Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!

    Flash Gordon skrev 2022-02-24 08:21:47 följande:

    Och det här är hur Nato reagerar när en icke-medlem blir angripen av Ryssland.

    Med moraliskt stöd och hejaklacksramsor från sidan om.

    Ukraina är inte slutstationen för Putin.

    Sverige in i Nato nu!


    Jo, jag håller med. Jag hade förväntat mig mer av Nato. Så kanske vore det dags att gå med i Nato. Men jag tror tyvärr också att Putin har blivit mycket mer knäpp på senaste tiden. Kanske har han blivit paranoid eller dement? Och då skulle jag inte lita på att han inte trycker på röda knappen. Lite försiktig får man vara. Men det är svårt att säga.....
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-24 13:04:25 följande:
    Putin har inte blivit mer knäpp. Han är inte senil. Det här hela tiden varit hans målsättning att utvidga det ryska "imperiets" gränser.

    Han invaderade Georgien på precis samma sätt för 14 år sedan. Och ingenting hände.

    Har du ens läst någonting om den ryska ockupationen av Transnistrien i Moldavien? Den har pågått sedan 90-talet och Putin har förstärkt den.

    Krim 2014 var nästa stora steg.

    Vitrysslands diktator har gett upp inför Putin frivilligt.

    Kazakstan fick bara för någon månad sedan ryska "fredstrupper" på sitt territorium.

    Nu är det resten av Ukraina som skall tyglas.

    Putin gör det här för att det är hans stora, långsiktiga mål. Han gör det för att han kan. Så länge ingen stoppar honom kommer han att gå vidare med nästa steg. Det är med honom som med Hitler. 

    Reinland 1936. Saar 1936. Anschluss 1938. Sudetenland 1938. Polen 1939 ...

    Ryssland har delat ut hundratusentals pass till ryssar i de tre baltiska länderna. Särskilt i Estland och Lettland. Hade inte de länderna varit med i Nato har Putin redan skickat "fredstrupper" dit för att "rädda" sina landsmän.

    Ryssland respekterar bara maktspråk. Inget annat.

    Vi behöver anpassa oss till det faktumet.
    Tja, du kan inte förvänta dig att alla har koll på alla små länders historia. Jo, jag vet om Georgien, men jag visste inte om Moldavien. Dock är det det ju länge sedan. Jo, jag har förstått att han gör som Hitler. Dock.... påstår du att Hitler var helt frisk? ;)  

    Han behöver inte vara dement, Putin. Han kan helt enkelt ha fått storhetsvansinne. Eller så tror han att det är hans sista chans att genomföra sånt. Han är ju drygt 70. 

    Min kollega hade teorin att han kanske vill åt olja, t.ex. i Irak. Han verkar vilja ha kontrollen över svarta havet, tänkte jag. 
  • AndreaBD
    Tom Araya skrev 2022-02-24 18:52:17 följande:
    Det finns inga bevis för att Hitler led av någon psykisk sjukdom. Men han bar rätt så uppenbara drag av både autism och psykopati samt medicinerades rätt så hårt mot slutet.
    Nej, jag menar inte heller att han skulle ha haft psykos eller så. Snarare en personlighetsstörningen. Vilket ju kan omfatta psykopatin då. Och autism? Visst, det fanns såna drag. Men det är också svårt att skilja från en psykopat i vissa lägen. Trots att det egentligen är raka motsatsen, så kan det ibland likna lite. 

    Det som tillkommer är nog liten "maktgalenhet". Vilket i sin tur ger upphov till lite paranoia. Och det har många politiska ledare haft. Men Putin har blivit mer extrem, det är en påtaglig skillnad. 
  • AndreaBD
    Tom Araya skrev 2022-02-26 23:48:37 följande:

    Storbritannien har nyligen skickat modern militär materiel till Ukraina.

    Tyskland verkar nu ha vänt i frågan om att sända militärmateriellt stöd till Ukraina och det diskuteras även i Sverige.

    Jag tycker att Försvarsmakten/FMV borde se över sina lager av äldre hjälmar och kroppsskydd, luftvärnsrobot 70, pansarvärnsrobot 55 och 57 och pansarskott 86, skicka det vi kan avvara och omedelbart beställa ersättningsmateriel för försvaret.

    USA stödjer nu med målangivelser från sina luftspaningsplan till det Ukrainska artilleriet.


    Japp, det kretsade något amerikanskt spaningsflygplan över svarta havet i natt. Min man såg det i någon app där man kan se alla flygplan som är i luften. 

    Hoppas Storbritannien har skickat bra vapen, Tyskland har uppenbarligen skickat riktigt bra grejer. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-27 09:02:38 följande:
    Och DET vore att direkt lägga sig i striderna. Och då har Putin lovat att agera. Knappats något han vågar göra när allt kommer kring.
    Men inte mer än att skicka vapen? 
Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!