• pontus1992

    hur mycket dricksar ni?

    ja hur mycket dricksar ni?


    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden hur mycket dricksar ni?
  • dessan59

    selfish Gene

    att du orkar ifrågasätta allting, provocerar i dom flesta trådar,pust har du inget bättre för dig?

  • hymafr

    Är det bara jag som varit med om BRA personal samt DÅLIG (=sur, otrevlig, svår att få kontakt med, långsam, serverar allt annat än det man beställt, etc)?

    Om man inte längre ska dricksa så finns det ju ingen anledning att vara annat än hyfsat trevlig, dvs ingen anledning att direkt anstränga sig. Detta kommer då att sprida sig och de enda restaurangerna med trevlig serveringspersonal kommer att vara de extremt dyra restaurangerna (som ju lägger dricksen dold i matpriserna).

    Mellan 5 och 10 % lägger jag vanligtvis - brukar jämna ut det till lämplig summa.      

  • pontus1992
    hymafr skrev 2013-01-14 09:06:34 följande:
    Är det bara jag som varit med om BRA personal samt DÅLIG (=sur, otrevlig, svår att få kontakt med, långsam, serverar allt annat än det man beställt, etc)?

    Om man inte längre ska dricksa så finns det ju ingen anledning att vara annat än hyfsat trevlig, dvs ingen anledning att direkt anstränga sig. Detta kommer då att sprida sig och de enda restaurangerna med trevlig serveringspersonal kommer att vara de extremt dyra restaurangerna (som ju lägger dricksen dold i matpriserna).

    Mellan 5 och 10 % lägger jag vanligtvis - brukar jämna ut det till lämplig summa.      



    jaaa kunnig och professionell personal dvs de som får bra dricks skulle endast de riktigt dyra restaurangerna ha råd med eftersom de skulle kräva högre lön.
  • hymafr
    hymafr skrev 2013-01-14 09:06:34 följande:
    Är det bara jag som varit med om BRA personal samt DÅLIG (=sur, otrevlig, svår att få kontakt med, långsam, serverar allt annat än det man beställt, etc)?

    Om man inte längre ska dricksa så finns det ju ingen anledning att vara annat än hyfsat trevlig, dvs ingen anledning att direkt anstränga sig. Detta kommer då att sprida sig och de enda restaurangerna med trevlig serveringspersonal kommer att vara de extremt dyra restaurangerna (som ju lägger dricksen dold i matpriserna).

    Mellan 5 och 10 % lägger jag vanligtvis - brukar jämna ut det till lämplig summa.      

    Glömde säga att jag inte automatiskt sätter likatecken mellan dyr nota och mycket dricks.
    Om vi är två personer och vi beställer oxfilé alternativt pasta så är det ju bara notan som skiljer - arbetet bakom skiljer inte tillräckligt mycket för att motivera en högre dricks. Likaså kanske jag lägger mer i dricks om vi beställt tre, fyra läsk var istället för en enda dyr flaska vin. 
    Det är alltså arbetet som jag premierar, inte prislappen på maten. 
  • vampyria2

    Det beror helt och hållet på vart jag är och när.
    Lunchtid ger jag inte dricks, har faktiskt inte råd att göra det varje gång jag äter lunch ute.
    Jag ger inte dricks på tex mc Donalds och liknande.

    Får jag bra servic så ger jag bra med dricks, är den dålig så blir de utan.
    Sist jag var ute och skulle äta på en lite finare restaurang så beställde jag en plankstek med oxfile och den kostade 249 kr. Jag beställde den men kom på efter fem min att jag hade glömt att säga till att jag inte vill ha beanersås (stavas?) på den och säger till servitrisen, hon svarar utan att ens kolla i köket att de redan har lagt upp maten, sen tog det 15 min till innan jag fick maten...hon fick faktiskt ingen dricks alls av mig.

  • pontus1992
    vampyria2 skrev 2013-01-14 09:15:38 följande:
    Det beror helt och hållet på vart jag är och när.

    Lunchtid ger jag inte dricks, har faktiskt inte råd att göra det varje gång jag äter lunch ute.

    Jag ger inte dricks på tex mc Donalds och liknande.

    Får jag bra servic så ger jag bra med dricks, är den dålig så blir de utan.

    Sist jag var ute och skulle äta på en lite finare restaurang så beställde jag en plankstek med oxfile och den kostade 249 kr. Jag beställde den men kom på efter fem min att jag hade glömt att säga till att jag inte vill ha beanersås (stavas?) på den och säger till servitrisen, hon svarar utan att ens kolla i köket att de redan har lagt upp maten, sen tog det 15 min till innan jag fick maten...hon fick faktiskt ingen dricks alls av mig.



    15 min för att få en planka hmm det är ju snabbt..
  • Twiist3d

    Ger aldrig dricks på restauranger.
    Men åker jag taxi så tar jag aldrig tillbaka växeln. En taxichaufför fick 400 kr i dricks en gång (åkte ungefär 1 km med taxin). Har aldrig åkt taxi så full igen.... Haha =) Ångrade mig dagen efter kan jag lova.
    Är jag ute på krogen och vet att jag bara får några enstaka mynt tillbaka så säger jag till dom att behålla växeln. Småsaker! =)


    If someone's trying to bring you down, it only means that you're above them.
  • Selfish Geene
    pontus1992 skrev 2013-01-14 09:00:38 följande:


    ok kanske inte självisk men snål passar nog bättre..
    Det har inget med snålhet att göra (precis som ditt dricksande inte har med generositet att göra)

    Varför dricksar du inte överallt där du får service? 
  • Twiist3d
    Selfish Geene skrev 2013-01-14 09:20:01 följande:
    Det har inget med snålhet att göra (precis som ditt dricksande inte har med generositet att göra)

    Varför dricksar du inte överallt där du får service? 
    If someone's trying to bring you down, it only means that you're above them.
Svar på tråden hur mycket dricksar ni?