ränner iväg i storlek och de små är trögstartade. Startar Orgalutran.

    - sprutdag 7-9: VUL varje dag, doser ändras vid behov. Fragmin slutas 2 dagar innan ÄP.

    - ÄL spruta Pregnyl 10.000 (tas i övre delen av skinkan)

    - ÄP där man är nersövd, ger 9 folliklar

    - 24h senare är 6 befruktade

    - folliklarna odlas 5 dagar till Blastos

    - under tiden startar man med Östrogen tabletter och trombyl (fortsätter övriga och startar Fragmin igen)

    - vi gör en 2a LIT m vita blodkroppar

    - testar Progesteronvärde innan Vaggisar sätts in för att avgöra om dessa räcker eller om Gestone sprutor behövs. Startar vaggisar 2 dar efter ÄP

    - vi gör en till intrauterine wash av livmodern där även implanteringsärret efter hyston "retas" (1-2 dagar före ET)

    - ET: återföring av blastisar. Efteråt rullas man över till brits och får vila 30 min. Sen HSG spruta (Pregnyl) i skinkan.

    - ruvning: 12 dagar till TD. Samma mediciner (Neupogen, östrogen, prog vaggisar, Fragmin, trombyl, Prednisolon, Folacin) dessutom Pregnyl spruta i skinkan igen dag 2 och 4.

    - vid plus: diskuteras mediciner igen, men redan bestämda är: Neupogen tas varje dag till vecka 8. Zithromax sätts in i flera omgångar för att hindra Hidden Chlamydia att aktivera immunförsvaret.

    Jag hoppas jag fick med det mesta . Inboxa om ni har detaljfrågor.

    Till slut en enormt varm rekommendation om Serum!! En fantastisk klinik som engagerar sig personligt i alla par. Har öppet 6-7 dagar i veckan och snabb på mailsvar och tel support. Den varmaste och proffsigaste klinikchefen jag träffat på alla våra 6 års försök, Peny Abatzi.

  • CurlyRed

    Kul att kunna hjälpa till m info som kan hjälpa till . Lite svar:

    - Fragmin: små små blodproppar kan bildas i livmoderslemhinnan redan från den börjar bildas efter mens om man har anlag för Blodkoagulationsproblem. Därför sätter Peny och flera utländska läkare in Fragmin från sprutstart. Däremot är det ju en risk med alla blodförtunnande preparat vid ÄP som ju är en operation, därför får man sluta 2-3 dagar innan ÄP och sen återuppta.

    - Pregnyl vid ET och 2 extra är i mindre dos, jag fick 1500 ie per spruta (och för att orsaka ägglossning fick jag 10.000.

    - Hysteroskopi: vi gjorde den 6 mån innan denna IVF (och 2 mån innan vår förra IVF i Sverige). Peny gör dem gärna 1-3 mån innan IVF så implanteringssnittet är så färskt som möjligt.

    Stumpan: ett försiktigt grattis kommer här till ditt test lycka till!

  • CurlyRed

    Snart Lycklig: dessa prover tas tyvärr bara i Aten och London vad jag vet. Tror Peny kallade proverna för LAD och för DNA match (eller liknande).

    LAD värde visar i % hur många antikroppar du har mot din mans vita blodkroppar, ett bra värde är minst 30% eller ännu bättre 50-60%. Vi hade bara 16%. Då rekommenderas LIT för att hjälpa kroppen producera fler antikroppar så LAD värdet ökas.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!