Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon mer som bor i Mexiko?

  Mån 14 maj 2012 05:10 Läst 9193 gånger Totalt 38 svar
  Visar endast inlägg av Diny - Visa alla inlägg
  Mån 14 maj 2012 05:10

  Hej! Bor i Mexiko och har inte lyckats hitta någon annan som också bor här. Är här med min mexikanske sambo och vår dotter som fyller 2 år i augusti. Hade varit kul att komma i kontakt med någon mer som bor här!

 • Tor 14 jun 2012 21:29 #2

  Hej! Vad kul med fler som bor i mexico=) Bor i Queretaro, men sambon har släkt i guadalajara. Hur gammal är din dotter?

 • Sön 29 jul 2012 18:32 #5

  Hej! Vad kul med en till som bor här! Playa del carmen är så fint! gRattis till bebisen! Är din man från mexico?

 • Tis 31 jul 2012 02:56 #7

  Flyttade hit för kärleken Var på semster och träffade min sambo. Dudå?

 • Ons 1 aug 2012 16:25 #9
  Hoppandes skrev 2012-08-01 06:00:13 följande:
  Pluggade här och träffade min sambo. Grattis till bebis. HUr känns det att föda här? tog ett tag för mig att hitta rätt doktor och sjukhus!

  Födde du här eller i sverige? Jag födde i sverige men vi planerar att ha vårt nästa barn här. Vill dock hitta ett sjukhus där de inte tar med barnet i flera timmar efter födslen. Här finns många bra sjukhus men det kan kosta väldigt mycket=(
  Hoppandes skrev 2012-06-15 01:11:34 följande:
  Jaja, där har jag aldrig varit.

  Hon är bara 5 månader, så inte så gammal.

  jobbar du? 
  Förlåt jag missade helt detta! Jag jobbar inte just nu. Är för tillfället bara hemma med dottern. Du då?
 • Ons 1 aug 2012 18:16 #11
  Hannah S skrev 2012-08-01 16:53:46 följande:
  Yes tráden kom igáng igen =) Kul!
  Jag har egentligen varit här i omgángar, reste runt första gángen, pluggade i DF andra gángen, och tredje gángen kom jag för att jobba och bosätta mig ett tag, dá träffade jag min man sá här är jag kvar!

  Jag övervägde att föda i Sverige,men bestämde mig för en privatklinik här istället. Kostar visserligen, men barnmorskan är jättebra, man fár eget rum och badrum och man fár ha bebisen hos sig pa rummet. Har fátt lyssna pá hjärtljud sen vecka 6, ultraljud varje mánad, är verkligen jättenöjd sá här lángt!

  Ja kul att hitta fler som bor här!! Vad bra att du är nöjd. Jag gick på nästan alla undersökningar i mexico och kommer ihåg att de ville göra ultarljud varje månad. Ville dock inte göra så ofta för har hört att det kanske inte är så bra. Men läkarna här har verkligen varit jättebra och trevliga!  Min sambos syster fick precis barn (hospital Angeles som är ett av de bästa) och de tog bebisen direkt när den föddes och hon fick tillbaka den flera timmar senare. Det är jag lite rädd för faktiskt. Men hon sa att förlossningen hade varit superbra, de var frikostiga med epidural så hon kände ingenting. Så är det ju inte direkt i sverige:D
 • Tor 2 aug 2012 01:46 #15
  Hoppandes skrev 2012-08-01 22:25:27 följande:
  Jag är också bara hemma. Åker till Sverige om 3 veckor, och kommer tillbaka efter jul. Är så trött på att vara själv hela tiden - och göra allting själv.

  Vad kul att du ska till sverige. Följer din man med? Var precis med min dotter i sverige (kom tillbaka för en vecka sen) Ja det kan verkligen vara sjukt segt att bara vara hemma. Har ganska tur för min sambo jobbar mycket hemifrån men det är ändå segt. I sverige har man liksom sin familj och så och här lever man mer genom sin sambo.
  Hannah S skrev 2012-08-01 22:43:04 följande:
  Ja, det där med att UL skulle vara skadligt har jag oroat mig över, (man blir ju nojjig för allt när man är gravid!)  Jag har letat efter info, men det verkar inte finnas nágon studie som bekräftar detta, slutsatserna verkar vara att det kan ha en páverkan pá barnet, men man vet egentligen inte med säkerhet. Epidural sägs ju ocksá kunna vara skadligt för barnet, men jag máste läsa pá mer om det... Tänk att det är sá olika  frán land till land om vad man ska/fár och inte ska /fár göra!  Här t.ex fick jag förbud mot att äta choklad och absolut inget kaffe för att det kan framkalla missfall, medan i Sverige  är rekommendationen tre koppar kaffe om dagen och nágot choklad förbud har jag aldrig hört talas om... Här och även i USA  rekommenderas starkt kosttillskott med folsyra för att undvika allvarliga fosterskador, medan det inte alls verkar vara sá känt i Sverige. And the list goes on....
  Ja jag blir halvt galen! men jag tror att bäst är att informera sig, och sen helt enkelt bestämma vad man vill följa och inte.

  Diny, funderar ni pá ett syskon snart? =)
  Hoppandes, vart pluggade du? Jag var utbytesstudent pá U. Iberoamericana.
  Hihi jag födde utan epidural i sverige och det vägrar jag göra igen:D Ja, vi vill gärna ha syskon snart men får se när det blir:)  Tror de har börjat mer med folsyra även i sverige för kommer ihåg att de sa att man bör ta det när jag var gravid och var i sverige, fast det är kanske inte lika mycket som här. Fast det är ganska stora skillnader på länderna när det gäller mödravård och så hihi. Ja, precis det bästa är som du säger att själv läsa på och välja vad man tror på=)
 • Tor 2 aug 2012 01:56 #16

  Försten det med ul, jag har inte heller sett några direkt pålitliga undersökningar, bara hört. Har dock läst att de som gör många ul har större chans att få vänsterhänta barn av någon anledning :) Kommer bara ihåg när jag gjorde ul så verkade det som om min dotter i magen inte verkade tycka om det. Hon började röra sig jättemycket och verkade liksom obekväm. Men jag vet inte:) Här i mexico säger de ju att det inte är någon fara, det är mest svenska sidor jag har läst på . En annan sak jag tyckte var lite skum var att läkare här sa att det var okej att ta typ en öl om dagen när man var gravid. För mig lät det jättekonstigt, det skulle väl läkare i sverige aldrig säga?


  Hoppandes skrev 2012-08-01 22:24:38 följande:
  Jag födde här i Guadalajara - Hospital Mexico-Americano. Det var ett av det få som var förberedda för en "naturlig" födsel, inte kjejsarsnitt. 
  Eftersom det är lite amerikansk så fick hon vara med oss de första 24h, sen så blev hon tvättad, men kom tillbaka.

  Va och kollade på en mindre klinik där de sa att de var förberedda på normal födsel, men att det skulle göras i ett operationsrum, där man inte fick stå upp eller gå runt.
   

  Ja, det verkar vara väldigt många som väljer kejsarnitt här, har nog inte träffat en enda som hade en vaginal födsel. Tror inte att läkarna berättar så mycket om riskerna med kejsarsnitt (inte för att det är något fel med kesjarsnitt men det är ju viktigt att veta fördelar och nackdelar innan man väljer om man nu kan välja) Är du nöjd med din förlossning? Var de bra på sjukhuset?
 • Fre 3 aug 2012 01:59 #19
  Hoppandes skrev 2012-08-03 00:01:19 följande:
  Jag åker själv till Sverige, min sambo fortsätter jobba, plus att han läser en MBA på kvällen. 
  Tyvärr så är han inte hemma mer än en timme eller så på kvällen, så det är inte så trevligt.
  Men när jag kommer tillbaka så har det lugnat ner sig iaf.
  Sen får vi se om vi skulle få det bättre i Sverige/Europa eller här.

  Om allt det som är olika mellan länderna - det blir värre när barnet är fött.
  Här så klär de på barnen som om det vore vinter, även fast det är 30 grader varmt och sol. De ger de socker och salt, och verkar inte bry sej speciellt annars.
  Det är överbeskyddande vad gäller smuts och bakterier... även här - the list goes on.
  Vad jag har märkt är att man ska använda sitt sunda förnuft.
  Men har även insett att det mesta med Mexico är fel - tyvärr.

  Stå på dej vad gäller förlossning (om du vill ha vaginal) och med ammnigen (om du vill) IGEN kommer att uppmuntra dig till någon av dessa - och de flesta verkar inte veta något om det.

  Jag är jättenöjd med min förlossning. Skulle haft Parto en Agua, men fick bli epidural istället. Hade en super bra läkare, så jag fick inte full dos - dvs jag kunde vara halvsittande, och kunde gå och så efteråt.
   
  Hihi ja de älskar att klä på barn här hur varmt det än är:) Som tur är min mans familj väldigt modern och inte så "på" som många mexikanska familjer kan vara. Vi har inte piercat vår dotter och vi får väldigt ofta frågor om varför och om hon är en pojke. Här ska ju flickorna vara klädda väldigt flickigt och pojkarna pojkigt (vilket vi struntar i så det är därför folk tror hon är en pojke också hihi) Kommer även ïhåg att det var svårt att hitta en bakåtvänd bilstol för barn över ett halvår typ. Folk tycker det är skitkonstigt att vi har vår tvååring bakåtvänd i bilen :) Det är skiljer sig från sverige här men jag trivs väldigt bra . Jättetrevliga människor och kul att se en annan kultur Sen älskar jag vädret! Så himla skönt med värme året runt och att vara i ett land som har allt från storstad, små byar och otroligt vackra stränder.Kul att du hade en bra förlossning! Förstår att det är tråkigt att vara så mycket ensam hemma. Min sambo jobbar mycket just nu och det är segt faktiskt. Hoppas du får en superbra resa. När åker du?
  Hannah S skrev 2012-08-03 01:05:14 följande:
  Tack för tipsen!  Fast jag känner inte riktigt igen mig, tror Playa är lite one of a kind i Mexiko, kanske för att det dels är en rätt flummig plats att bo pá och dels för att folk här kommer frán alla världens hörn. Att föda vaginalt är inte konstigt alls, sá det ska nog gá bra hoppas jag =S, fast ibland när jag hör skräckhistorier om vaginal födsel, sá fár jag lust att byta till kejsarsnitt!

  Hoppas den tillfälliga flytten blir bra! Lycka till =) áh, det var ett tag sen jag var hemma, börjar sakna farmors köttbullar, pepparkakor och hundra saker till...

    
  Hihi ja playa del carmen är nog inte riktigt som de andra städerna i mexico:D Men där är så himla fint. Var där ganska nyligen. Bor ni när stranden och turistområdena?
 • Fre 3 aug 2012 18:34 #21
  Hannah S skrev 2012-08-03 17:11:00 följande:
  Vi bor "mitt i smeten" just nu pá 5e avenyn, fantastiskt att vara ett stenkast frán stranden, inte lika kul med hög musik pá kvällarna! När jag blev gravid bestämde vi oss för att de var dags att köpa hus, det blir färdigt om ett par mánader sá dá fár vi lugn och ro, fast tyvärr inte lika nära till stranden... kommer att sakna att vakna och gá direkt ner för ett morgondopp eller en strandpromenad!
  Vad kul att du gillar PdC, om ni kommer igen kanke vi kan träffas!

  vad härligt!! Mysigt med eget hus sen också! Ja det hade varit jättekul Är din man från playa del carmen eller hur hamnade ni där?
 • Fre 3 aug 2012 19:35 #23
  Hoppandes skrev 2012-08-03 18:36:16 följande:
  Jo, det skiljer från Sverige. Tyvärr så trivs jag inte lika bra, mest pga en hemsk svärmor som tror sej veta bäst, men som inte haft ett enda rätt, som är enormt krävande och allmänt irriterande. 

  Har så tog de hål i Sophias öran utan att fråga. Men jag bestämmde mej för att låta det vara, det finns en million andra saker jag måste bråka om. 

  Vi ska köpa barnstol tills när vi kommer tillbaka, vilket märke hittade ni som man kan ha bakåtvänd? 

  Efter att ha bott i Frankrike, England, Turkiet och Panama så måste jag säga att Mexiko kommer näst sist. Bara före London.
  Jag tycker Mexiko absolut är bra som turist resemål, men som säkert, och bästa ställe att bo på med barn.... inte riktigt. 
  Men vi får se, det kanske blir bättre.

  va skönt med hus! Vi bor i lägenhet nu - HEMSKT. Mexikaner vet inte hur man bor i lägenhet - noll respekt. Som tur är blir ett av våra hus lediga i Januari när vi kommer tillbaka, så då blir det äntligen lungt! 
  Vi bodde först i mexico city och där finns väldigt mycket att göra, men vi vill inte bo där med barn. Här i queretaro är det väldigt annorlunda. Rent, fint och lugnt (en av de säkraste ställena i mexico).
   Fy vad jobbigt med din svärmor. Jag hade nog aldrig orkat med det. Har tur som har underbara svärföräldrar som man kan prata med om det behövs och som respekterar våra gränser. Kan din man tänka sig att bo i sverige? Eller du kanske inte vill bo där? Hur länge sa du att du bott här?
  Har det varit likadant för dig att alla ska ta och vill hålla ditt barn? När vår dotter var mindre kom det alltid folk och typ bara tog henne. Man är ju ganska nojig med alla kidnappningar som händer och sånt. Men folk är ju väldigt mer sociala här och mer "på" liksom. Nu visar hon tydligt att hon inte vill gå till främlingar så det är lättare att säga nej.

  Vi köpte en ferrari bilstol. Finns på liverpool och sears och lite överallt De brukar ha den på rea när det är reasäsong. Tror den kostade runt 3000 pesos och den har varit bra. Funkar från nyfödd till 18 kilo tror jag det var och den går att använda både bakåtvänd och framåtvänd.
 • Tis 7 aug 2012 04:55 #26
  Hannah S skrev 2012-08-07 00:22:08 följande:
  Förresten, hur har ni gjort med efternamn till era barn? Pappas och mammas blir ju automatiskt registrerat här, men har ni registrerat era barn i Sverige, och heter dom dá likadant där?

  Det kanske är en konstig frága, men jag har förstátt att man inte fár ha tvá efternamn i Sverige längre, i sá fall máste man registrera det ena som andranamn. Det blir ju helknasigt, t.ex pappa heter A B i efternamn, mamma heter C och barnet heter A C, i Sverige (om det jag hört nu stämmer) fár barnet  C till efternamn och A som andranamn, (om man nu inte vill ändra pá ordningen, men det blir ju ocksá krángligt) Har ni nágon koll pá det här?

  Vi var också oroliga för det , att det typ sklle bli fel i papper och sånt(för ibland är de väldigt hårda med vissa papper i mexico) I sverige får man som du säger bara ha ett efternamn och vill man ha ett till så blir det mellannamn. Min dotter har pappans efternamn som mellannamn (Namn, pappans efternamn, mitt efternamn) vilket gör att i sverige är hennes "huvudefternamn" mitt och i mexico pappans.  I hennes pass står det namn, sen under det står det efternamn och där står båda hennes efternamn (pappans först och sen mitt) Hoppas du förstod min förklaring:D  För tillfället har hon bara svenskt pass men hon är registrerad här i mexico så hon räknas som mexikan också.
  Får man fråga hur gamla ni är här i tråden?(hihi alla två
 • Tis 7 aug 2012 04:56 #27

  Förlåt, efternamnen står först i passen sen under det namn.

 • Ons 8 aug 2012 06:09 #30
  Hannah S skrev 2012-08-08 02:51:14 följande:
  Ja som ni har gjort med namnen är nog bästa lösningen! When in Rome... Funderade mycket pá det där även när vi gifte oss, endel vänner i Sverige tyckte det var konstigt att vi behöll vára efternamn. Vi kör pá mexikansk sed sá länge vi bor här, och  om vi fár för oss att flytta till Sverige i framtiden sá byter kanske hela familjen till samma efternamn dá istället,

  Jag fyller 29 om ett par mánader, hur gammal är du själv? ;)

  Ja ,vi tyckte det blev lättast och sen är det ju så att i mexico "ska" barnen ha pappans namn först annars blir det fel:)
  Jag är 26:) (född 86) oj vad tiden går fort:D
  Frida Be skrev 2012-08-08 05:28:48 följande:
  Hej!

  Har inte läst hela tråden men jag och min fästman flyttade till Puebla nu i juni och kommer att bo här under 2 år:) kul med fler svenskar:)
  Hej! Vad kul! Varför flyttade ni till mexico? Fin blogg du har!
 • Tis 14 aug 2012 04:02 #34
  Hoppandes skrev 2012-08-14 00:07:47 följande:
  Hejsan, hejsan....

  Usch ja, det är med namn är super komplicerat.

  Ska ju till Sverige nu om två veckor, och det blir nog som du gjort - pappans efternamn som andranamn och mitt som efternamn.

  Men med det svenska passet, går det bra om min sambo bara skriver under ansökan nu, eller måste jag ta med mej hans ID kort till sverige? Kanske inte vet det, men tänkte kolla.

  Hur gjorde du med föräldrapenning. Tänkte ju ta det nu när jag åker hem. De ber mej att ta med brev från motsvarigheten till försäkringskassan (social myndighet) där det står att man inte får någon hjälp här. Jag har fixat från DIF, är det rätt (om du vet). 

  Angående barnstolen, vi såg att "safety 1st" också går att ha 'åt all hållen'.

  Jag fyller 27 i November. 
   
  Vi förnyade vår dotters pass nu när jag och dottern åkte till sverige. Man kan skriva ut en blankett på polisens hemsida som pappan får skriva under (om ni har gemensam vårdnad) Vet inte riktig hur det funkar i och med att din dotter är född i mexico, men så var det för oss. Vi hade glömt någon detalj så vi fick göra om det igen och så fick min sambo maila blanketten till polisen.  De behövde ingen legitimation från pappan (hade med kopia av hans pass men det behövde de inte, bara hans underskrivt att han han godkände att hon fick pass)
  Jag vet inte hur det funkar med de sociala myndigheterna i mexico, men man får bara vara utomlands ett halvår för att inte förlora barnbidraget och ett år för föräldrapenningen. Man får inte bo mer i det andra landet egentligen tror jag det var. Hur länge har du tänkt stanna i sverige? Tänker du åka tillbaka till mexico senare eller du vet  inte? (tänkte eftersom du inte trivs)
  Hoppas du får en bra resa! Du kan boka basinett till ditt barn på de flesta flyg, det kan vara rätt skönt:)
 • Tis 14 aug 2012 04:04 #35
  Frida Be skrev 2012-08-13 04:18:20 följande:
  Hej! Tack tycker det är roligt att skriva så att vänner och familj kan hänga med i vårt liv här.

  Vi flyttade hit från Tyskland eftersom min fästman blev erbjuden en position här under 2 år:). Roligt att ni också är så unga! Jag fyller 25 och min fästman är 29. Trivs ni?

  Vad kul! Trivs ni bra? Jag trivs bra här. Ska börja plugga nu snart så då blir det nog ännu roligare (komma ut lite mer hihi)
 • Tor 16 aug 2012 05:56 #37
  Hoppandes skrev 2012-08-14 06:28:40 följande:
  Tack för all info... blir perfekt med pappret vi har då!

  Angående resten, jag stannar tills i December/Januari, sen så har min sambo 6 månader kvar på sin MBA. Efter det kan det hända att vi åker tillbaka till Sverige igen.

  När jag var här som student så trivdes jag jättebra, men nu så är det lite annorlunda - mest pga omständigheter (svärmor) plus att det är svårt att skaffa egna vänner, iaf här i GDL, de har väldigt stängda grupper med vänner, och de flesta i vår ålder träffas på helger för att festa - inte så bra med en 7 månaders tjej.

  Här är iaf en bild på henne!

   Hoppas du (Frida) kommer trivas....


  Vad söt hon är!!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll