Inlägg från: Hoppas03 |Visa alla inlägg
  • Hoppas03

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hej! Här vill jag gärna vara med! Så inspirerande att läsa att det är fler som försöker bli gravida vid 40+. Vissa av er känner jag redan från andra trådar. Hittade tråden av då jag googlade på tidiga graviditetstecken. Jätte roligt att läsa att du är gravid Tigrinna och att det går bra. Själv är jag snart 44 år och försöker få ett syskon till min lilla prins som är 15 månader. Han kom till på 5:e spontangraviditeten  en månad innan jag skulle fylla 42. Hade 4 missfall innan. Innan sonen blev till prövade vi även med 2 IVFer som inte blev något, Fick dock embryon  till frysen. Har efter jul genomfört 2 FET. Den ena resulterade i ett+ men det blev missfall i februari- Här även testat pergotime några kurer men än så länge inget +. Denna månad kör jag utan Pergo då läkarna rekommenderat det eftersom jag har egen ägglossning. Utslag för några dagar sedan och BiM i mitten av juli. Vill så gärna bli gravid igen! Lycka till alla som kämpar! Hoppas att det blir många + framöver.

  • Hoppas03

    Tack Tigrinna! Jag valde snitt kan man säga. Men jag hade mina skäl. Jag fick träffa en läkare och när jag berättade för henne varför godtog hon det. Jag kan säga att det handlade inte om förlossningsrädsla mera medicinskt. För mig var själva operationen okomplicerad och vi fick ett varmt bemötande och ett proffsigt omhändertagande. Jag spydde lite av bedövningen men annars hade jag inte särskilt ont efteråt. Om jag får fler barn kommer jag garanterat att välja snitt igen. På södersjukhusets hemsida finns en film som visar hur snitt går till.
    Om du skulle komma fram till att du vill ha snitt tror jag inte det blir något problem dels pga din ålder och dels pga att dem enligt lag inte kan tvinga någon att föda på ett visst sätt. Till mig sa dem att många i 40-årsåldern får ändå föda med snitt av den orsaken du beskriver ca 20% tror jag att det var. Men jag vill samtidigt också tillägga att jag känner några äldre mammor som fött vaginalt och det har gått bra. Jag tror att det är bäst att man väljer det sätt man känner sig trygg med. 

    Åh vad jag känner att jag gärna vill ha en liten till när jag tänker på första tiden på BB. Du har en härlig tid framför dig!!  

  • Hoppas03

    Min mens kommer senare med pergotime. Jag brukar ha 30-31 dagar i vanliga fall men med pergotime har den kommit på dag 35 eller 36. Men då här även ägglossningen kommit senare.

  • Hoppas03

    Tack! Bingbing!   Reser bort en tag nu. Vi hörs senare. Lycka till Kossan och alla ni andra. Hoppas att det blivit många plus när jag är tillbaka.

  • Hoppas03

    Det blev inget plus för mig, Får satsa på nästa cykel och hoppas att ägglossningen kommer som vanligt denna månad också. Förra cykeln kom både mens och ägglossning några dagar tidigare än jag är van vid. Ägglossning dag 11 och mens dag 28. Innan jag fick min son har jag alltid haft en cykellängd på 31-32 dagar. Det kanske är ett ålderstecken. Någon annan som fått förändrad menscykel?

    Brukar ni träna när ni försöker bli gravida? Jag har alltid tränat en del men efter 4 missfall avrådde dem mig från att träna under en graviditet. Ünder graviditeten med sonen tränade jag inte alls. Nu har jag gjort så att jag tränat fram till ägglossning och sedan bara promenerat fram till mens i fall att jag skulle bli gravid. Det tråkiga är att man får ju aldrig upp flåset på det här sättet. Nu känner jag för att komma igång lite mer. Särskilt nu efter 2 veckors semester med lite extra god mat och vin. Vore kul att höra hur ni andra tänker kring träning  

  • Hoppas03
    Blingbling skrev 2013-07-16 07:59:36 följande:
    Lite uppdatering på min front : Var igår på VUL kontroll då jag tar Pergotime. Två blåsor som utvecklats i rätt riktning, en på 13,5 mm (som läkaren sa är normal storlek när man är på cd 13 som jag var då) och en på hela 20,5 (!) mm....så jag hoppas på dessa två "kompisar" som förhoppningsvis gör vad de ska denna månad....när jag själv följer "regelboken" för bebisverkstan med extrem exakthet Che71: Jag instämmer med tidigare kommentarer här i tråden...tycker också det vore smart att kolla upp ifall du eventuellt har en cysta eller ej...det hade jag gjort iaf. Finns ju ett uttryck som heter "Better safe than sorry", och det vore ju inte kul att låta tiden gå med något som kan ställa till allt värre än vad det är - därmed inte sagt att det MÅSTE vara något negativt, men för mig hade det känts bättre att veta än att gå i ovisshet. Bara ett tips och en tanke från mig till dig Hoppas03: Nej, min cykel håller sig regelbunden hela tiden, MEN om jag är under stark stress och press (rejäl sådan alltså) så kan det bli plus eller minus några dagar. Tränar gör jag inte så mycket, men har läst en hel del om detta då jag också haft en del MF och det verkar som man bör ta det lite lugnt på motionsfronten när man är "nygravid", fast de barnmorskor jag pratat med om detta bara ler, skakar på huvudet och säger att "Nej, nej, det har ingen betydelse om du tränar, det påverkar inte graviditeten och orsakar inte missfall". Ställde denna fråga eftersom jag fick mitt ena MF dagen efter hård träning och andra MF efter ordentligt mys i vintras. Så vid nästa graviditet ska jag "göra om och göra rätt" - i mina ögon sett....kan bli ganska tråkigt liv, men som jag tidigare skr till Che "Better safe than sorry"!
    Hej! Nu är jag tillbaka igen

    Tack Bingbing för ditt svar angående träning och åldersrelaterade förändringar. Det här med träning tycker jag är svårt eftersom jag fått så många olika råd angående detta.  Nu sitter jag här och har precis haft ägglossning igen och vågar inte gå och träna trots att jag både vill och borde. Känner mig väldigt hoppfull då ägglossningen kom naturligt även denna månad och på samma cykeldag som innan jag fick barn. Jag kanske inte kommer att behöva  pergotime,,hoppas på att det kommer ett guldägg ändå. Jag håller tummarna för dig och alla andra i tråden
  • Hoppas03

    Bingbing! Hur går det för dig då? Lät ju väldigt lovande det du skrev sist! Själv är jag bara på på äl+8 och känner inte det minsta. Märker att jag analyserar mer och mer för varje månad som går. Hade nog önskat att jag kunde ta det lite lättsammare och inte analysera så mycket men det är svårt när man så gärna vill ha positiva små teckenGlad

Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?