Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

  Fre 21 dec 2012 21:32 Läst 59746 gånger Totalt 235 svar
  kalie6­7
  Visa endast
  Fre 21 dec 2012 21:32

  Jag och min man fick en son år 2008 som bodde hos oss i 1 år. När han föddes fick jag en förlossningsdepression/psykos och soc tog vårt barn och placerade det i familjehem.
  Vi har gjort allt för att få hem honom men det har inte räckt. Nu vet vi inte vad vi ska ta oss till och hoppas någon vet vad man ska ta sig till. Har gjort 2 st hemtagningsutredningar, köpt hus, gått i terapi, jag har utbildat mig till barnskötare och arbetar deltid som det, kommit på alla umgängen och möten  m m 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-29 21:20
  Vi har vunnit i Kammarrätten och kommer att få hem vår son i höst 2013...

 • selma0­3
  Visa endast
  Lör 29 dec 2012 17:28 #21

  Enligt socialtjänsten som går tvärtemot barnets bästa &tvätremot Godknda Barnkonvention som skapades för just barnets bästa. Drför de gör förvridna utredningar och sadistiska beslut för kommunanställdas bästa. De brukar säga att det är traumatisk för ett barn att skiljas frn kommunala socialhem men det är inte alls traumatiskt enöigt sosse-skapade socialtjnsteroutiner att med vld och tvång föra oskyldiga barnen från deras föräldrar. Därför sossarna inte ville och inte vill införa Barnkonvention spm lag i sverige: för socialistiska inkorporerade lvu routiner och socialtjnsternas bästa. Om barnkonventopn skulle införas som lag hela socialsystemet ska rasa och jättemånga tjänstemän från socialen och kommuner kan hamna i fngelserna för barnmisshandel. Det är svårt att förndra därför de är sätskild duktiga att dölja och sopa under mattan samt anställa specifika personer för socialen och lvu. Oliktänkande eller förfärade helt enkelt avskedas eller stämmas till tystnaden. Och det bara handlar om 1 proc av barn som de behöver för att verksamhet ska rulla på drför alla andra tror inte är ovetande eller. Blandar inte in sig. Eller skrämst till tystnad. Det är sant. Tiotusentals modiga som vågar vittna men bara om de inte riskerar nåt och är i grupp ex samhällets styvbarn. Eller enstaka som har inget mer att förlora och midiga att beskriva det på internet

 • selma0­3
  Visa endast
  Lör 29 dec 2012 17:40 #22

  Ni kan kanske förena er alla och göra gemensam anmälan till Jk och Jo. Så som samhällets styvbarn gjorde. Dey finns inte annan utveg innan Barnkonvention görs som lag eller M förändrat nåt mer. 2013 finns det nya regler. För socialen. Men de ska inte hålla på och utföra tjänster som ni eller barn . Men små förändringar . Det kommer fler . Jag hoppas socialtjänster. Ska avskaffas eftersom det är omodernt och stjälper i stället för att gatantera nåt för bättre livsförhållandet. Det blir kanske socialservice i framtiden enligt Europeiska konventioner inkl.barnkonvent

 • selma0­3
  Visa endast
  Lör 29 dec 2012 17:46 #23

  [quote=68080417][quote-nick]Queenie70 skrev 2012-12-26 11:27:09 följande:[/quote-nick]


  Anonym (Kunnig) skrev 2012-12-26 00:36:48 följande:
  Där saker går rätt till behövs jag ju inte - enkelt va?
  Exakt, och således så har du ju inte nån aning om hur många tusentals nöjda kunder som soc har, hur många placeringar som funkar utmärkt, med samarbete mellan vuxna, tjänstemän, föräldrar familjehem med barn som mår bra pga detta. Då blir det lite missvisande att inför TS påstå att det i stort sett alltid går åt helvete, att de flesta barn omplaceras hej vilt och betraktas som guldkalvar av familjehemmen, när dessa fall de facto är undantagen, även om det sorgligt nog förekommer. De allra allra flesta familjehem är varma kloka kärleksfulla personer som har en önskan om att göra gott. Att man blundar det betyder inte att allt går bra. Hört bara dåliga saker om socialen både från barn och från föräldrar. Och läst tiotusentals vittnesmål som är faktum. Att sjlva kommunanstllda strintar i detta och reklamerar att det går bra det är bara rfklam och lögn. För de föesta det gick åt helvete sedan de fick kontakt med socialen särskild barnen far illa av sådana påtvungna kontakter som är huvudsakligem olika slags misshandel och trauma för livet
 • kalie6­7
  Visa endast
  Lör 29 dec 2012 20:53 #24

  Nu ska vi inte se att allt soc gör bara är skit för det tycker faktiskt inte vi trots att vi har råkat ut för det vi har. Vi har trots allt haft ett någorlunda bra sammarbete med dem ang vår son och ett mkt bra sammarbete med familjehemsmamman. Dom överdriver och gör kostsamma utredningar i onödan och ett tag hade vi en jättejobbig socialsekreterare som vände och vred på allt och var manipulativ...men hon slutade sen. Vi önskar att vi kunde få tillbaka vårt barn och i dag när vi var där sa han att han ville vara med oss för alltid...så vi har en bra relation tack o lov..! 

 • Lör 29 dec 2012 20:55 #25

  pratat med soc om hur och vad ni måste göra? får du inget svar så kontakta socialstyrelsen de är duktiga att hjälpa en med sånt

 • kalie6­7
  Visa endast
  Lör 29 dec 2012 21:03 #26

  Tack för tipset! Vi kollar med dom efter vi har varit på Förvaltningsrätten efter helgerna här...

 • Mån 31 dec 2012 14:36 #27

  Lycka till i familjerätten. Jag har inte följt så många trådar på denna sidan. Jag kan berätta vad som står i en utredning då jag fick fly hemifrån med mina barn.

  "utredarna har ingen skyldighet att kolla att alla inslag är sanna" Mitt ex försöker få till att jag är psykiskt sjuk och barnen måste omplaceras omdedelbart. Där de har haft ett möte om så skall bli.

  När man har med soc att göra så måste man ansöka att få ut samtilga journalanteckningar och anmälningar. Står det felaktiga saker som är på hittat så tveka inte att anmäl detta till socialstyrelsen. På socialstyrelsens hemsida så letar du fram klagomål. Följ dessa anvisningarna.

  Lycka till       


  Synlig gör kvinnovåldet
 • Anonym (abc)
  Visa endast
  Ons 2 jan 2013 10:35 #28
  kalie67 skrev 2012-12-21 22:31:04 följande:
  Ja, min man är helt frisk och tog ledigt från jobbet när jag blev sjuk men när han sen blev tvungen att gå tillbaka tyckte dom nog att jag inte hade hämtat mig tillräckligt för att klara ut situationen....Men ett utökat umgänge kunde vara bra att börja med så han får en starkare anknytning till oss.
  Jag misstänker att det ligger mer bakom än du vill delge oss.

  Om din man gick tillbaka till jobbet så hade han faktiskt ett alternativ - nämligen att antingen inte gå tillbaka till jobbet eller att ni hade barnet på dagis på heltid tills vidare. Dvs att din man lämnade och hämtade barnet och hade ansvaret för honom hemma.
  Ett annat alternativ var ju att han skulle haft möjlighet att flytta ifrån dig om det nu var så att soc av någon anledning ansåg att du var farlig för barnet.

  Vad som hände vet bara du, men eftersom ni inte har umgänge med barnet utan att familjehemsmamman är med så finns det uppenbarligen frågetecken hos soc.    
 • Ons 2 jan 2013 10:50 #29

  Jag trodde för mitt liv inte att socialen kunde vara så sadistiska ända upp i ledningen innan vår familj råkat ut för dem pga en burnout som jag repade mig ifrån efter tre månader. Dessa grova lögner soc. drar för att få en att verka alldeles körd är helt psykopatiska. Hade de inte gömt sig under tjänstemannafasaden hade det blivit flera års fängelse för barnkidnappning, slösande av skattemedel, skadestånd för både psykisk och fysisk misshandel, mened, olaga hot, olaga frihetsberövande, förtal mm. Någon plan om hur de ska få hem barnen finns inte. Planen enligt soc. är att barnen ska omhändertas i flera år samt att vi ska försvinna ur deras liv så mycket som möjligt. Osanna påhittade påståenden från soc. baseras som underlag för beslut från soc. trots att proffs inom området bevisat motsatsen. Ändå har inget brott från vår sida begåtts. Vi har endel politiker och jurister som står helt rådlösa men kämpar ändå för att få hem våra barn. Våldföra sig på barn är vad de sysslar med.

 • Ons 2 jan 2013 10:58 #30
  Queenie70 skrev 2012-12-26 11:27:09 följande:

  Exakt, och således så har du ju inte nån aning om hur många tusentals nöjda kunder som soc har, hur många placeringar som funkar utmärkt, med samarbete mellan vuxna, tjänstemän, föräldrar familjehem med barn som mår bra pga detta. Då blir det lite missvisande att inför TS påstå att det i stort sett alltid går åt helvete, att de flesta barn omplaceras hej vilt och betraktas som guldkalvar av familjehemmen, när dessa fall de facto är undantagen, även om det sorgligt nog förekommer. De allra allra flesta familjehem är varma kloka kärleksfulla personer som har en önskan om att göra gott.
  Kunder? Sen när är de inblandade kunder?

  Något måste ha gått snett här om föräldrarnas umgänge varit så begränsat att barnet tappat anknytningen till de som var viktigast i barnets liv det första året.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll