• Anonym

    Snart adoption. GRAVID!

    Cloudyberry skrev 2012-07-11 16:39:18 följande:
    Och?
    TS har inte hela ansvaret. Båda föräldrarna kan vara föräldralediga samtidigt och gynna anknytningen.
  • Anonym

    Om jag vore i er situation skull jag hålla graviditeten hemlig en bra stund. Ni ska åka om bara 4-6 veckor för att hämta er dotter i Thailand, och mycket kan hinna hända. (Du är tidigt i graviditeten, mkt kan hända!!!)

    Prata inte med någon eller väldigt få personer om graviditeten. SJÄLVKLART ska ni behålla barnet i din mage, allt annat är väl otänkbart efter allt ni gått igenom? Men inte heller ska ni ge upp er dotter i Thailand.
    Ni kommer att få ett par tuffa år med båda er små barn, men det kommer vara värt det i slutet, tror du inte det? Låt det gå ett ar veckor nu, landa i vad som händer och följ med i vad livet ger er!

    Stor GRATTIS till era barn, och lycka till!   

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 15:53:54 följande:
    Fast jag är adopterad och känner inte att de där är mina "halvsyskon" för det är det inte, om du har läst vad jag har skrivit. 

    Sedan är det oväsentligt vad du skriver och vad du tycker. De kan aldrig bli mina halvsyskon och jag kommer inte att ha kontakt med dem alls den dagen pappa dör.   
    Nä men du är nog ett undantag. Alla som jag känner till ser ju föräldrnas biologiska barn som sina syskon. Kanske beror det på att ni inte har samma mamma? Om de var biologiska till båda dina föräldrar så kanske ni skulle kännas mer som familj.
  • Anonym
    Emeli skrev 2012-07-11 15:50:19 följande:
    De allra flesta barn som behöver ny familj i Thailand får thailändska föräldrar. För utländska sökande är väntetiden på ett barn 3 år eller mer.

    Det är vi som adopterar som ska vara tacksamma över att det finns myndigheter i andra länder som vill anförtro oss ett barn att få älska och vårda som vårt eget. Det är stort.

    Den som vill adoptera för att idka välgörenhet kan glömma det. Det blir inget medgivande.
    Väggörenhet? är du dum på riktigt? Så du tror på allvar att adoptivföräldrar ser sina barn som ett välgörenhetsprojekt. Ursäkta men du är ju dum på riktigt. Adoption har inget med välgörenhet att göra. Det handlar om människor som vill ha ett barn! Det är föräldrna som ska vara tacksamma över att de får möjlighet till att bli föräldrar. Menar du också att ett adopterat barn ska gå och känna sig tacksam hela livet? Jadu har inget att säga.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 16:14:23 följande:
    Jag tror att vi får acceptera att alla faktiskt inte vill ha adoptivbarn eller skulle se dem som "egna" barn. Och de människorna brukar ju inte adoptera heller, utan försöka få biobarn eller avstår. 
    Ja det finns människor som inte borde bli föräldrar genom adoption. Som inte lämpar sig och har de kvaliteer som krävs. De adopterar inte och skulle heller inte bli godkända om de ville med den inställningen de har mellan adopterade och biologiska. Det är sådana människor som skriver korkade saker här. Kan de inte inse att det biologiska bandet inte är viktigt för alla? och att det inte är allt?

    Trångsynta och ignoranta människor. Inte för att de inte kan tänka sig att adoptera,( för det kan inte jag heller, men inte av biologisk orsak utan för att jag inte tror att jag skulle kunna klara av det. Allt vad det kan innebära. Men inte för att man inte kan se det som sitt eller har biologisk koppling) utan för deras trångsynta inställning och nedvärderande av ett adopterat barn, att det inte är lika mkt värt. Usch.
  • Anonym
    Soetkorv skrev 2012-07-11 18:22:10 följande:
    Haha jadu du får kalla det vad du vill. Men sanningen är den att många kvinnor mår dåligt över att inget händer och att man är barnlös. När man väl får sitt adopterade barn så är man lycklig och hormonerna och annat spelar en stor roll. Och man har inte den pressen på sig längre. Kalla det vad du vill, men bullshit är det inte. Finns folk som inte blivit gravida på 10 år och som blir det när de fått hem ett adopterat barn. Och infertil betyder inte att man inte kan få barn någonsin. Steril heter det.

    Och du som skrev 3-4 procent blir gravida, inte mkt. Ja men de har väl skyddat sig på ett eller annat sätt.
    Hur vet du att de inte skulle bli gravida även utan att adoptera då?

    Kan du visa statistiken som stödjer att fler kvinnor som adopterar blir spontant gravida, än de kvinnor som är ofrivilligt barnlösa men inte adopterar? Newsflash: det finns folk som inte blivit gravida på 10 år och som blir det ändå sen. Tror inte att ofrivilligt barnlösa använder preventivmedel precis.

    Kan du även redogöra för de fysiologiska processer som gör att livmodern förstår att kvinnan har slappnat av? 

    Något om infertil och steril har jag inte sagt. 
  • Anonym
    Soetkorv skrev 2012-07-11 18:24:48 följande:
    Nej men detta fenomen är känt inom adoptionsvärlden, att det kan ske hos vissa par. Mär de ska adoptera och fått ett barn utsett eller när de hämtat sitt barn, så blir de gravida! TS fall är ett sådant och jag vet många fler. Seb att inte alla blir det är ju självfallet. Det finns ju ändå en orsak till att man väljer att adoptera. För man har svårt att få barn på biologisk väg. Men förneka inte sådant som faktiskt är sanning.
    Jag förnekar inte att en del som adopterar också får biologiska barn. Jag ifrågasätter att det finns ett samband.

    Har du dragit dessa slutsatser själv eller kan du visa någon seriös forskning som styrker dem?
  • Anonym
    Anonym (var ärlig) skrev 2012-07-11 15:53:32 följande:
    Tycker så många är så själviska här. Alla inlägg handlar antingen om hur föräldrarna självklart ska ha båda barnen för det är ju deras barn, eller bara strunta i adoptivbarnet. Väldigt få verkar tänkta på vad något av barnen, framförallt adoptivbarnet, behöver. Vad är best för det barnet egentligen? Vem ska avgöra det? TS? Jag tycker inte TS borde vara den som gör det genom smussel - jag tycker det är orättvist mot adoptivbarnet. Det rätta är att tala om det och låta adoptivbyrån, soc och de ansvariga i Thailand avgöra. Att ta ifrån de möjligheten att utreda vad som är bäst för barnet tycker jag är helt oerhört själviskt faktiskt. För att inte nämna att det som svag adoption kan innebära en hel del trassel då inte adoptionen är klar när barnet kommer till Sverige.

    Det är inte TS som förtjänar sitt adoptivbarn för hon väntat så länge - det är adoptivbarnet som förtjänar en trygg, stabil och lämplig familj.
  • Anonym
    Maisie skrev 2012-07-11 20:22:47 följande:
    Så bra att du kan berätta hur föräldrar som adopterat känner.Drömmer Då ska jag genast berätta för min väninna att hon minsann inte älskar sitt yngsta barn lika mycket som de två äldre barnen. Dessutom ska jag upplysa henne om att det yngsta barnet inte är riktigt. Jag vet inte hur jag ska formulera mig: Ska jag säga att barnet är oriktigt, att det är falskt eller att det inte finns? 
    Kräks 
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!