• Natulcien

    Fel att lämna snart 14 månaders med pappan i en vecka?

    En vecka är ju en sanslöst lång tid för en 14 månaders.
    Om han är med sin pappa som han har en bra anknytning till (antar jag?) och dessutom sin syster så kommer han sannolikt inte att ta skada på något sätt. Däremot kan ju din och hans, relation, tillfälligt ta skada. Det kan bli jobbigt när du kommer tillbaka, det får du ta med i beräkningen.

    Personligen så hade jag aldrig lämnat sonen så länge när han var så liten. Inte nu när han är 2,5 år heller för den delen. Och jag hade inte heller velat att hans pappa hade lämnat honom så länge (vilket inte han heller ville, såklart).

    Men du måste ju själv känna efter och fatta ett beslut. Alla är olika, såväl föräldrar som barn...

  • Natulcien
    Amanda84 skrev 2014-06-21 16:41:42 följande:
    Är din man förståndshandikappad eller har några andra problem som gör att du tvekar över att lämna ditt barn med honom en vecka?

    Om inte, vad hade du sagt om det istället var din man som ställde samma fråga här och undrade om det var okej att lämna barnet en vecka ensam med dig när han åker på tjänsteresa?
    Fast man måste väl inte vara ihop med en förståndshandikappad partner bara för att man inte vill vara ifrån sitt barn? Det behöver ju inte handla om att personen ifråga inte tror att pappan kan ta hand om barnet, utan mer om den egna våndan över att separeras från ett litet barn under en längre tid..?

    När vår son var 11 månader så reste varken jag eller min sambo bort under en veckas tid. Ingen av oss hade velat det, helt enkelt. Nu hade vi förvisso inga jobb som krävde långa resor, men hade vi haft det så hade vi sannolikt omprioriterat under sonens första år.
  • Natulcien
    Amanda84 skrev 2014-06-21 17:32:34 följande:
    Nu utgick jag från att personen som skrev så där hade liknande känslor som TS, dvs. att hon trodde att sonen skulle skadas på något vis av att vara ensam med fadern, för i annat fall hade hon väl inte skrivit om det i den här tråden som handlar om just det?
    Ok. Fast nu uppfattar jag inte att tråden handlar om det du beskriver, d.v.s. att sonen skulle skadas av att vara med pappan. Min uppfattning är att tråden handlar om att TS är orolig över sin egen relation till sonen.
  • Natulcien
    tystlängtan skrev 2014-06-21 18:25:56 följande:
    Naturligtvis kunde jag ha startat en egen tråd, men skrev ju egentligen bara att jag ville höra hur det hade gått för TS. Min man är verkligen inte förståndshandikappad och jag tror inte på något vis att han inte skulle ta väl hand om sonen. Dock så är det trots allt så att separation kan vara jobbigt för barn i den åldern och ja, jag hade naturligtvis haft samma oro och funderingar om det hade varit min man som skulle vara borta i en vecka. Dock kommer jag ha varit hemma på heltid fram tills dess medan min man bara har varit hemma i perioder, så för sonen tror jag att det kanske blir en större omställning när jag då plötsligt försvinner så länge (ur en bebis perspektiv tror jag en vecka är väldigt länge om man bara varit borta max 4-5 timmar på en gång förut).

    Kan ni inte skifta lite mer i vem som är hemma fram tills du ska åka då, så att övergången blir lite mjukare för er son?
Svar på tråden Fel att lämna snart 14 månaders med pappan i en vecka?