Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hallondricka skrev 2016-06-21 10:10:24 följande:

    Jag hade graviditetsdiabetes förra graviditeten (antagligen denna med) men jag tycker inte att det var så jobbigt ändå. Jag tog blodsockret minst 8ggr /dag och 4 sprutor. Tyckte dock det var jobbigt lm man var ute någonstans och behövde ta insulin.

    Är i vecka 17 och har gått ner 1kg än så länge. Så länge jag håller mig runt startvikten är jag nöjd.

    Det här med att blodsockret var högt när du stressade till barnmorskan kan ju ha just med stress/ansträngning att göra. Mäter jag mitt blodsocker när jag har avslutat en pw precis k jag ligga på 10-12 (i vanliga fall ligger jag runt 5-6).


    Hej!

    Jag har precis fått reda på att jag antagligen har graviditetsdiabetes, flera i min släkt har typ 1 diabetes så det var väl inte helt oväntat. Jag ska till specialistmödravården på måndag för att få mer information.

    Något som jag hakat upp mig på redan nu är att om man har grav.diabetes så ökar risken för att bebisen är stor när den föds. Så nu oroar jag mig för att inte kunna föda vaginalt.

    Några frågor till dig, som du självklart inte måste svara på om du inte vill.

    Hur mycket vägde du innan graviditeten?

    Hur mycket gick du upp?

    När upptäcktes grav.diabetesen?

    När, vilken vecka, föddes bebisen?

    Hur stor var h*n?

    Födde du vaginalt eller med snitt?
  • Fröken W
    Hallondricka skrev 2016-07-01 15:40:03 följande:

    Hej, jag visste inte att typ 1 diabetes gav större risk för graviditetsdiabetes, har alltid trott att det är mer en typ 2 man utvecklar då. Hur som helst. Ska svara på dina frågor, tar för min förra graviditet.

    Jag vägde 131,6 på inskrivningen på MVC.

    Gick inte upp, utan ner till 122 dagen hon föddes och 118kg dagen efter.

    Upptäcktes ganska tidigt då jag hade höga blodsockervärden vid en tidigare (misslyckad) graviditet. Så jag bad om att få komma till en diabetes sjuksköterska direkt, hade kollat med min mätare jag hade kvar hemma. Tror att det var kanske inte vecka 16.

    Vår dotter föddes i vecka 39. Hon var inte stor utan för liten så dem valde att sätta igång det. Det tog tre dagar tills vi gav upp och då föddes hon med akut kejsarsnitt. Hon vägde 2780g och var 47cm lång.


    Tack snälla du för svar! Det känns lugnande att läsa att flera faktiskt INTE får jättebebisar trots grav.diabetes. Men såklart inte kul att din bebis var för liten istället.
  • Fröken W

    Jag gjorde en glukosbelastning förra veckan och hade 9,9 i blodsocker efter den. Eftersom min pappa har diabetes (och antagligen för att jag är överviktig, men det var det ingen som sa) så tyckte bm att det var bäst att jag fick hem en blodsockermätare och fick prata med en dietist. Sagt och gjort. Jag har mätt mitt blodsocker sedan i måndags och har för det mesta legat runt 5,5 90 min efter måltid, högsta värdet har varit 6,8. På morgonen har värdet aldrig varit högre än 5,4. Jag har därför känt mig väldigt nöjd med mina värden då de vill att man ligger under 7 innan frukost och under 10 90 min efter måltid och det har jag ju gjort med goda marginaler.

    Idag blev jag uppringd av en läkare på specialistmödravården som ville att jag skulle läsa upp mina värden. Hon sa ingenting om att jag haft bra värden. Utan sa bara "fortsätt mäta i tre veckor, du har ju haft höga mått på SF-kurvan och har en del övervikt. Efter det får du komma på ett nytt ul för att få reda på bebisens vikt."

    För första gången kände jag mig tråkigt behandlad, och som att hon fokuserade i onödan på min vikt. Jag var på ett tul i samband med att jag fick blodsockermätaren och den bm sa att barnet var normalstort för sin ålder.

    Bm som jag fick blodsockermätaren av var dock underbar, hon lugnade och tror inte att jag ens har grav.diabetes men tyckte att vi ändå kunde kolla blodsockret några dagar pga att jag har ärftlighet för det.

    Nä, det är tråkigt att man blir bemött på så olika sätt...skönt att jag bara behövt ha kontakt med en mindre trevlig person så här långt (vecka 29+2).

  • Fröken W
    Decibel84 skrev 2016-07-14 22:21:10 följande:

    v26 och det är nu man ska börja hålla koll på bebis rörelsemönster

    egentligen har jag bara koll vid 21 tiden då jag brukar ligga i sängen och då känner buffar..Egentligen bör man väl inte var orolig förrän det typ inte buffats på en hel dag?


    Som jag förstått det så rör sig bebisarna annorlunda, såklart, eftersom de är olika individer. Det viktiga är att man känner igen just sin bebis mönster. Brukar det vara väldigt lugnt på dagen men vildare på kvällen så är det ok. Efter vecka 28-29 (är i vecka 31 nu) nånting så har min bebis blivit mycket mer aktiv och rör sig mycket både på dagarna och kvällarna och jag älskar det. Då känns det verkligen att det är på riktigt och det känns som en bekräftelse.

    Jag blev dock orolig i vecka 28 för jag tyckte att bebisen hade varit ovanligt lugn. Jag hade inte känt något på hela morgonen eller förmiddagen. Jag ringde därför till förlossningen för att rådfråga och den bm jag fick prata med då sa att bebisen fortfarande hade mycket plats att röra sig på och kanske hade vänt sig med ryggen mot min mage och att jag därför inte kände sparkarna. Fick rådet att äta lite och sedan lägga mig på vänster sida och räkna de fosterrörelser jag kände. Om jag känt minst 10 rörelser på två timmar så var allt som det skulle. Men hon poängterade också att om jag var fortsatt orolig så skulle jag höra av mig igen.

    Det var som att bebisen fattade att jag var orolig för på bara 15 min hade jag känt över tio sparkar.

    Kort sagt, är du orolig och inte känner igen din bebis rörelsemönster så hör av dig till förlossningen.
  • Fröken W
    Decibel84 skrev 2016-07-18 20:14:39 följande:

    mönstret har ändrat sig nu och jag har ju även semester och har en helt annan tid att känna efter.

    Nån dag efter att jag gick in i v26 så ökade sparkarna och min partner har nu tillomed fått känna, det var verkligen en fantastisk känsla.Innan har det varit nån buff hit o dit..Nu var det flera på rad.

    idag fick jag massage och buffarna kom då också:D


    Åh vad mysigt! Min bebis blir ofta lugn när min kille ska känna. H*n kan röra sig massor och så fort min kille lägger handen på magen så blir det helt lugnt. Men några gånger har min kille lyckats känna, det är så mysigt.
  • Fröken W
    stor grön drake skrev 2016-07-19 19:12:11 följande:

    Var på VUL idag och såg ett litet hjärta picka på i full fart

    Läkaren anmärkte mitt BMI en gång, när han förklarade varför han skrev remiss till narkosläkare och dietist. på det stora hela var det ok. Han skulle ta papa-prov men kunde inte nå livmodertappen, den var för djupt in... men det hade inget med vikten att göra sa han.

    Bokade glukosbelastning och den blir 2 dagar innan nästa besök på mvc så då får jag veta svaren snabbt.


    Vad härligt! Grattis till graviditeten! Glukosbelastningen får man väl svar på på en gång, det har iaf jag fått båda gångerna jag gjort den.

    Blodsockret tas direkt när du kommer, och är fastande, och då ser de ju vilket blodsockervärde du har. Sedan får du dricka sockerlösningen, vänta två timmar och då tas ett nytt blodsockerprov som du får svar på direkt.

    Kan inte förstå varför man skulle behöva vänta på svar på en glukosbelastning. Lycka till iaf! :)
  • Fröken W
    Tess1990 skrev 2016-07-21 16:39:06 följande:

    Ca. 1 månad innan förlossningen :)

    Hade gått upp ca. 6kg där och mådde lite bättre från kräkningarna och foglossningen

    Fick tecken på havandeskapsförgiftning men de gick över? Spontant under kontrollerna varannan dag, var mysigt att lyssna på bebisen under ctg iaf

    Älskade magen ^^


    Fint!

    Kul med en magbild från någon som inte är pinnsmal från början. Är ju lättare att jämföra med sig själv då :) Tack för att du delar med dig!
  • Fröken W
    idetenklabordetvackra skrev 2016-08-08 08:58:18 följande:

    Min bebis har varit väldigt lugn i 2 dagar nu, lever rövare annars så hela magen gungar.. nu börjar jag bli nojig.. visst den kan ha vänt sig inåt, för magen är lite mindre ?! Senast igår morse såg vi den vända sig (tror vi iaf hela magen rulla) sen efter de har ja inte kännt mycket.. försökt med iskallt vatten , ligga med benen indragna,ligga på vänstersidan,buffa på magen.. Borde väl ringa mvc men är en sån där som känner mig jobbigoch tar upp deras tid om nu allt ser bra ut vd kontroll, vilket de säkert gör oxå.. är i 26+3 idag


    Har också precis haft några lugna dagar, är i 33+6. Min bebis verkar ha nåt sånt mönster. Fullt ös ca 2 veckor för att sen "vila sig" i 3-4 dagar. Men även om jag kunnat urskilja det här mönstret så blir jag jättenervös och orolig.

    Känner du av bebisen alls? För det är ju det viktigaste.

    Jag ringde förlossningen när jag var i vecka 27-28 för att jag var orolig. Bm som jag pratade med då sa att bebisen fortfarande hade gott om plats och antagligen, som du redan är inne på, vänt sig och sparkar mot min rygg och att jag därför inte kände rörelserna lika hårt och ofta. Hon gav mig rådet att äta något och sedan lägga mig på vänster sida och räkna rörelser. 10 rörelser inom två timmar anses som normalt. Men hon påpekade också att om jag var orolig så var jag välkommen på en kontroll. Men hennes ord och att jag kände över tio rörelser på en halvtimme fick mig att känna mig lugn så jag åkte inte in.

    Som sagt, jättesvårt att säga vad man ska göra. Men är du orolig så ring förlossningen.
  • Fröken W
    Hallondricka skrev 2016-08-08 13:18:36 följande:

    Jag köpte faktiskt en sån där lite grej man kan höra hjärtljuden hemma med. Skulle vara för att lugna mig då vi fick frösta ultraljudet så sent i graviditeten. Blev dock inte lugn alls då jag heller inte hittade några hjärtljud. Dock morgonen samma dag som ultraljudet i v. 18 el 19 hörde jag det.

    Den jag köpte är från clearblue och kostade runt 300kr. Kanske ni kan ta till om ni oroar er och inte vill besvära någon. Hoppas allt är bra med bebisarna :)


    Tack för tips. Tror dock att jag, som du, skulle bli ännu mer orolig om jag inte hittade hjärtljuden. Min bebis har varit igång igen ett par dagar. Det verkar som sagt som att h*n har ett sånt här mönster.
  • Fröken W
    Fidelisen skrev 2016-08-09 21:42:58 följande:

    Hej hej.

    Jag är gravid igen, har en dotter på 2 år och var gravid i januari men fick missfall.

    Väger tyvärr 111 kilo och vill inte skriva in mig och påbörja all vikthets och alla pekpinnar. Med dottern vägde jag 107 och hela graviditeten var en enda lång pina pga allt hets.

    Får jag hänga på i denna grupp? Är i vecka 7+4


    Självklart får du vara med här! Tråkigt att du har så trist erfarenhet från förra graviditeten. Jag förstår att det inte är något som är lätt att ta upp men om du känner att du har modet så tycker jag att du ska ta upp detta med bm vid första besöket. Tala om att du tycker att det känns jobbigt m.m.

    Om det underlättar så har jag inte fått någon pekpinne alls ang. vikten. Är gravid i vecka 34+1 nu. Jag har också lyckats hålla vikten bra, har bara gått upp omkring 1 kg hittills. Vilket säkert "hjälpts" av att jag mått illa fram till ca en månad tillbaka.

    Jag hörde nångång "det finns ingen som vet så mycket om vad som är bra/dåligt att äta som en person med övervikt". Jag tycker att det stämmer så bra!

    Ring bm och boka tid för inskrivning. Lycka till!
  • Fröken W
    Decibel84 skrev 2016-08-14 12:20:35 följande:

    åh va jobbigt det är att flytta sig från sida till sida i sängen..skulle helst bara vilja välta och vända mig, men då lägger jag mig på sambon..haha


    Håller med! Det är sjukt jobbigt att vända sig i sängen.
  • Fröken W

    Åh vad jag blir trött på att få olika information. Jag fick runt vecka 27 höga värden efter glukosbelastning (9,9). Gränsen för graviditetsdiabetes dras vid 10 här så låg ju väldigt nära. Flera i min släkt har diabetes, bl.a. min pappa så bm tyckte att det var bäst att boka tid på spec.mvc för att få en blodsockermätare att ha hemma. När jag fick träffa bm där, som för övrigt var helt fantastisk, så var hon väldigt noga med att påpeka att vi inte vet om jag har graviditetsdiabetes utan det var det vi skulle ta reda på. Men hon sa också att hon var väldigt tveksam och inte trodde att jag hade diabetes då mina värden vid alla tidigare besök hos bm varit bra.

    Jag fick med mig mätare hem och har mätt blodsockret tre ggr/vecka sedan dess, vecka 38 nu. Jag har vid två tillfällen fått prata med läkare på spec.mvc och rapporterat mina värden. Läkarna har varken sagt bu eller bä om värdena, men ligger som oftast runt 6-7 efter måltid och runt 4-5 på morgonen innan frukost. Vilket jag tänker är bra värden. Ingen har sagt att jag har graviditetsdiabetes så därför har jag utgått från att jag inte har det.

    Min vanliga bm har dock vid de senaste två besöken sagt saker som antytt att jag har kostbehandlad grav.diabetes. När jag frågat om det är konstaterat och berättat vad bm på spec.mvc sa så har min bm bara sagt något i stil med "ja, men både du och bebisen tjänar ju på att du tänker på vad du äter".

    Det håller jag med om men grejen är att jag inte har ändrat min kost, värdena har varit bra ändå.

    Men nu börjar förlossningen närma sig och jag vill ju veta om det ev. kan innebära några risker för bebisen när den föds. T.ex att h*n får lågt blodsocker. Sen undrar jag ju också för att veta om jag ska ställa mig in på att stanna längre på BB, vilket de vill att man gör om man har grav.diabetes.

    Jag förstår ju att det kan hända mycket under en förlossning som gör att man blir kvar på BB men det vore skönt att veta det man ändå skulle kunna få veta redan nu.

    Vet inte vad jag ville ha sagt med det här inlägget. Ville nog mest gnälla av mig tror jag, och kanske peppa mig själv inför samtalet med läkaren på spec.mvc imorrn. Att jag måste kräva ett faktiskt svar. Har jag diabetes eller inte. Skulle också vilja göra ett nytt tul (har gjort två tidigare), det senaste visade +12%. Sf-måttet hade dragit iväg från kurvan när vi mätte hos bm för två veckor sedan. Igår hade måttet bara ökat 1cm så jag antar att kurvan planats ut igen. Dock har jag ökat mycket i vikt sista månaden, från att bara ha gått upp ca 2 kg till att nu ha gått upp 4 kg på en månad (totalt 6 kg). Bebisen lägger väl på sig mycket vikt nu på slutet men skulle vara skönt om man kunde göra ett tul för att se att det fortfarande ser normalt ut.

    Om det är någon som orkat läsa min novell, bra jobbat :)

  • Fröken W
    idetenklabordetvackra skrev 2016-09-08 09:06:23 följande:

    jag har inte fått göra tul även om jag är överviktig.. alla värden är bra och jag mår fint , dock gått upp 8 kg nu i v32... är orolig att det är en klump där inne även om kurvan låg på 28 senaste mätning 29/8

    jaja ut kmr den ju på nått sätt hehe


    Nä, tul p.g.a. övervikt är nog inte så vanligt att göra om allt är som det ska i övrigt. Anledningen till att jag gjort tul tidigare är för att om man har graviditetsdiabetes så är riskerna större att barnet är stort. Och då jag inte fått konstaterad men inte heller icke konstaterad diabetes så vill jag ju veta.

    Pratade med läkare på spec.mvc idag och hon tyckte att vi skulle göra ett nytt tul i nästa vecka. Skönt.
  • Fröken W
    Tess1990 skrev 2016-09-08 09:40:44 följande:

    Jag tycker inte de låter som att du har graviddiabetes om du bara haft dåligt värde vid ett tillfälle, är ju bra att du fått hålla koll men när de då varit bra/okej och dom inte gett dig varken medicin eller en diet att följa så kan de ju inte vara diabetes

    Sista månaderna/månaden brukar barnet lägga på sig en hel del vikt och kroppen kan lätt lägga på sig vatten, och en viktuppgång på 6kg i v.38 är ju bra!

    Förstår att du vill göra ett till TUL, är ju dels skönt att se barnet men också att allt verkligen är okej

    Jag ska göra UL i v.32 för att kolla så moderkakan flyttats upp då den låg för lågt på RUL

    Är "bara" i v.28 nu ^^

    Tror jag kommer få göra TUL iaf en gång senare pga. Min övervikt fast egentligen känns de lite "onödigt" om de bara är för de då alla värden är bra och de går att känna och mäta min livmoder väldigt bra trots de

    Planerar du att amma?


    Frågade läkaren på spec.mvc idag om jag har grav.diabetes eller inte. Hon sa då att även om mina värden varit bra så tycker hon att jag har kostbehandlad grav.diabetes. Jag har ju fått papper och i telefon fått prata med en dietist som frågat vad jag äter och talat om vad jag ska undvika. Men då värdena har legat bra hela tiden så har jag unnat mig det jag varit sugen på, vilket jag inte skulle gjort om jag haft höga värden. Den vardagliga kosten har inte förändrats.

    Det var ju bra att jag frågade så jag slipper se ut som ett fån när jag efter förlossningen får stanna minst två dagar för koll av blodsocker pga graviditetsdiabetes.

    Läkaren jag pratade med idag tyckte att det var bra att göra ett till tul så det skulle hennes kollega höra av sig till mig om för att boka tid till nästa vecka.

    Hoppas att moderkakan flyttats upp för dig. Kan tänka mig att det är jobbigt med ovissheten. Jag själv är ett kontrollfreak och skulle tycka att det vore jättejobbigt att inte veta om jag ev. måste förlösas med kejsarsnitt, vilket jag antar är fallet om moderkakan ligger för lågt/i vägen.

    Ja, jag planerar att amma. Varför undrar du? :)
  • Fröken W
    Gråsten skrev 2016-09-19 10:39:22 följande:

    Jag är också gärna med här :) 

    Är 170 lång och väger i skrivande stund 114,5 kg, är i vecka 10 men går in i vecka 11 i morgon. Har gått upp 20 kg de senaste två åren, varav de sista fem-tio nu när jag blev preggo och slutade snusa... Viktuppgången har stannat av nu iaf, var mest de första tre veckorna, nu hoppas jag på att stå still så länge som möjligt. Får problem med vristerna om jag går upp mer. 

    Jag är singel och är gravid mha privat donator, 36 år men blir 37 i år så jag vågade inte vänta på "den stora kärleken" nå längre. Har träffat många män, men ingen där det blivit helt rätt. Tyvärr, det är en sorg för mig då jag såklart helst av allt vill ha en närvarande far till mitt barn och någon att dela den här upplevelsen med. 

    Just nu är jag så sjukt nervig, är livrädd för MA ! Tycker symptomen har minskat och känner mig inte alls gravid öht. Har Ul den 29:e men tycker tiden dit är lååång. Hur fasen gör man för att inte gå och tro att fostret ligger dött?? Är riktigt påfrestande och jag känner mig rätt deppig faktiskt. 


    Grattis till graviditeten! Jag känner så väl igen mig i den där oron. Jag kommer ihåg att jag tvivlade på om jag ens var gravid eftersom det inte var någon annan än jag och sambon som sett på graviditetstest att jag är gravid. Hade inte några jättetydliga symtom, särskilt inte i början. Runt vecka 11/12 började jag må illa och kräkas men jag var fortfarande väldigt nervös fram till rul och hade tankar på att jag kanske inte ens var gravid, utan att det bara var inbillning. Men väl på rul:et såg allt bra ut och jag väntar nu på att min lilla ska vilja komma ut, bf idag.

    Det jag ville få sagt är att det är nog ganska vanligt att oroa sig över att fostret lever, oro för mf/ma men att det inte finns så mycket att göra åt. Stå ut, och som någon på familjeliv skrev till mig när jag var orolig i början; njut och var glad, du väntar barn inte mf/ma.
  • Fröken W
    Hallondricka skrev 2016-10-15 07:30:49 följande:

    Går in i vecka 33 nu. Mår hyfsat bra ändå, lite foglossning men det tycker jag man får räkna med. Vågen står på -5kg och lillkillen i magen ligger på -22% just nu. Det gjorde vårt första barn i denna veckan med.

    Blir lite trött på alla vårdpersonal som säkert bara vill ens bästa men alla säger olika. Barnmorskan är nöjd med vikten och nästan jublar varje gång jag stöller mig på vågen där, men samtidigt säger hon att jag inte bör gå ner så mycket mer. Överläkaren som gör de extra ultraljuden tycker allt ser bra ut och är nöjd med bebisen då vi med graviditetsdiabetes i regel föder större barn, men samtidigt säger han att bebisen kanske inte får tillräckligt med näring.

    Diabetes mottagningen sparkar samtidigt bakut om jag äter mat med lite mer kolhydrater i som i sin tur leder till högre blodsocker. Så jag äter lågkolhydratskost just nu, men då går jag ner i vikt. Känner mig lite förvirrad. Gick till deras dietist förra graviditeten och då var det grova mackor och fullkornsprodukter som gällde enligt henne, men då rusar blodsockret upp. Jaja, 7 veckor kvar som mest sen får jag sköta mig själv.


    Oj vad det där låter bekant! När man är i kontakt med olika avdelningar under graviditeten så får man så mycket information från alla och den ena säger en sak och den andra säger nästan motsatsen. Precis som du skriver så är det ju väldigt svårt att veta vad man ska lyssna på och ta till sig.

    Jag har inte haft kontakt med sjukvården innan graviditeten och har trott att folk överdrivit när de pratat om hur dåligt sjukvården funkar. Men nu, 2,5 veckor efter förlossningen så kan jag tyvärr bara hålla med. Det blev en del komplikationer för både mig och bebisen i samband med förlossningen (vi båda mår bra nu) så vi fick stanna på BB tre dagar. Vi hade säkert varit kvar fortfarande om vi inte varit på själva. Efter första dagen insåg både jag och min sambo att varken barnmorskor eller undersköterskor hade koll eller pratade med varandra. Jag fick påminna om olika tester som skulle göras och prover som skulles tas mm. Ofta hann det bli skiftbyte innan testerna hann göras och när nästa skift hade ingen aning om att dessa tester skulle göras för det hade tydligen inte deras kollegor talat om. Det var väldigt tröttsamt! Förstår att det nu kanske låter som att jag är en sån där jobbig typ som inte kan låta personalen sköta sitt jobb själva och att jag inte litade på deras kompetens. Men det var inte så att jag "ville" att de skulle ta de där proverna utan det var för att personal sagt att det skulle göras så därför påminde jag när det aldrig gjordes.

    Nåja, det jag ville ha sagt var att vården inte verkar särskilt samkörda med varandra vilket är under all kritik.
  • Fröken W
    Emma118 skrev 2017-02-17 15:41:21 följande:

    Till er som har fött barn som överviktiga förut, hade ni några svårigheter under förlossningen som hade med övervikt/dålig kondition att göra?

    Jag får många kommentarer från omgivningen att jag måste träna och få upp kondisen , annars får jag och bebisen en svår förlossning.

    Jag tar promenader och står upp mycket på jobbet, försöker att äta mkt frukt o grönt o tar hand om mig. Känner inte att jag har allt för mycket lust eller ork att träna på något hårdare sätt, helst eftersom det var ett år sen jag tränade på gym/hårt. Järnbristen hjälper inte orken direkt, men tar tillskott nu.

    Men, om det är så att förlossningen påverkas mycket av ens kondis, så vill jag så klart ta tag i det. Är nyfiken på hur exakt förlossningen påverkas av just ens kondition också.

    Dela gärna era erfarenheter/åsikter!


    Jag vägde 99 vid min förlossning. Jag orkade med förlossningen ganska bra. Hade nog orkat bättre ifall förlossningen inte blivit så lång (25 timmar från att värkarna började tills att dottern föddes). Jag var hemma 13/14 timmar och var öppen 4cm när jag jag kom in till förlossningen, två timmar senare var jag öppen 6cm men där stannade det och gick tom tillbaka något. Så jag fick värkstimulerande dropp i två omgångar tror jag.

    Lycka till med din förlossning!
  • Fröken W
    Koopa3oopa skrev 2019-09-20 14:50:11 följande:

    Hej!

    Ny här på forumet, ni får ursäkta om liknande inlägg redan förekommit.

    Jag har efter 2 missfall blivit gravid igen. Har en mycket liten övervikt, är 179 cm och väger 81 kg. Saken är den att jag precis börjat med viktväktarna för att äta sundare och komma i kläderna igen och skulle vilja höra era åsikter om att fortsätta?

    Har läst om risker med övervikt osv. Men även att bantning kan frigöra tungmetaller som överförs till barnet, vilket inte heller låter så rockigt. Själv tänker jag att jag sedan ja började med viktväktarna inte gått hungrig eller kännt att jag bantat, utan ätit sunt och det kan väl inte vara fel även om det innebär att jag går ner några kilo?

    Tacksam för svar


    Hej!

    Grattis till graviditeten. Att äta sunt och att banta är i mina ögon inte samma sak. Äta sunt är ju bara positivt. Men att äta sunt kan också betyda olika för olika personer. Hur långt in i graviditeten är du? Är det dags för barnmorskebesök snart? Tänker att det är bäst att fråga henne.

    Lycka till!
  • Fröken W
    Koopa3oopa skrev 2019-09-20 17:55:32 följande:

    Tack snälla! Det är tidigt, har precis plussat :) Nej ja tycker inte heller det är samma sak, men jag har tidigare ätit onyttigt, mycket pizza och godsaker. Så ja kommer nog gå ner i vikt nu när jag lagt om matvanorna. Jag antar min fråga är om det är skadligt att gå ner i vikt eller gäller det endast bantning. Ska till barnmorska om några veckor, ska givetvis fråga då, men tänker på innan nu.


Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.