• Anonym

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 16:11:33 följande:
    Patineterna är de som drabbas av att sjuksköterksorna inte får upp lönerna! Inte sjuksköterskorna personlinge.
    Hur drabbas patienterna av att de inte får högre lön? Så det är för patienternas skull som ni vägrar gå under 24,000  
  • Anonym
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-10 16:13:02 följande:
    Men lägg av nu!!! Jag har diskuterat sakligt men har blivit kallad dum i huvudet, obildad, patetisk liten människa, jävla idiot och du förtjänar stryk (alla kommentarer av SSK)

    Visa mig ett inlägg där jag har skrivit så till någon. Kom igen, ett enda så ska jag be tusen gånger om ursäkt.
    Du förringar sjuksköterskornas arbetsinsats och blir upprörd när du får svar på tal?

    Reality check?  
  • Anonym
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-10 16:21:53 följande:
    Nej, läs ordentligt! Jag litar inte på att någon SSK skulle rädda mitt liv om jag kom in livshotande sjuk eller skadad till akuten. Det gör läkarna.

    Jag menar att hon är i fel yrke eftersom hon skulle vägra mig VÅRD pga mina åsikter. Vård kan vara allt från en sårtvätt till att sätta en infart.
    Men lägg av nu.

    Du kan inte vara så dum så du inte förstår att det är något man vräker ur sig i hettan, men inget hon verkligen skulle göra.

    Om det verkligen skulle ske på riktigt vore det allvarligt, men att nån säger det i en debatt till den som just förringat den insats man gör på dagarna, är inte lika konstigt.
    Du är inte oskyldig du heller.     
  • Anonym
    Anonym (min) skrev 2012-05-10 16:26:38 följande:
    Nu var ju frågan vad som händer om man kommer in på akuten med livshotande skador eller sjukdomar. Då hoppar jag allvarligt att det inte springer fram någon SSK och gör HLR på mig, utan att det kommer fram en läkare som kan bedöma vad som faktiskt behöver göras, eller att HLR/stabilisering redan har utförts av ambulanspersonalen.

    Det är ganska sällsynt att man kommer gående in själv på akuten och kollapsar med hjärtstopp i akutens reception medan samtliga läkare befinner sig på andra sidan stan.
    Fast nu är ju människor i regel inte så behändiga att dom snällt väntar med hjärtstopp tills dom befinner sig på akuten.
    Det händer liksom överallt att människor dör av hjärtstopp.
    Och nej, det finns inte alltid en piffig läkare i närheten och gör det inte det så blir jag iallafall själaglad om någon kommer och ger mig hlr även om den personen inte har en läkarlegitimation.
    Är den personen en sjuksyster desto bättre för det borgar för kunskap, men jag tar vem som helst i det läget.
    Räddar dom mitt liv är jag dom evigt tacksamma.    
  • Anonym
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-10 16:28:05 följande:
    Men jag tar svar på tal! Jag var helt förberedd på att få starkt mothugg, mycket kritik och jag var även beredd på att jag kanske skulle behöva ändra åsikt om SSK.

    Men att argumentera och att kalla människor fula namn och hota är väl inte samma sak?

    Den här tråden har fått mig att helt tappa förtroende för SSK och sjukvården. Människor som skriver här representerar en yrkesgrupp som beter sig MYCKET illa vid kritik.

    Nej, att hota och kalla folk för fula namn är aldrig ok, det håller jag med om.
    Men samtidigt som man ropar får man svar, är också något att tänka på.

    Och jag kanske ska tillägga att jag inte är sjuksyster, men jag tycker dom gör ett förbannat bra jobb och är värda en högre lön.
    Sen hur dom är som personer, det bryr jag mig inte om, så länge dom sköter sitt jobb.     
  • Anonym

    Jag tycker att alla yrken förtjänar en vettig lön, men jobbar man inom vården så kan man inte räkna med höga löner. Eller inom kommun och liknande. Allt som finansieras av skatter. Dessutom så tar det ca tre sekunder att googla upp vad lönen ligger på innan man påbörjar en utbildning. Att börja "strejka" innan man ens gått klart utbildningen är skitlarvigt. 

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-05-10 16:34:39 följande:
    Jag tycker att alla yrken förtjänar en vettig lön, men jobbar man inom vården så kan man inte räkna med höga löner. Eller inom kommun och liknande. Allt som finansieras av skatter. Dessutom så tar det ca tre sekunder att googla upp vad lönen ligger på innan man påbörjar en utbildning. Att börja "strejka" innan man ens gått klart utbildningen är skitlarvigt. 

    Och då ska man bara acceptera att det är så och inte kämpa för det man tror på.
    Tur att inte alla tänker så, då hade inte mycket hänt i världen.  
  • Anonym
    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 16:38:55 följande:
    Om du hade sagt det du sagt i tråden och varit på sjukhus eller en avdelninge så kanske du inte hade åkt på en propp (i bästa fall) men du hade deffinitvit inte fått den hjälp du hade rätt till (alla hade ignorerad dina ringningar etc) och utanför sjukhus hade säkerligen någon gett dig en propp.
    Pratar du för hela din blivande yrkeskår? 
  • Anonym

    24000 kr i ingångslön tycker jag verkar rimligt, varför emot detta? Var kommer detta förakt mot sjuksköterskor? Är själv inte sjuksköterska, skulle inte passa att jobba inom vården. Bara löjligt att hela tiden jämföra med en läkarlön, det är att jämföra äpplen och päron. Löneskillnaden mellan en etablerad läkare och en etablerad sjuksköterska är däremot för stor tycker jag.

  • Anonym
    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 16:44:42 följande:
    Ja det gör jag.
    Trevligt gäng. Formulerar sig de yrkessamma på samma trevliga sätt på lönesamtal så förstår jag att den inte höjs speciellt mycket. Du borde inte bli anställd med dina åsikter, aggressiva sätt och attityd. Tur att du ska dra till Norge. 
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!