• melina77

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    melina77 skrev 2017-09-06 19:03:59 följande:

    Ååh.. ledsamt!!


    Jag tyckte att jag hade läst om en klinik i Danmark som också jobbar med immunbehandling, hittade den nu men du har kanske ringt dem, Vitanova heter den i alla fall. De behandlar åtminstone med immunglobuliner så kanske kan de också sätta IL-dropp. Om du redan har ringt dem så kan du strunta i detta meddelande :)
  • melina77
    canada skrev 2017-09-06 21:09:53 följande:

    Det är relativt lätt att lära sig, är man osäker så kan man gå hos någon som sätter dropp några ggr för att få in känslan för tex dropphastighet. Det är dock något jag tycker skiljer sig från gång till gång, ibland tar det ca 2 h för ett 200 dropp, ibland 3-31/2h beroende på hur kroppen känns.

    Beträffande hygienen så har jag tagit blodprover o dropp på div vårdinrättningar och kanske 1 av 5 ggr spritar de händer o hud. Gör du det själv eller hos nån du känner kan du styra hygienen själv.

    Det är absolut ingen omöjlighet att lära sig.


    Det inger hopp, tack ska du ha :)
  • melina77

    Härligt med födda barn lyckade insättningar. Grattis till Canada och grattis till Jovita!! Kram

  • melina77

    Jag registrerade mig på Werlabs idag och fick 2 presentkort värda 300kr. De måste användas inom 10 dagar och gäller endast nya kunder. PMa mig om ni vill ha, först till kvarn.

  • melina77
    Ariellan skrev 2017-09-18 16:02:33 följande:

    När brukar dr D ordinera första il-droppet? Är det vanligt innan ÄL?


    Jag påbörjade min första behandlingsrunda förra veckan och enligt min plan skulle jag ta första IL-droppet ca 2 veckor innan ÄL, runt dagen för mensstart.
  • melina77
    Detblåserpåvästkusten skrev 2017-09-18 13:39:52 följande:

    Hej, hej! Ny här ... har dock skummat igenom det mesta av den här tråden under lång tid ... har äntligen tagit kontakt med dr. D och funderar på att åka ner 1-3 oktober. Har lite frågor som jag hoppas någon kan svara på.Någon som kan tipsa om ett annat hotell än det i trådstarten? Hittade inget rum där. Gärna nära kliniken. Var ligger kliniken egentligen? Byter den adress? Någon som vet varför?Någon annan som ska ner samtidigt? Jag kommer att åka ensam då min sambo måste vara hemma med övriga barn och det hade varit roligt att få kontakt med någon annan som också åker ensam.Min historia i korthet: Har två barn sedan tidigare, fick en autoimmun sjukdom i samband med första graviditeten, blev dock lätt gravid med barn nr 2. Har nu en ny partner och får bara missfall hela tiden. Har blivit lätt gravid trots att jag är över 40 men som sagt ... stannar inte kvar.


    Välkommen hit. Jag ville bara tillägga att om du även ska göra hysto så kanske du inte alls skall till hans klinik. Han gjorde hysto på mig under besöket och då möttes vi endast på sjukhuset och det ligger inte i närheten av hans klinik. Ville bara nämna det för säkerhets skull. Lycka till.
  • melina77
    Längtar17 skrev 2017-09-18 19:34:10 följande:

    Säkert en dum fråga, men det är intralipid-droppet (il), vad gör det i kroppen? Prednisolon och blodförtunnande förstår jag.


    Intralipid används för att lugna ner ett "aggressivt" immunförsvar.
  • melina77
    finee skrev 2017-10-01 20:03:05 följande:

    Kan tyvärr inte läsa artikeln då jag inte är prenumerant ! Men nog tror jag att det Dr D gör nu kommer att vara vardagsmat inom IVF i framtiden. Stort grattis till att du lyckades med Dr D:s hjälp Och tack för att du håller dina tummar för oss som fortfarande inte lyckats!


    Du kan också läsa om det här; www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/allt-fler-kvinnor-drabbas-av-upprepade-missfall
  • melina77

    Jag hade tid för insättning av embryo på fredag men fick gå hem utan embryo eftersom läkaren inte lyckades komma genom min cervix på korrekt sätt. Jag har antagligen cervixstenos och är överraskad över att ingen läkare har tyckt att det varit värt att nämna för mig tidigare. Om någon av er andra har varit med om samma sak så skulle jag jättegärna höra hur man har gått tillväga under era insättningar och om ni lyckats bli gravida.

  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-10-01 22:31:23 följande:

    Beklagar att de inte kunde göra insättning på dig, på vilken klinik går du?

    Om du har cervixstenos så går det att operera.

    Mer info hittar du här:

    en.wikipedia.org/wiki/Stenosis_of_uterine_cervix

    Den enda tråd jag hittade med andra som pratar om cervixstenos är denna:

    www.familjeliv.se/forum/thread/76351577-kraftig-cervix-stenos


    Tack! Jag går vid akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag har hittat en hel del artiklar och utländska forum men det skulle vara skönt att kunna diskutera med någon. Tack ändå.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!