• maxina

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Hejsan.

    Nu har jag, min man och våra två små barn flyttat från Göteborg och hela vägen upp till Gävle.
    Här har vi köpt hus och min man har börjat jobba på sitt nya jobb. Jag är dock hemma med barnen fortfarande då lilleman bara är 7 månader. Stora killen blev 2 i december så han är inte heller så jättegammal.

    Tänkte höra om det finns andra föräldrar här i närheten som är hemma med sina barn känner för att träffas eller prata lite grann. Har inga vänner här uppe som har barn så hade varit jätteroligt att lära känna lite småbarnsföräldrar :)

  • Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle
  • Verand

    Min man är uppvuxen i Sandviken men jag är som sagt uppvuxen i Gävle. Mannen jobbar skift på Sandvik. Går ni på någon föräldragrupp eller på något annat på öppna förskolan? Vi går på babyrytmik och har gått på massage. När jag går på långpromenader brukar jag gå en del i Örta. Vi ska dit och hälsa på förskolan, funderar på att söka dit i januari då jag ska börja jobba. Jag är mentor i en årskurs 8 men undervisar i alla årskurser. Skulle vilja jobba en dag i veckan men som lärare fungerar ju inte det...

  • FruFantomen

    Vi kommer antagligen också söka den förskolan för vi bor på den gatan annars finns det en på Jernvallen också.

    Jo jag går på föräldragrupp på familjecentralen på Smassens väg. Har funderat på att gå dit något mer. På fredagar har de sångstund och det är jag sugen på för Freja har varit för liten för babyrytmiken än så länge men det vill jag också gärna gå på.

    Det är lite synd att det inte går att lägga tjänsterna hur som helst. Jag har funderat på att ta bort en dag, men då blir nog 1-3 ledsna på mig för då tas nog de bort ur tjänsten och det är så svårt att hitta någon som kan ta musiken. 

  • Verand

    Jag har också gått på föräldragrupp men träffarna är slut nu. Vi har inte gått någon fredag men hört att det ska vara mysigt. Har bara inte blivit av.

    Hört positivt om blåsippans förskola från olika håll. Ska dit och hälsa på om någon vecka.

    Ibland funderar jag på att söka till gymnasiet istället. Fick lärarlegitimation igår och är behörig även på gymnasiet så det var en rolig överraskning.

    Tycker nog att till och med att Oskar är för liten för rytmiken, hade hoppats att han skulle uppskatta det mer. Men han skulle nog göra det om han var lite äldre. De flesta som går nu är dock som han.

  • FruFantomen

    Jag har inte fptt min legitimation än men det ska bli intressant att se vad det står för jag skulle också gärna jobba på gymnasiet men eftersom jag känner flera som jobbar på estet och speciellt sångpedagogerna så vet jag att ingen lär sluta. Om någon skulle det ligger jag nog ganska bra till i a'lla fall :P

    Vjisst är det härligt väder? Var ute och gick en timme nyss och jag hioppas att jag  inte bräände mig. Säg till om det är någon dag du vill ha promenadsällskap eller så Verand. Jag kan säkert för det mesta :)

  • Lily of the Valley

    Jag blir avundsjuk på er som är utbildade lärare. Själv har jag inte ens börjat plugga än, håller tummarna att jag kommer in i höst :)

    Vad hittar alla på i helgen?

  • Verand

    FruFantomen- jag är ute på minst en promenad om dagen, när vädret tillåter dvs, så jag ser fram emot lite sällskap. :) imorgon söndag verkar det bli regnigt om man ska tro vädret. Men kanske i veckan?

    Lily of the Valley- ska du läsa till lärare?

  • FruFantomen

    Hoppas du kommer in Lily!

    Idag kör vi en liten runda här i stan i Sandviken. Det behövs lite nya kläder på alla håll och kanter. Jag har fantastiskt nog gått ner till 7kg under min inskrivningsvikt så jag har lite för stora kläder i garderoben. Sen kanske det mest är ett tecken på hur mycket jag vägde innan ;)

    I morgon måste jag konstigt nog jobba lite. Jag ska få en massa ny utrustning till skolan och den vill de att jag köper in och inte min vikarie så jag ska pilla lite med det.

  • Verand

    Vad härligt med lite nya kläder, själv har jag insett att jag inte är lika smal som jag själv trodde...:( eller kanske så har jag kanske gått upp efter att jag slutade amma utan att märka det.

    Kan förstå att dom vill att du ska beställa grejer till skolan, har själv erfarenhet från vikarier som beställt och det har blivit lite tokigt. Vi har inte alls gjort mycket i helgen min man jobbar 12 timmars natt så då blir vi bara hemma eftersom han gärna vill träffa Oskar de få timmarna han är vaken och hemma. Nu ska han dock ha semester, så det blir skönt.

    Vart gick du utbildning och när? Tänkte om vi gick samtidigt..:) fast i Gävle tror jag inte det fanns inriktning musik?

  • FruFantomen

    Nej musik fanns inte i Gävle när jag läste i alla fall och jag gick ur för 5 år sedan (tror jag). Jag har gått på musikhögskolan i Örebro. När jag började gick det nästan bara att läsa musikbehörigheten på musikhögskolorna men nu finns det fler högskolor där man kan läsa in musik som andra ämne tror jag :)

    Jösses vad tryckande det är idag. Freja har varit jättekinkig men nu i efterhand tror vi det kan ha med värmen att göra och att vi inte fattat att hon helt enkelt varit hungrigare än vanligt. Jag hoppas att kinkigheten inte håller i sig för jag måste nog ha med henne in till musikaffären i Gävle i veckan när jag ska in och prata inköp med dem och det är nog inget kort besök :P

  • Verand

    Jag gick nog också ut för 5 år sen men jag gick ju i Gävle. Dock har jag läst lite i efterhand då jag behövde klara av några rester. Har bland annat läst geografi i Falun.

    Jag har nyss lagt Oskar, men innan dess försökte jag mata honom...gick inte så bra..han grät och skrattade om vartannat, verkade törstig, när jag gav honom vatten skulle han prompt dricka själv, dvs leka med flaskan..han satt och fläktade med armarna då att all mat hamnade överallt utom i munnen..han insåg efter en stund att man kunde börja kladda med all mat...till slut var det mat överallt, långt ner på benen. Märkte att han var övertrött, nu får du sova för kvällen tänkte jag, när jag skulle byta blöja kräktes han morötter och potatis över hela sig, när jag la ner honom för att göra ren honom, började han rulla runt så att det var spyor i hela sängen, där låg han och rullade runt, skrattandes eftersom han var busig och övertrött.. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, nu ligger han dock i sin säng. Hoppas han somnar snart så jag kan sanera köket...:) det var min eftermiddag.han brukar inte krångla så det kanske är för varmt för de små.

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle