• Anonym (Louise)

    Aftonbladet hänger ut våra barn!

    Jag känner mig så kränkt. I dagens Aftonbladet hänger man ut mitt och mina vänners söner och hånar dem för att de har mobiltelefoner, precis som de flesta andra i Sverige. Som jag uppfattade det ville bara pojkarna hjälpa till och berätta vad klockan var efter direkt förfrågan från journalisterna. Hela reportaget är så uppenbart vinklat. Varför ska våra pojkar förlöjligas för att de har framgångsrika föräldrar? Varför ska de bära hundhuvudet för att en ung man i Märsta tjänar uruselt på sin tjänst? 

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14285457.ab
     

  • Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!
  • JennyL88

    Det var en väldigt roande artikel.
    Kan bara inte tro att det är sant.

     Det är långt ifrån min värld, och det är jag glad för.
    Vill leva i verkligheten, helst!!

  • UntilTheDark

    TS vill ju bara ha lite diskussion vad folk tycker om det här förstår ni väll

  • Anna 80
    Anonym (Louise) skrev 2012-01-29 18:39:22 följande:
    Men hur kan ni säga så? Både jag och min make har gjort stora ansträngningar och alltid tillgodosett våra söners behov och satt dem före våra egna. Vi tar med dem på semester, ser till att de har de saker de behöver i den miljö de bor i och vi har sett till att bosätta oss där de bästa skolorna finns. Hur menar ni att vi skulle ha misslyckats?
    Men lär man inte sitt barn hyfs och att har respekt inför andra? Att vara ödmjuk och lära dem att förstå oh respektera olikheter? Har ens barn inte lärt sig det så har man misslyckats kapitalt som förälder.

    Era barn som beskrevs i artikeln verkar vara av samma virke som ungdomarna i Malmö som förstör och beter sig allmänt hemskt.

    Att semestra och gå i fin skola är bara ytligheter, det är vad man har innanför skallbenet som räknas. 
  • jebba

    Fast de bästa skolorna finns i Stockholm (enskilda gymnasiet och europaskolan) samt i Malmö (Bladins) så då flyttade du fel iaf. Tough luck

  • Anonym (Louise)
    Vinterankan skrev 2012-01-29 18:46:38 följande:
    Överklasssafarin är lika smaklös som om man skulle ha en underklassafari i ett mindre bemedlat område och jag tycker också att reportern är väldigt vinklad. Kallar ungdomarna för överklasslynglar men reagerar inte alls på att man har en hemsida som kallas klasshat (som uppenbarligen enbart är till för att göda hat mot de som har de bra). 

    Sedan så är det ju inte ok att kasta ägg eller kalla någon för kommunistfitta heller och föräldrarna borde ha allvarliga samtal med sina barn om det.  

    Vad hade samma reporter skrivit om det var folk från danderyd som åkte buss i ett "fattigt" område och man uppmanades att twittra på en sida som hette klasshat (i bemärkelsen att man ska hata de som har det fattigt), om ungdomarna där hade kastat ägg och skrikit efter bussen och reseledarna pratade om hur många som hade universitetsutbildning och hur många som gick på socialbidrag där?

     
    Jag tror du förstår lite vad jag är ute efter. Jag kan inte förstå att det är god journalistisk sed att åka och ut och begapa våra ungdomar i Saltsjöbaden när det absolut inte skulle vara politiskt korrekt att begapa invandrarpojkarna i Spånga - eller varför inte de stenkastande slynglarna i Södertälje? Hade man skrivit motsvarande om dem så hade man omedelbart varit "rasist". 

    Klasshat är uppenbarligen korrekt åt det ena hållet men inte åt andra hållet.
  • mia0081

    du menar på fullt allvar att du inte förstår att det är vettigare att sparka uppåt än neråt? för övrigt så har du fel i att ungdomar som gör dumheter i andra områden inte utsätts för svepande omdömen i media, det händer hela tiden. kom ut ur din priviligerade bubbla ibland så kanske, bara kanske du börjar förstå under vilka förjållanden folk lever i sverige idag.

  • Foxy79
    Anonym (Louise) skrev 2012-01-29 18:47:55 följande:
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.

    Bra att du klargjorde hur han kunde bete sig så här. Barn gör som man gör, inte som man säger nämligen.
  • elmadumle

    Tror de ungarna verkligen att det är något märkvärdigt att ha en iphone? det har snart var och varannan människa tycker jag, mina barn också, då är vi inga höginkomsttagare och bor i en liten stad i södra sverige, 6 mil från närmaste större stad.

  • Anonym (Louise)
    elmadumle skrev 2012-01-29 19:20:43 följande:
    Tror de ungarna verkligen att det är något märkvärdigt att ha en iphone? det har snart var och varannan människa tycker jag, mina barn också, då är vi inga höginkomsttagare och bor i en liten stad i södra sverige, 6 mil från närmaste större stad.
    Det är därför jag finner det så märkligt att de valde att raljera över det i reportaget, för precis som du har jag uppfattat det som att iPhonen är en var-mans-telefon numera. Jag är säker på att det där fotot är taget ur sitt sammanhang; kanske att några i bussen visade sina telefoner och att gossarna utanför visade att de hade likadana?
Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!