• Katniss7

    Stockholmare med bf i september 2013

    Plussade igår och har bf runt den 22 september med tredje barnet. Häng på!

  • Svar på tråden Stockholmare med bf i september 2013
  • Glädje2012
    atsw skrev 2013-02-05 13:08:24 följande:


    Huua va jobbigt! Men kul att du kan glädjas ändå :) Jag har inte riktigt kommit dit.. :/
    Jag går inte på mvc i liljeholmen men funderar på att gå på privat ul/vul där. Ingen egentlig anledning varför just dom. Har du nån annan att rekommendera? Såg att de tar 600kr. Det är det ju värt men finns det billigare är det ju ett plus ;)

    Det känns som om jag knappt vet nått :) Med första barnet gick jag till Mama Mia på Söder och var väldigt nöjd men nu har vi flyttat så det passar mig inte riktigt. Funderar på att be min MVC att skicka remiss till Liljeholmen för KUB-testet. Tror att man ska kunna välja vilket ställe som helst och med remiss är det gratis. Jag är över 35 så jag blir erbjuden KUB.

        
  • Glädje2012
    Emma 212 skrev 2013-02-05 16:57:23 följande:
    Jag går på MVC i Liljeholmen! Fast inte på samma ställe som jag gjorde ultraljud, för det kan man inte. Rekommenderar dock ultraljudsbarnmorskorna, min var supergullig. Har bara varit på mvc en gång än så länge, på hälsosamtal, men vår barnmorska där gillade vi också direkt. Ska dit på inskrivning 18/2, alltså precis när jag kommit hem från Frankrike!

    Där jag alltså är nu. Trés bien. 
    Åh, så underbart det låter att vara i Frankrike!! Vi ska åka på en resa till Teneriffa om två veckor och då har jag bestämt att illamåendet ska vara borta :)

     Jag har bokat en tid på närmsta MVC och ska dit på torsdag, om jag inte känner mig nöjd tror jag det får bli Liljeholmen!
  • atsw
    Glädje2012 skrev 2013-02-05 22:24:45 följande:
    Det känns som om jag knappt vet nått :) Med första barnet gick jag till Mama Mia på Söder och var väldigt nöjd men nu har vi flyttat så det passar mig inte riktigt. Funderar på att be min MVC att skicka remiss till Liljeholmen för KUB-testet. Tror att man ska kunna välja vilket ställe som helst och med remiss är det gratis. Jag är över 35 så jag blir erbjuden KUB.

        



    Ja fast jag vill ha vanligt ul. Vi har valt att inte göra kub. Jag blev oxå erbjuden fast 29 år. I sthlm erbjuds alla tror jag.
  • Glädje2012
    atsw skrev 2013-02-05 22:40:00 följande:


    Ja fast jag vill ha vanligt ul. Vi har valt att inte göra kub. Jag blev oxå erbjuden fast 29 år. I sthlm erbjuds alla tror jag.

    OK! Då har det ändrats sen jag fick första barnet. Vi kommer göra det för att vi har en del saker i våra resp familjer som gör att vi i så fall vill vara så förberedda som möjligt.

    Nu längtar jag bara efter att få se en bild på lill*n! Mår lite bättre i dag så jag passar på att njuta lite extra!  

      
  • rixrox

    Hej!

    Är ocksså boende söder om Sthlm, och kommer att gå på Mama Mia i stan, precis som med förra... Det stämmer väl egentligen inte att vi kommer gå inne i stan denna gång utan vår barnmorska ska flytta till en nyöppnad mamamia klinik i Sonla om någon månad och vi kommer att följa med henne. Detta passar mig nästan bättre eftersom det blir närmre från jobbet.  

    Hur som helst är BF 6 sep och vår son kommer du vara ca 2 år och 2 mån, lite tidigare än planerat men det är sånt som händer. Under förra gravidideten mådde jag toppen hade inga som helst symptom eller besvär, så är det inte denna gång dessvärre, men jag klarar mig. 

    Under förra grav så gjorde vi ett tidigt ultaljud, då visste jag inte att detta fanns, och hade inte fattat att det vad vad min barnmorska hade bokat in mig på, det jag hade sagt till henne var eftersom jag inte hade några symptom att jag inte litade på att jag faktiskt var gravid, men hon hörde vad jag sa att visste att det gick att råda bot på så jag blev alltså inbokad på ett tidigt UL utan några direkta krav eller kriterier att uppfylla. När det gällde ultraljudet det "riktiga" så betalade vi inget för detta, visste inte att man gjorde det på vissa ställen. det enda vi betalade för var bilderna. Hur som helst jag kan varmt rekomendera mama mia!

    Grattis till er alla det ska bli spännande att följa er!  

  • Sandmoln

    Hej, hoppar in här då vi har beräknad bf 26/9. Ska bli kul att följa Er och tillsammans förundras över det lilla livet som växer inom oss. Även jag är, som många av Er boendes söder om Sthlm.

  • Icilla

    Tillhör Södermanlands län och får varken göra tidigt UL eller KUB. Då görs det privat och kostar pengar. Tror att jag ska nöja mig med UL i vecka 18... i vecka 10 nu så det är 2 månader dit. Å andra sidan växer magen vilket ju borde betyda att det finns något där inne! :)

  • Glädje2012

    I dag har jag varit och gjort ett ultraljud pga en knöl vid sidan av magen, väldigt nära höften. Jag ville så mycket att läkaren skulle passa på att spana in bebisen också men det är bara att vänta till KUB.

    Hur mår ni alla? Jag hade inskrivning på MVC i går och det känns så bra med alla små steg så att det blir
    mer och mer verkligt. Jag är väldigt nervös inför förlossningen pga min upplevelse vid min sons födelse men barnmorskan var otroligt gullig och hon försäkrade mig att innan det är dags för förlossning så ska jag ha fått den hjälp som behövs. Skönt att hon tog det på allvar och inte bara sa "det är jobbigt för alla" som jag har hört på annat håll.

    Illamåendet variera och i dag är det en bättre dag. Tröttheten är dock bedövande så jag ska ta och lägga mig och vila ngr timmar. Förstår inte hur jag skulle ha klarat av att jobba! Tur att min läkare direkt förstod mig. Det finns verkligen många underbara människor.

            

  • rixrox

    Hej!

    Jag var på inskrivning i fredags är nu i vecka 11.  Jag blev erbjuden både NUP och KUB (kostnadsfritt) men tackade nej till bägge då jag inte tror att det kommer göra mig något gott. Jag var inte orolig med förra grav. och jag är heller inte orolig nu, men att göra ett test och vänta på ett testresultat och sedan få ett svar som iaf inte är 100% kommer nog göra mig mer orolig, så därför valde jag att tacka nej. Dessutom är jag inte 34 än och det är till kvinnor som är över 34 som man rekomenderar detta.  Däremot så tyckte min BM att det blir ju så långt till ultraljudet och undrade om jag ändå inte ville ha ett tidigare utlraljud för att se att allt står rätt till samt att få se det lilla knytet, och det är ju klart att jag vill så om ca 1,5 vecka så ska jag tillbaka för att göra ett första ultaljud.

    Jag tycker det är högst märkligt att det går till så olika i olika län ja till och med inom Sthlm.

    Annars så har jag börjat må lite bättre tycker jag, visserligen trött hela tiden men det får de ta där hemma :) Hoppas ni andra också mår bra!         

  • Marie79

    Hej! Jag är ny här på FL =)
    33 år och väntar första barnet 1/9 =)
    Är i v12 och sjukskriven =(, har varit inne på dropp 2ggr och hoppas nu att kräkningarna ska sluta!
    Fick se bebisen förra veckan och det var såå coolt <3 

Svar på tråden Stockholmare med bf i september 2013