• Anonym

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:14:14 följande:
    Jag känner samma sak som Sweet Life och tro mig, jag hade inte gjort ett skit om du kom in när jag jobbade (om jag visste vem du var) jag hade lungt väntat på läkaren, eftersom det är ju läkaren enligt dig som räddar liv! Inte sjuksköterskorna. 

    Och nej, den kommentaren hade inte fått någon utslängt från utbildningen.   
    Nej men om man vägrar ta hand om patienterna så ligger man risigt till. Man har inte rätt att välja att vårda bara de som man tycker om. Även om det kommer in en massmördare så är det er skyldighet att ge denna person samma vård som alla andra. En sjuksköterska som resonerar som dig borde verkligen inte få löneförhöjning...
  • Anonym
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:19:51 följande:
    Sant, men nu tror jag inte en massmördare eller någon annan person hade slängt ur sig nåt så korkad som dig. Vad mig beträffar så har jag redan ett bra jobba med åtskilliga mera tusenlappar än vad studenterna kräver redan nu som icke färdig.
    Öh, jag har inte slängt ur mig något till dig. Och även om jag hade gjort det så är du skyldig att ge mig vård.
  • Anonym
    Anonym (Ledsen) skrev 2012-05-09 18:33:30 följande:
    Varför sitter vi lågutbildade (som vissa tycker att lärare och sjuksköterskor är) här och strider och gnäller mot varandra? Låter sjukt. Jag är för att alla fd kvinnoyrken bör ha möjlighet till en ok löneutveckling.
    Jag klagar inte, är distriktssköterska och ligger närmare 30000- men för oss alla!
    Varför skulle det vara "finare" och "bättre" att vara ingenjör? Eller läkare?
    Med det resonemanget är det fortfarande ett skitjobb att vara städerska, eller arbeta på äldreboende.
    Jag blir ledsen när jag hör det. Hoppades och trodde att vi kommit längre i vårt jämställdhetstänk.
    Hjälp varandra istället för att fördöma!!!
    Bästa och förnuftigaste jag läst på Familjeliv någonsin.
  • Anonym

    På vissa ställen, är sjuksköterskan den som har huvudansvaret och läkaren enbart finns att nå på telefon.

  • Anonym

    vilken fantig trådstart, de vill ha mer i lön, vem vill inte det. ingen vill jobba som moderteresa, gratis. klart de ska kämpa för lönen. Det blir väldigt dyrt att bara anställa läkare som vårdpersonal. Manliga yrken är av samhället värderat högre pga det samhälle vi lever i, ska alla kvinnor som gillar att arbeta med omvårdnad bara lägga sig platt för de har valt så! Är det inte dags att arbetet värderas bättre? Att kalla sjuksköterskor för fjantiga bara lyser av förakt, morr!

  • Anonym
    Anonym (ssk) skrev 2012-05-09 17:46:57 följande:
    Jo, inom vården vinns generella ordinationer som en sjuksköterska får ordinera. Operera kan en op-syrra göra om det är bråttom.
    När exakt, är det så pass "bråttom" att en opsyrra ställer sig och opererar? Allvarligt?? Nu menar jag inte assistera utan att en opsyrra skulle stå som huvudoperatör, på ett sjukhus, i Sverige? För att det...är bråttom.
  • Anonym

    Dagens bästa var att en sjuksköterska inte har något medicinskt ansvar... :D Haha! Så när en sjuksköterska gör i ordning en dos med cytostatika och ger intravenöst till en patient, kanske ett litet barn t o m- vem har då ansvaret för att dosen är korrekt blandad och korrekt administrerad?? 10 000-kronorsfrågan...... Just det sjuksköterskan!! 

  • Anonym
    Anonym (äntligen) skrev 2012-05-09 19:39:58 följande:
    men meningen med de sakerna jag just beskrev är att de inte är avancerade överhuvudtaget, det krävs ingen utbildning för det. en normal funtad människa lär sig de momenten på en veckas övning, om ens det. 

     ibland får jag känslan av att ssk:or överlag överskattar vad deras arbetsinsats å de grövsta. 
     
    Vad arbetar du själv med?
  • Anonym

    Jag jobbade 3 månader som sjuksköterska Gick sedan VUB operation. Är 25 år och har 27.000 i lön. Om man utbildar sig vidare tidigt så tjänar man på det.  Var inte och slit som grundutbildad när vården skriker efter specialister.

  • Anonym
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:08:43 följande:
    Om alla resonerade som SSK skulle samhället falla sönder! Tänk dig ett samhälle utan banktjänstemän, städare, busschaufförer, förskolepersonal, sophämtare, lärare, butiksanställda, ingenjörer, byggnadsarbetare, vägarbetare, lagerpersonal osv osv. Tänk om alla vägrade ta ett jobb för minde än xx i månaden. Hur skulle vi skattefinansiera det?

    Men alla de jobben är ju inte skattefinansierade...
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!