• Anonym (S)

    Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?

    Jag har ganska nyligen plussat (26:e) och jag och min man var så glada att vi beslutade oss för att berätta detta för våra två bästa vänner.....trodde vi. Vi har dessutom en dotter som verkligen läääängtar efter ett syskon, och vi valde att inte berätta för henne ännu eftersom vi ju inte vet om allt går vägen, och vi vill inte göra henne besviken. Nu till saken.

    I dag när vi var iväg och handlade säger plötsligt min mans kompis dotter på fem år: "-Vet du? Du ska få ett barn!!"
    Jag bara gapade, och viste inte vad jag skulle säga. min dotter var i närheten, och det var bara ren TUR att hon inte hörde! Jag vill ju vara den som berättar för henne att hon ska få ett syskon!! inte att hon ska höra det från ett annat barn!!

    Jag vände mig om till min mans kompis och bara tittade på honom. Han fattade nog, för det han sedan kläcker ur sig var ju inte bättre det "-Men jag har ju bara berättat för XXX (hans ANDRA barn) som nu har sagt det vidare till fem-åringen alltså.

    Jag kan inte tro vad det är han säger! Min man sa att jag var gravid i högsta FÖRTROENDE och sa att han absolut INTE fick säga till NÅGON!! Jag säger då att min dotter inte ens vet om detta!! Det enda han säger är bara "-vet inte EEE om det!!??" NEJ!! säger jag. Sedan vill jag inte prata mer med honom.

    Kunde inte hålla borta tårarna när jag satte mig i bilen. Jag är så förtvivlad!! Nu kommer alla runt omkring oss få reda på allt. Barnen kommer ju absolut inte kunna hålla tyst. Hur kul är det för mig om jag nu får ett missfall??! Eller om vi tvingas abortera bort barnet om det är något med det?? Ska alla få reda på detta med då eller!!??

    Jag är så arg, så sviken så kränkt!! Det han har gjort är i mina ögon oförlåtligt! jag kommer ALDRIG glömma detta. Vet inte ens om jag någonsin kommer kunna prata med honom igen.

    Min man sa till honom att han inte är välkommen till oss på nyår, för vi vill inte att femåringen ska berätta för alla i min familj att jag väntar barn. Detta vill JAG göra. överreagerar jag? Eller gör vi rätt?

  • Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?
  • Norrskenet

    Jag förstår din besvikelse, men tycker samtidigt att du överreagerar. Det bästa är att hålla helt tyst, om det nu är så hemligt. Ang. detta vad man ska göra om något går fel, så tycker jag precis tvärtom. Det är ju lättare att berätta sen varför man mår dåligt etc. om man redan sagt att man varit gravid. Att i det tillståndet, först behöva berätta att man varit gravid o sedan att något gått snett tycker jag skulle vara mycket jobbigare. Nu vet jag inte hur stor ditt barn är, men isf förklarar man det på barnens nivå. När jag blev gravid igen efter mitt missfall, sa mina barn, att det här barnet kan ju också dö. Och så är det ju. Det är faktiskt inte så svårt att förklarar för barn o de förstår mer än vad man tror.

    Jag önskar dig all lycka till med graviditeten o att ni kan glädjas åt detta i stället för att älta det som hänt! Släpp det nu o tänk framåt!

  • FruLiNi

    Ja, du överreagerar. Att säga upp bekantskapen med vännen står inte i proportion till det som skedde.

     Det var ett misstag/missförstånd som du säger att du aldrig kommer att kunna förlåta?!! Herregud.

    Människor blir kränkta till höger och vänster nuförtiden. Det verkar vara en trend att känna sig kränkt.

  • Rak banan
    FruLiNi skrev 2012-12-29 11:33:35 följande:
    Ja, du överreagerar. Att säga upp bekantskapen med vännen står inte i proportion till det som skedde.

     Det var ett misstag/missförstånd som du säger att du aldrig kommer att kunna förlåta?!! Herregud.

    Människor blir kränkta till höger och vänster nuförtiden. Det verkar vara en trend att känna sig kränkt.
    Ja, Björn Ranelid startade den trenden. Cool
  • skoladan

    När jag fick mitt första barn på 70-talet var jag redan i 8:e veckan när jag fick veta det. Man fick inte säkert veta om graviditet förrän långt senare då. Det var på sätt och vis bättre, för då var det inte så lång tid mellan konstaterandet av graviditeten och tills det kändes OK att berätta om det.
    Men om man vill att något ska vara hemligt så talar man inte om det för någon. Man kan inte vara säker på vad folk gör med ens hemlighet, så det är bäst att inte säga ett ord om saken.

  • FruLiNi
    Rak banan skrev 2012-12-29 12:37:28 följande:
    Ja, Björn Ranelid startade den trenden. Cool
    Haha, Björn Ranelid och Markus Birro!
Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?