• Anonym (Louise)

    Aftonbladet hänger ut våra barn!

    Jag känner mig så kränkt. I dagens Aftonbladet hänger man ut mitt och mina vänners söner och hånar dem för att de har mobiltelefoner, precis som de flesta andra i Sverige. Som jag uppfattade det ville bara pojkarna hjälpa till och berätta vad klockan var efter direkt förfrågan från journalisterna. Hela reportaget är så uppenbart vinklat. Varför ska våra pojkar förlöjligas för att de har framgångsrika föräldrar? Varför ska de bära hundhuvudet för att en ung man i Märsta tjänar uruselt på sin tjänst? 

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14285457.ab
     

  • Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!
  • Vinterankan

    Överklasssafarin är lika smaklös som om man skulle ha en underklassafari i ett mindre bemedlat område och jag tycker också att reportern är väldigt vinklad. Kallar ungdomarna för överklasslynglar men reagerar inte alls på att man har en hemsida som kallas klasshat (som uppenbarligen enbart är till för att göda hat mot de som har de bra). 

    Sedan så är det ju inte ok att kasta ägg eller kalla någon för kommunistfitta heller och föräldrarna borde ha allvarliga samtal med sina barn om det.  

    Vad hade samma reporter skrivit om det var folk från danderyd som åkte buss i ett "fattigt" område och man uppmanades att twittra på en sida som hette klasshat (i bemärkelsen att man ska hata de som har det fattigt), om ungdomarna där hade kastat ägg och skrikit efter bussen och reseledarna pratade om hur många som hade universitetsutbildning och hur många som gick på socialbidrag där?

    Som sagt. Sjukt osmakligt och det finns ingen som vinner på att göda ett hat mellan olika inkomstgrupper och främja bilden av att vissa får allt på ett silverfat medan andra är dömda till evig fattigdom. 

    Självklart är det lättare för mig från ett medelklassigt akademikerhem att bli framgångsrik än en som växt upp utan förutsättning att t.ex. få hjälp hemifrån med studier. Men till syvende och sist så är det den enskilda personen som i de allra flesta fall skapar förutsättningen för att lyckas eller misslyckas. Hade jag bara lutat mig tillbaka hade jag inte haft en chans, mina föräldrar har bara kunnat hjälpa mig att ta tillvara mig själv. De har inte kunnat lära sig saker i skolan istället för mig, de har inte gått på mina arbetsintervjuer och de har inte utfört mina arbetsuppgifter. 

    På samma sätt så är det bara den person som växer upp i ett hem med fattiga föräldrar som kan skapa förutsättningar för om den också ska bli fattig eller om den ska bli framgångsrik. Det är en längre väg att gå eftersom att man kanske saknar både förebilder och hjälp hemifrån. Men det är på samma sätt för den, det finns ingen annan som kan lära sig saker istället, skriva proven, gå på arbetsintervjuerna eller utföra arbetsuppgifterna. 

    Alla som hjälper till att skapa bilden av att folk i utsatta områden är offer utan framtid och att de som kommer från bättre områden får allt genom föräldrarnas framgång och inte jobbar för den själva tycker jag är de riktiga fienderna mot "klassklättringar" där man kan ta sig ur fattigdomen.

    Min mamma har varit lärare på två olika skolor i två olika kommuner där hälften av eleverna har kommit från ett av kommunens rikaste områden och där hälften av eleverna har kommit från ett av de fattigaste. I båda dessa skolor så var nästan alltid de duktigaste eleverna folk från de fattigare områdena. Det var folk som hade förstått att genom att studera och få bra betyg så skulle de få en bra framtid och att det inte var föräldrarnas utbildning som styrde utan deras egen. 

     

  • Anonym (Louise)
    Anonym skrev 2012-01-29 18:41:31 följande:
    Blev lite förvånad själv när jag hörde att saltis är så fint, själv har jag bara erfarenhet från gettot där och trodde saltis var lite getto allmänt så där.
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.
  • Anonym
    Anonym (Louise) skrev 2012-01-29 18:47:55 följande:
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.
    låginkomsttagare = icke ordningsfullt folk

    jasså?  
  • Anonym (Hallå hur tänker)
    Anonym (Louise) skrev 2012-01-29 18:47:55 följande:
    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk.
    Ja det bevisade ju era barn verkligen...
  • Duckan

    Nej, nu går skam på torra land! Solsidan är inte fullt av låginkomsttagare, här är det ordning på folk

    Men ts, det vet ju alla vi som sett på Solsidan  

  • Anonym (chockerad)
    Anonym skrev 2012-01-29 18:41:26 följande:
    De springer runt och håller upp sina (dyra) telefoner. De tjuvröker. Eventuellt kastar de även ägg.
    Ja, jag blev chockerad när jag läste om det. Tänk att sådana ska få härja fritt.
  • mia0081

    du skojar va? ganska roligt faktiskt Glad tror säkert att många rika människor blev indignerade på riktigt över reportaget (som jag tycker följer mallen för hur man brukar framställa ungdomar i sk. utanförskapsområden, men vänder på det vilket är stor humor men kanske lite för subtil för direktörerna).
    och ja, klasshat är ju precis vad dom här ungdomarna visar upp. vilket också är roligt på ett ironiskt sätt med tanke på vilket jävla bölande det har varit inför den här grejen. BUHUUUUUUUUUU DOM HATAR OSS DUMMA DUMMA SOCIALISTER DET ÄR INTE VÅRT FEL ATT NI ÄR FATTIGA VI LEVER BARA PÅ PROFITEN AV ERT ARBETE WÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH

  • Anonym

    Under franska revolutionen skulle dom där ungarna och deras föräldrar bli avrättade ^^
    det var helt klart bättre förr!  

  • Hoppsan85

    Pinsamt att bo i ett överklassområde och inte ens kunna lära sina ungar lite hyfs! Hade det var någon av mina ungar hade jag skämts och absolut inte startat en tråd som ts gjort!

Svar på tråden Aftonbladet hänger ut våra barn!