• CurlyRed

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej Tuva! Mysigt att se dig igen!!

    Katt: jag blev oxå sövd vid Hysto via Serum, var oxå nervös men det gick jättebra och läkarna och syrrorna var fantastiska!

    Påskliljan: jag går oxå lätt hjärtklappning vid Pred nedtrappning. Precis som Tuva måste jag trappa ner långsamt, tog 5mg mindre per vecka och sen till slut 2,5 mg en vecka. Då slapp jag symptomen!

    Lycka till nu alla som är i Aten eller ska dit snart!

  • CurlyRed

    Solkatten - min man var oxå väldigt skeptisk till läkare utomlands, immun utredning osv. Men jag sålde in det som en mysig weekend och sen även "ett litet läkarbesök" och att vi sen skulle ta gemensamt beslut om hur vi skulle gå vidare. Bokade lite extra mysigt hotell, gjorde sightseeing osv. Sen när vi väl träffade dr D på första resan och även sen Peny på Serum på andra resan så är min man väldigt positivt inställd. Han fick stort förtroende för dom båda, deras kunskap men även engagemang och vilja att individanpassa varje utredning och IVF. Istället är det nu han som muttrar förgrymmat när vi inte får hjälp/eller konstiga svar i Sverige... "maila peny och fråga vad hon tycker" är det sen han som säger ! Dessutom är det inte förrän vi gjort dessa resor, utredning och Behandlingar (hysto, LIT och IVF) utomlands som jag helt känner att vi gör detta 100% tillsammans. Så det har fört oss närmare. Vid standard besöken i Sverige blir det ofta på kvinnans ansvar/lott att boka tider, besöka,ta prover, följa upp resultat osv. Så summa summerum försök boka in en långhelg och gör besöket tillsammans, och att ni beslutar gemensamt hur ni sen går vidare. Lycka till!!

  • CurlyRed

    Skogsbruden: vad bra och intressant att de börjar få upp ögonen för IL!! Ju fler vi är som frågar och berättar ju snabbare borde det ju gå att få fler som vågar ordinera det även här! Grattis till besked om lilla flickan med !

  • CurlyRed

    Che- stoooort grattis! Vad underbart att höra om "sjöjungfrun" ! Ha en härlig semester!

    Singha - grattis till VC som ger IL, bra jobbat!!

    April: håller oxå med Zin. Lyssna INTE på den läkaren! Fortsätt enligt dr D's ordination! Vad jag hört kan däremot högt TNF-alpha försämra kvalitén på äggen, så får nu ner det (m kortison, IL och Enbrel/Humira enl din ordination) så kan det bidra till att embryo kvalitén förbättras oxå vilket ytterligare förbättrar chanserna. (Zin rätta mig gärna om jag minns fel .

  • CurlyRed

    Uppdaterar sällan här nu, för vi går bara och väntar och väntar... Har fått löfte om Laparoskopi för att operera bort ev Endometrios (och se om jag även har Adeno). 6-8v väntetid... Tiden går sakta nu när man bara väntar och inte kan göra nån IVF eller Immunbehandling...

    Men har jag Endo och kan få det opererat så hoppas jag det sänker mitt aggressiva immunförsvar så vi äntligen kan få bli gravida... (Ska göra ny IVF på Serum). Så i väntan på så läser jag här, hejar på er alla och försöker komma m glada inrop !

  • CurlyRed

    Angla - stoooort grattis! Vilken underbar läsning på söndagkvällen!

    Lill och SnartLycklig - ha det så härligt i Aten och lycka till!

  • CurlyRed

    Förstår dig helt Angla, har känt likadant. Tror det är försvarsmekanismen eftersom man gått igenom så mycket hopp och förtvivlan. Men nu ÄR du gravid - så putta bort all rädsla och njuuut

  • CurlyRed

    Angla - peny på serum sa "ingen sex innan ni sett hjärtslag på VUL" när vi gjorde IVF där i somras . Vet inte vad dr D förespråkar dock. Stort lycka till nu, håller tummarna hårt för er!

  • CurlyRed

    Fenan - stort grattis till fröna vilken underbar berättelse, tack för att du delar med dig!

    Vi har nu äntligen fått LAP tid. Blir början dec, så bara 5v kvar...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!