Inlägg från: Anonym (nördig kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nördig kvinna)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    1978 skrev 2013-05-14 07:29:25 följande:
    Både kvinnor och män intresserar sig i stor utsträckning för det de får lära sig att de bör intressera sig för - det som är lämpligt för respektive kön och som de flesta äldre av samma kön intresserar sig av. Eftersom män, generellt, har högre status än kvinnor anses deras intresseområden vara viktigare. Därför UPPFATTAR du det som att kvinnor saknar intressen.

    Jag upplever det dessutom som att det anses manligt att snöa in totalt på något. Därför undviker många kvinnor att göra det, det passar sig helt enkelt inte för en dam.

    Dessutom dubbelarbetar de flesta kvinnor som har familj. Då blir det inte lika mycket tid över till annat, utan man ser det intressanta i det man gör varje dag, laga mat tex.

    Jag tror att det ligger något i att det inte anses acceptabelt för en kvinna att snöa in på något och att kvinnor därför väljer att inte framhäva de sidorna när de berättar om sig själva. Jag är själv rätt nördigt intresserad av språk och ord men har ofta upplevt det som att det anses konstigt att ha det som ett stort intresse (framför allt när jag var lite yngre) och har nog därför ibland försökt tona ned den sidan när jag talar eller skriver om mina intressen.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Lilia skrev 2013-05-14 03:38:32 följande:
    Träning är inte allmängiltigt! Många håller inte på med det alls. En del håller på med det på en så seriös nivå så att de tävlar i det. En av mina bästa vänner tränar minst två timmar per dag, hon är gyminstruktör och driver ett eget företag där hon har egna yogaklasser. Hon har en fem år lång relevant utbildning i näringslära och hon har bott i Indien ett år och studerat meditation b.la.

    Hon är väldigt matintresserad och har som sagt en universitetsutbildning i näringslära.

    Hon gillar också att resa. Hon reser både i sitt jobb (håller föredrag) och privat. Både inom och utanför Sverige.

    Alltså är hon en av de tjejerna du beskriver. Är det verkligen så hemskt? Förstår heller inte hur du kan säga att hon saknar intressen.

    Jag håller med. Det finns många kvinnor som inte tränar alls.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (x-singel) skrev 2013-05-14 09:14:26 följande:

    För att det är "bättre" att hålla på ett fotbollslag? Vad är så fantastiskt med det? Och att resa världen runt för att se på fotboll är väl övermåttan korkat, för forboll är fotboll var det än spelas. Att resa för att ta del av en annan kultur, äta annan mat, se andra saker och uppleva något nytt är att ta till vara vad varje land kan erbjuda. Att resa och trängas bland liksinnade på liknande arenor bara placerade på olika platser, är ganska enfaldigt i jämförelse.

    Att läsa en bok är också en sorts resa, men med fantasin, inte den fysiska kroppen. Och varför är dina resor mindre bra än din mans? FÖr att han tittar på fotboll och du solar och läser?

    Jag håller med fullständigt. För mig kan resor i tanken och fantasin vara lika fascinerande som en fysisk resa, men så är jag också en filosofiskt lagd person som funderar mycket över tillvaron och världen.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (TS har rätt) skrev 2013-05-14 10:05:11 följande:
    Varför regga sig på dejtingsidor om man har familj?
    Man kanske är ensamstående förälder?
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 10:23:40 följande:
    Vin: Har aldrig förstått det heller, vadå, betyder det att personen är alkis eller?
    Är man alkis om man gillar att hålla på med vinprovning?
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (TS har rätt) skrev 2013-05-14 10:36:31 följande:
    Då kan man skriva vinprovning. Annars är risken stor att man tror att det betyder att dricka husets vin på diskot på lördagkvällen.
    Om någon angav vin som intresse skulle i alla fall jag tolka det som att intresset inte inskränker sig till att gå ut och festa.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 11:06:34 följande:
    Sen är det många som vägrar se vad man faktiskt skrev. Dubbelkollade mitt inlägg nu, och nej, jag skrev inte vinprovning.

    Men många tolkar nog intresset "vin" som att man är finsmakare när det gäller viner och då ligger det nära till hands att tänka på vinprovning.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Kinya skrev 2013-05-14 12:06:56 följande:
    Fast mat kan ju vara ett intresse även om det också är en nödvändighet. En person som är intresserad av mat lagar helt annan typ av mat med mer glädje än vad en person som inte är intresserad av att laga mat gör. person 1 gör det med glädje och person 2 gör det av tvång.

    Träning är ju defintivt ett riktigt intresse! Det är ju bara dumt att påstå nåt annat!
    Jag förstår inte heller hur man inte kan tycka att träning är ett "riktigt" intresse. Jag menar, man väljer väl oftast en viss form av träning för att man intresserar sig för den?
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 13:28:18 följande:
    Du glömde citera inlägget där jag skrev att vinintresse måste handla om alkis. I inlägget du citerade ställde jag en fråga.

    Jag känner många som är intresserade av att dricka vin, men som inte håller på med vinprovning. Så om man har vinprovning som intresse, varför inte skriva det?

    Sen är det lite onödigt av dig att citera en massa inlägg för att bevisa nåt, när du egentligen visar att du själv inte förstått sammanhanget, som t ex att det som "nördig kvinna" skrev var ett direkt svar på mitt inlägg, hon till och med citerade mig, och enbart raden där jag skrev om vin.

    Eftersom du uttryckte dig på följande sätt: "Vin: Har aldrig förstått det heller, vadå, betyder det att personen är alkis eller?" är det lätt att få uppfattningen att du tror att vinintresse betyder alkoholism.
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 14:56:48 följande:
    Fast det var du som gjorde kopplingen vinintresse ---> vinprovning. Sedan kom EnAnonumius och påstod att "Ingen jävel anklagade dig om att det skull handla om "vin provning"". Därför påpekar jag att hon inte verkar förstå sammanhanget i inläggen hon citerar. Jag skrev nämligen "vin", det var du som skrev "vinprovning".
    Jag tog upp vinprovning eftersom jag tycker att det ligger nära till hands att anta att en person som säger sig ha vin som intresse skulle vara intresserad av vinprovning. Jag ville visa på att vinintresse kan betyda att man intresserar sig för vins kvalitet och olika smaker och att det inte behöver innebära alkoholism. Det var alltså en svar på din fråga "Vin: Har aldrig förstått det heller, vadå, betyder det att personen är alkis eller?".
  • Anonym (nördig kvinna)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 15:58:44 följande:
    Ja, exakt. Men jag sa ju bara att du tog upp detta med vinprovning som ett direkt svar på mitt inlägg, eftersom  EnAnonumius påstod att ingen hade gjort det.

    Vinintresse behöver inte innebära just vinprovning. Jag känner folk som är intresserade av viner dvs dricka vin (av kvalité) men som inte är alkoholister. Man kan vara intresserad av smaker och kvalitet utan att syssla med vinprovning. 

    Dom "riktiga" vinprovarna dricker väl aldrig av vinet, utan smakar på det och spottar ut? Det är väl inte särskilt relevant att fråga om man är alkoholist om man sysslar med vinprovning. Hur kan man vara alkoholist om man inte dricker (sväljer) vin? 

    Om det stämmer att så pass många tjejer angett "vin" som intresse, som TS påstår, tror du på riktigt att alla dessa har vinprovning som hobby? Jag har aldrig träffat en vinprovare, vilket känns lite konstigt om det är en av de vanligaste hobbys. 

    Det är skillnad på vinprovning och vinprovning. Är det en mer "amatörmässig" provning behöver man inte spotta ut vinet. Jag påstår inte att alla som har vin som intresse är "riktiga" vinprovare som smakar på en massa viner per kväll och därför måste spotta ut vinet för att inte bli berusade, men om man har vin som intresse antar jag som sagt att man är intresserad av olika smaker och inte bara dricker vin för att festa på krogen. 
      
  • Anonym (nördig kvinna)
    Herdis skrev 2013-05-16 07:07:23 följande:

    Nja, jag tycker nog mer att träning är en normal rutin - som alla människor som har stillasittande arbete borde ha. Precis som att borsta tänderna, tvätta håret och duscha... Det är självklarheter, inte "intressen". Blir rutinerna kring den egna kroppen ett "intresse" så är det ganska andefattigt...

    Det är dock långt ifrån alla som ser det som en normal rutin. Jag känner många, både kvinnor och män, som inte tränar alls, i alla fall inte i betydelsen "sporta" (däremot kan vissa arbeta i trädgården, ta korta promenader eller hålla på med dans, med det är nog inte vad de flesta tänker på när de hör "träning").
Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?