• B70

    Vilken typ av IVF 3 pack i Danmark eller 1 försök i Sverige?

    Hej. Jag har nu försökt bli gravid länge med historia av tidigt missfall och nu behandling av Pergotime. P.g.a min ålder så funderar vi nu på IVF. Det svåra är att bestämma vilken klinik man ska välja då det är stora kostnader. I Danmark kan man göra IVF efter 42 års ålder (är 41) och man får dessutom lov att köpa Ivf i paket pris med 3 försök efter 39 års ålder, det får man inte i Sverige. Men det blir ju en större kostnad men om det inte fungerar efter 1 försök i Sverige får vi ändå betala fullt pris igen för nytt försök så kostnaden blir likvärdig. Funderar på om det är bättre att göra det i Sverige eller är de likvärdiga? Har varit i kontakt med storkkliniken i danmark och lite olika i sverige, skåne. Min gynekolog tycker att vi ska fortsätta försöka till sommaren eftersom jag blivit gravid ( med missfall) 1 gång medans barnmorskorna säger tvärtom. Jag känner mig fångad i ett virrvarr av tankar samtidigt som jag måste behålla lugnet. Men jag vill ändå börja fundera/planera för en annan väg att gå för att dämpa besvikelsen när man får sin mens. Det vore fantastiskt att få resonera/diskutera med någon i liknande sits eller som varit med om detta oavsett ålder och har bra tankar och erfarenheter att dela med sig av. Hej hej


  • Svar på tråden Vilken typ av IVF 3 pack i Danmark eller 1 försök i Sverige?
  • germany

    Menar alltså att du ska prata med läkare på din klinik och höra om de kan tänka sig skriva ut Prasteron till dig som du då kan äta i sommar.
    Min läkare föreslog detta utan att jag ens behövde be om det (för jag var tänkt att höra om jag kunde få detta preparat, men läkaren hann före!)

  • B70

    Hej igen,

    Ingen fara med att komma med tips och råd, det uppskattas.

    Vi har tagit det här beslutet mest p.g.a min ålder. Jag fyller 42 i år och om det är så att vi inte kan få barn så funderar vi på att adoptera. Problemet är då igen min ålder.42 år är senast då man kan anmäla att man vill adoptera. Så för mig handlar det också om att få veta om mina ägg är ok eller inte innan det är för sent för andra alternativ, försöker vi utan att egentligen ha någon chans? Frågetecknen är så många och vi vet att värdena är ok men fortfarande återstår frågan om mina ägg.
    Dessutom har jag en god vän som jobbat med att ge akupunktur till kvinnor som inte blir gravida och hennes erfarenhet är att det väldigt sällan lyckas bättre med inseminering jämfört med att prova hemma. Vi har ju ok värden och procentökningen för oss är minimal med inseminering att lyckas, så hon rekommenderade att inte vänta längre då min ålder är som den är.

    Hon har också upplevt kvinnor som blivit immuna mot hormoner efter månaders behandling så hon rekommenderade att göra så få försök som möjligt och försöka spara på den tid man får hormonbehandling så att kroppen verkligen reagerar när det är dags.

    Jag är helt med på ditt resonemang och hade jag varit ett par år yngre så hade jag gjort precis så.
    Men i nu läget vill jag bara veta om mina ägg är ok och då känns IVF som enda sättet, förhoppnigen är ju då också att det leder till graviditet. Det är ovissheten som jag känner att jag inte fixar när klockan är där i bakhuvudet hela tiden, känner i maggropen att det är dags att ta nästa steg och få svar på lite fler frågor om min kropp.

    Ett försök vill vi göra i alla fall och om inte det lyckas så får vi se när nästa steg tas.

    Lycka till nu och hoppas du uppdaterar hur det går för er, som jag sa så är det gott att höra olika personers upplevelser och erfarenhet, det hjälper att ta till sig det som känns rätt för en själv.   
                 

  • mba12

    Biolog, har dem/du kollat upp dina värde? AMH, FSH LH? Bara för att veta vad man har för förutsättningar.

  • B70

    De uppgifterna ligger redan hos CFC, de skickades från min förra klinik VITANOVA direkt till CFC.

    Kommer i håg att värdena var ok. Men har tidigare ätit Pergotime för min ägglossning inte hade fungerat någon månad enligt tidiga värden. Efter det var ägglossning ok . Efter det har vi provat utan pergotime och en gång med ovitrell spruta.  Har nu haft en månad utan något vilket varit fantastiskt skönt :)

     

  • germany

    B 70 - Det är många som ställer sig i Adoptions kö även om de inte gett upp hoppet om egna biologiska barn.
    Kan ni inte helt enkelt anmäla er redan nu omgående istället för att invänta en ev graviditet? Jag har haft kontakt med flera i olika trådar som gjort så, allt för att inte förlora tid.

    Själv så skulle jag och min man anmäla oss till ÄD-kö tidigare i vår, men var så dum att jag berättade att vi ändå inte helt hade gett upp hoppet om att lyckas via IVF.....därmed så fick vi inte ställa oss i kön just då utan de ville att vi skulle återkomma när vi kände att vi var helt klara med IVF. Var verkligen dum som en nöt som var så öppen med våra funderingar. Jag menar, även om man står i ÄD-kö eller adoptionskö så kan ju under ske och ingen kan ju tvinga en att helt avstå andra alternativ, även om det såg annorlunda ut vid anmälan i dessa köer.

    Men om du är orolig över att dina ägg inte är de bästa så kan faktiskt Prasteron vara ett jättebra sätt att förbättra dina chanser att få fram bättre ägg, och om ni då skulle vänta över sommaren, har det så stor betydelse ändå?

    Men nu ska jag verkligen inte tjata mera om detta!  Jag hoppas du tar min "envishet" på rätt sätt och förstår att jag bara vill dig väl och att det jag vill säga är att det kan vara värt att ge dina ägg en bättre chans över sommaren motför vad de kanske har nu?

    Men jag önskar er all LYCKA TILL  och hoppas också om att få läsa om er forsättning mot en liten, oavsett hur den blir Solig 

  • B70

    Jag har fått för mig att man måste betala en rättså hög avgift för att ställa sig i kö för adoption,
     eller har jag helt fel ?
    Har du något adoptionscentrum som du vet är bra så får du gärna tipsa, annars hittar jag säkert förslag här på familjeliv. Är det kostnadsfritt att ställa sig i kö så är det ju en annan sak. Vet att jag läste för ett tag sedan att det kostade 15 000 :- bara att ställa sig i kö?

    Som jag sa innan, kloka ord kan man aldrig få för lite av : ) 

  • germany
    B70 skrev 2012-05-28 14:23:33 följande:
    Jag har fått för mig att man måste betala en rättså hög avgift för att ställa sig i kö för adoption,
     eller har jag helt fel ?
    Har du något adoptionscentrum som du vet är bra så får du gärna tipsa, annars hittar jag säkert förslag här på familjeliv. Är det kostnadsfritt att ställa sig i kö så är det ju en annan sak. Vet att jag läste för ett tag sedan att det kostade 15 000 :- bara att ställa sig i kö?

    Som jag sa innan, kloka ord kan man aldrig få för lite av : ) 
    Ni måste ställa er i kö för adoptionsorganisationen. Ni kontaktar den/de som ni vill stå i kö hos.
    Sedan betalar man en årsavgift för att stå i kö, ca 2000 - 3000 kr / år och kö.
    Vissa länder har längre köer än andra, så försök komma i gång så snart ni kan med att få stå i kö.

    En utredning måste göras också, ring kommunen och fråga för jag tror att det kan vara dom som gör den.
    Är osäker på om man även måste gå en adoptionskurs innan man får göra utredningen, men det kan du säkert kolla upp så du får rätt svar på det.
  • B70

    Ok,  tack för infon.
    Ska prata med min man och se vad han säger, kan vara värt att ställa sig i kö redan nu.
     
     

  • Bliglin

    Hej alla!
    Förlåt att jag bara klampar in i tråden så här. Jag har följt er ett tag, läsledes  ;) men kan inte komma ihåg om jag presenterat mig förut eller inte!?

    Hur som helst, vi har en son som kom 2008 (föddes ept) med hjälp av makeinsemination (eller spontant?) efter drygt 4 års försök. Nu försöker vi igen och det vill sig inte. Jag har fyllt 41. Jag har lågt amh och fsh 12 och gissar att kvalitén inte heller är den bästa, Har haft ett tidigt mf i dec 09.

    Vi funderar inte på IVF, främst av tekniska skäl då jag har en annorlunda livmoder. Men jag blev oerhört nyfiken på detta Prasterone (DHEA)! Vad är det för något? Finns det i Sverige? Jag har lite kontakt med Sophiahemmet då vi gjort inseminationer där, fruktlösa dock, skulle de kunna skriav ut detta preparat (om de vill?)

    Många frågor... tacksam för svar.

    Lycka till alla ni som kämpar! 

  • germany

    Hej Bliglin!
    Men åh, inte ska du be om förlåtelse inte för att du ger dig till känna här i tråden.
    ALLA trådar här på FL är till för ALLA och vad roligt att du då äntligen "klampar" in här, välkommen! Solig 

    DHEA är ett hormon som produceras av binjurarna och som sägs ska kunna förbättra äggkvaliten och även kunna ge lite fler ägg. Kanon för oss om är lite äldre!

    Jag och fler med mig här på FL har fått detta preparat utskrivet av våra läkare på IVF-kliniker. I Sverige är det inte lika vanligt som det är utomlands. Många har också själva på eget bevåg beställt DHEA från utlandet (men där är jag inte riktigt hundra på hur man verkligen kan vara säker att man får det man beställt....)

    Hör med Sophiahemmet om de kan tänka sig skriva ut detta till dig (du får stå på dig annars och tjata lite).
    Det finns ett preparat som heter 7-Keto också som finns att köpa i hälsokost här i Sverige, men det är inte riktigt samma som DHEA, men absolut värt att prova med det om det är så att du inte får Prasteron utskrivet.

    Men hör dig för redan nu, för preparatet ska intas i ca 2-3 månader för att ge effekt.

    LYCKA TILL!

Svar på tråden Vilken typ av IVF 3 pack i Danmark eller 1 försök i Sverige?