Inlägg från: Anonym (Barnmorskan.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    sara gerdrup skrev 2012-10-20 22:39:01 följande:
    Förra veckan började magen kännas mindre spänd. Annars märkte jag inget. Jag har inte haft något illamående. Inte flytningar . På ul såg de lite en lite mörk fläck och lite tjockare slem i livmodern . Hon tog då gravtest som var negativt.

    Så svårt att säga med tanke på att mf kan ha ägt rum när som under dessa veckor. Jag är ledsen för det du går igenom iaf. Resterna av missfallet kan komma senare eller i samband med mens.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    partouze skrev 2012-10-20 22:40:37 följande:
    Har lite frågor som jag aldrig fått svar på, fick aldrig gå igenom min förlossning med bm efteråt så dessa frågor har gnagt i mitt huvud i 9 månader. I min journal står bl.a. Initial inskränkt variabilitet vad betyder detta ? Ej godkända accelerationer finnes men slår ej över 10 slag, va menas? Något allvarligt? Detta står i början av journalen i början av förlossningen vid 09.00. Sedan 6 minuter innan hon föddes (16.50) så står det en acc, komplicerade dec. (16.51) infiltrerar 5ml carbocain inför ev per sin. (16.55) per sin utfördes pga bradykardi 16.56 flicka föds börjar skrika omdelbart, fin färg, frisk. Dessa är lite vad ja undrar va det betyder va de va som hände varför klippte dom osv? :) är återställd och dottern mår tipptopp men dessa frågor gör mig endå orolig inför nästa barn

    Försöker svara så gott det går. Ang accelerationer och variabilitet så är det CTG kurvan bm bedömt. Accelerationer är topparna på kurvan. Så svårt att förklara för dig då du behöver vara insatt i hur en normal, avvikande, komplicerad och patologisk kurva kan se ut. Dock är det inte ovanligt att det ser ut så under en förlossning. Att bm inf beror på att denna har tänkt att sätta ett klipp. Ett klipp är gjort pga av hjärtljuden. Flickan har haft påverkade hjärtljud, ofta låga vilket är vanligt i slutet sv förlossningen. Men i erat fall har CTG kurvan plus de låga hjärtljuden som förmodligen håll i sig bidragit till ett klipp. Man har önskat ha ut eran bäbis fort. Det sker. Är inte ovanligt men jag förstår att ni undrar.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    sara gerdrup skrev 2012-10-20 22:57:02 följande:
    Kan det blivit så här eftersom kroppen inte hunnit återhämta sig från förra graviditeten ? Jag hade inte mens innan jag blev gravid efter jag fått min pojke. Han är född 27 feb.

    Mycket möjligt. Som sagt svårt att veta med tanke på att graviditeten kan ha avslutats mycket tidigt och därefter har du inte fått någon blödning passiv att din senaste graviditet avslutades ganska nyligen.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Coyote skrev 2012-10-20 22:59:52 följande:
    Det skulle vara fint att få med en liten ordbok där alla dessa uttryck är översatta till svenska.

    Hihi hört hade nog krävts lite mer än det;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Tina69 skrev 2012-10-26 17:11:24 följande:
    Jag är gravid i v 35 nu, och har haft väldigt ont i underlivet nu i 2-3 veckor. Det trycker neråt, och känns svullet. Värken avtar när jag lägger mig ner. Kan det vara åderbråck, gör det ont? Kommer jag i så fall ha smärtan ända tills barnet är fött, och går det över av sig själv då barnet föds? Det gör ondare än vad det har gjort efter att jag fött mina två andra barn... (Jag har klarat mina förlossningar utan att spricka).

    Det är en tyngd att bära barn och fogarna tar ofta ganska mycket stryk de också. Arbetar du fortfarande? Stressar du mycket? Se till att vila ordentligt om det är det kroppen efterfrågar.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (hm) skrev 2012-11-04 17:44:31 följande:
    om man fött barn nr 1 i v39+1 (igångsättning 38+6) och barn 2 spontant i v36+4, kan man räkna med att få barn nr 3 tidigare än BF?

    Visst kan det vara så men även att du går över tiden. De flesta barn föds mellan vecka 38-42 så du har ju ett ganska brett marginal.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    idape skrev 2012-11-04 17:11:23 följande:
    Hur mycket blöder man om man får missfall på en tvilling? Blöder man ut klumpar och fosterhinnor och kan ha en riklig blödning några dagar även om en är kvar där inne? Känns ju som så mycket blödit ut. 

    Visst kan det komma en riklig blödning pga missfall av en tvilling medans den andra klarat sig. Be om att få göra ett VUL.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Lac2010 skrev 2012-10-21 12:57:51 följande:
    Hej!! Fick den 8 sep tillbaka 2 st ägg genom ivf/fet. Vi vet att ett har fastnat och det andra är fortfarande ett frågetecken.. På första vul:et vi gjorde va en hinnsäck jättefin och det fanns en graviditet, men den andra var för dålig i storleken på hinnsäcken och "suddig".. så han sa att det bara är en. Andra Vul:et vi var på va den otydliga hinnan borta...tillbakabildad.. MEN tredje Vul nu i v 8 fanns där ett fint hjärta i ena säcken och den andra hinnsäcken va helt plötsligt tillbaka...och vätskefylld...men de syntes inget hjärta i den... Hallå!!! Väntar jag tvillingar eller vad???  

    Oj den frågan kan jag tyvärr inte svara på. Du får ta upp det med kliniken som behandlar dig. Kunde inte de svara på din fråga?
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym skrev 2012-11-06 16:45:36 följande:
    Hej!Glad

    Jag har två barn sedan tidigare och har börjat fundera på att skaffa ett till barn. Båda mina förlossningar har gått väldigt bra utan några komplikationer. Jag har trots det fått en väldigt ångest eller skräck över att föda igen. Jag har därför börjat fundera på om planerat kejsarsnitt skulle vara ett alternativ?
    Jag kanske ska tillägga att jag har haft väldiga problem med ryggen efter sista barnet och fått veta att jag är överrörlig. Jag har fortfarande idag tre år efter väldig smärta i ryggen och har nog en del oror därav om jag skulle klara en förlossning. Min fråga är då vad du rekommenderar eller tänker gällande detta? Kan jag klara av en graviditet och förlossning med dessa problem i ryggen? Jag undrar också om kejsarsnitt är ett bättre alternativ i detta fall?

    Tacksam för svar! 

    Hejsan.
    vad härligt att ni planerar en liten till och vad härligt att läsa att båda dina förlossningar har gått bra. Det är en väldigt bra fördel och utgångspunkt. Jag tycker att du ska ta upp detta med MVC vid en ev graviditet.
    En ordentligt och välfungerande smärtlindring kan hjälpa mycket under en förlossning.
    Det är väldigt olika från sjukhus till sjukhus då det kommer till planerade snitt så det kan jag inte uttala mig om.
    Lycka till nu.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym skrev 2012-11-06 16:57:52 följande:
    Hej Barnmorskan!

    Jag är precis i slutet av min graviditet, v 37. Jag har de senaste två veckorna fått en brännande smärta under höger bröst, vid revbenet. De senaste dagarna har smärtan spridit sig som ett skärp bak till skulderbaldet, smärtan är mer koncentrerad åt höger sida.Tidigare var det mer som en brännande obehagskänsla, men nu gör det riktigt ont. Kan även tilläga att jag har halsbränna. Har du någon aning om vad detta är, eller är det helt normalt? 

    Hejsan.
    har du möjlighet att de kontrollerar gallan på dig?
    Det kan ju också vara en nerv som har komiit lite i kläm och därmed smärtar det.
    Ta upp det på MVC.
    Lycka till.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Tina69 skrev 2012-11-06 21:25:12 följande:
    Jag är sjukskriven på heltid sen flera år pga en nackskada, så jag tycker att jag kan vila mig när jag vill, och stressar minimalt... Jag tror att det kan kanske vara en kombination av foglossning och ev åderbråck, jobbigt är det!

    Förstår att det är jobbigt. Jag tror dock att du är inne på rätt spår ang foglossning och åderbråck.
    Lycka till iaf.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (mig) skrev 2012-11-06 21:52:53 följande:
    Jag har en undran utifrån min egen förlossning med pojken..

    Jag tycker inte jag fick den "hjälp" av barnmorskan som jag hört/läst man ska få, tex när jag skulle testa lustgasen, jag andades fort och intensivt (gjorde de under hela tiden typ) men barnmorskan guidade aldrig mig igenom om hur jag skulle göra.

    Sen när vi skulle testa akupunktur så satte hon bara en i varje hand, sen inge mer, borde hon inte ha testat på flera ställen? och guidat mig mer igenom?

    för jag låg i fosterställning och andades helt fel.

    ge mig råd och hjälp, för vi ska försöka på nummer 2 nästa vecka så jag vill veta till nästa förlossning vad jag bör förvänta mig.. 

    Hejsan.
    jag tycker att du med din MVC bm gör en förlossningsplan så att du får den hjälp som du är i behov av när det är dags för förlossning igen. Det har du all rätt till!
    Lycka till.
  • Anonym (Barnmorskan.)

    När var du och gjorde en ordentlig gynundersökning? Cellprov? Har du ont hela tiden eller i attacker? När som mest på dagen?

  • Anonym (Barnmorskan.)
    orianthi skrev 2014-01-24 03:33:36 följande:

    Synd att den har dött :P


    Det är bara att fråga på. Jag tror vi kan vara fler bm som kan svara:)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Funderingar) skrev 2015-02-13 11:30:29 följande:

    Hej! För 10 månader sen förlöstes vår dotter med ett väldigt akut kejsarsnitt i graviditets vecka 32+5, detta skedde efter att jag gått med vattenavgång i en vecka och började störtblöda. Det visade sig efter att min moderkaka hade lossnat och vi fick tillbringa lång tid på sjukhus. Vi vill gärna ha ett syskon tätt till vår lilla tjej och började försöka ganska snabbt att bli gravida igen. När hon var 9 månader fick jag positivt på graviditetstestet och nu i vecka 7 fick jag missfall. Jag är koniserad för Medelsvåra cellförändringar och jag undrar nu om hennes prematura födsel och mitt missfall hänger ihop med detta, om det är vanligt att man föder prematurt igen efter att det hänt en gång innan. Hon är inte mitt första barn. Jag har två komplikationsfria graviditeter innan.


    Hejsan. Det är en mycket svår fråga du ställer och jag tror nog inte att jag kan ha ett bra och konkret svar på dina funderingar. Jag tror du får prata med en läkare om dina funderingar kring prematurförlossningar med tanke på att du har två komplikationsfria förlossningar innan. Chanser finns självklart alltid det lilla jag vet om detta så beror det på varför din förlossning blev prematur. Tex löper kvinnor med havandeskapsförgifning vars förlossning börjat tidigt större chans att föda prematurt pga av samma orsak vid en ny graviditet.

    Jag önskar dig lycka till med en ny graviditet.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (M) skrev 2015-02-13 21:56:39 följande:

    När våran dotter kom så sa barnmorskan att hon hade vetat att det var en flicka eftersom hon hade en sån jämn puls..Är det något du har upplevt?


    Det finns en del skrönor om puls och könet på barnet men jag kan säga som så här: Glöm de skrönorna. Barnets fosterljud variera på om barnet sover, är aktiv, stressad osv. Sedan så är det ju som sagt 50/50 på vad det blir för ett litet barn så er bm hade en 50% chans att få rätt:)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    fotavtryck skrev 2015-02-15 19:50:15 följande:

    Hej, tänkte kolla om det är nån som vet om det görs fotavtryck på bebisar på förlossningen? MVH


    På vissa sjukhus gör de det så det beror på vilket sjukhus du väljer att föda. Annars kan du ju ta med och göra egna.
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!