• Anonym (Josh)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • nozpa
    Anonym (Josh) skrev 2013-05-13 23:45:47 följande:
    Då förstår inte jag varför man inte skriver ut det. Jag vet flera killkompisar som sagt samma sak, dom tänker att det kanske är så att det förväntas av tjejer att vara passiva? Vore väldigt tråkigt om det vore så..

    Skriver killar ut sådant då? Visst, man kan skriva intressen: Träna hockey, yoga, dart eller vad det nu kan vara. Kanske orkar dom bara inte engagera sig. Skulle det leda till något så gissar jag på att intressena kommer att specificeras senare.
  • Mamori

    Jag har också tänkt på att det är lite skumt. Jag har egna intressen (språk, genetik, psykologi, sömn/drömmar, rollspel, skriva etc) men när jag umgås med mina tjejkompisar så handlar det mest om familjeprat eller prat om killar och skönhet eller se på tvserier. När jag umgås med killkompisarna så blir det mer att vi pratar om djupare saker, lär oss nya saker, experimenterar med olika grejer eller gör något aktivt. Jag tycker att båda saker är roliga dock. Men det är mer mysigt med tjejkompisarna och intressant med killkompisarna =)

  • tjej87

    Håhå jaja, här fick jag läsa precis det jag väntade mig av rubriken... Mäns intressen är viktiga och räknas, kvinnors är strunt och ytliga.

    Säg mig, varför är det mer ytligt att läsa en tidning om t.ex matlagning eller mode än att läsa en tidning om fotboll? Min sambo har fotboll som ett stort intresse men spelar inget själv utan hänger på forum på nätet, läser bloggar, kollar matcher etc. Vad jag vet så gäller nog detta för majoriteten av de vuxna som säger att fotboll är deras intresse, dom spelar inte själva. Jag gillar matlagning och lagar gärna god mat, hittar nya recept och blir glad när det kommer en mattidning i brevlådan. Men matlagning är ju något vardagligt så då räknas det väl inte. Jag gillar att promenera i naturen, sambo styrketränar på gym. Båda delarna är träning men hans verkar vara det som räknas som intresse enligt TS.

    Vilka intressen är det som män har som är så berikande och intressanta att dom är mycket mer värda än kvinnointressen? Det var en intressant  krönika om detta i GP förra helgen, Anna Mannheimer skrev den, och den gick ut på att killars aktiviteter på skolgården (Fotboll, bandy etc) är riktiga sporter medan tjejer som hoppar hage eller twist bara leker och det är inget som ses som ett riktigt intresse... (Jag vet både jag och Anna generaliserar här).

  • kk kk
    Orcha skrev 2013-05-13 23:48:24 följande:

    Mmm.
    Nu ska jag lägga mig i lyxlakan med lite skumpa och bara vara snygg.
    Natti!Skål
    äntligen en kvinna som säger nåt intressant. bra orcha,
  • lille Birger

    Fast 99% av alla killarna är ju extremt intresserade av nakna kvinnor. Nakna kvinnor måste ses som ett bra mycket mer fundamentalt och intetsägande intresse än t ex vin och mat.

  • eicosanoid

    Jag tror helt enkelt att vuxna kvinnor sällan har tid för att han en massa intressen. Tänker jag på saker jag tycker om att göra så inkluderar det musik (skapande), konst (framförallt skulptur och stora målningar), designa och sy kläder, trädgårdsdesign osv, samt vissa specifika sporter. Detta var saker jag pysslade med som yngre och i tonåring. Sen blev man förälder. Kombination barn, jobb och plugg ger väldigt lite tid över till mina "intressen", så pass att jag inte skulle lista dessa som mina intressen om någon frågar. Men kommer det t.ex. en konstutställning till stan, så vill jag gärna gå, även om jag inte har tid att måla själv.

    Numera är mina "aktiva" intressen intergrerade i mitt jobb och övriga livsstil. T.ex. träning (jag är inte så specifik, jag gillar att röra på mig och pröva på nya sporter såsom vattenskidor, bergsklättring osv när tillfälle ges, men det händer inte så ofta och så blir det samma gamla ). Jag älskar även matlagning och att skapa i köket. Då jag ändå måste laga middag kan jag lika gärna passa på att vara kreativ. Trädgård har jag inte direkt någon, jag har några krukor med kryddor och tomater som är kul att pyssla med ibland.

    Skulle någon fråga mig om mina intressen så skulle jag nog svara träning och matlagning, utflykter/resor med familjen. Det låter ju inte så kul kanske, men det är det jag ägnar min lilla fritid till numer. 

  • For Real

    Haha oj.. ja jag kan väl säga att jag inte stämmer in på den där bilden av tjejer som inte har egna intressen. Jag har sambo sedan flera år, och vi har barn. Men jag är också väldigt aktiv på egen hand, utan både killen och barnen.
    Jag tränar vår Försvarsmaktshund inför L-test, jag umgås med vänner, jag rider 4-6 dagar i veckan och jag fotograferar både som arbete och för att det är ett intresse. Så faktum är att jag sällan är hemma när han är det, senast ikväll var jag i stallet i några timmar och även imorgon, på torsdag, på fredag och båda dagarna i helgen ska jag dit ca 3-5 timmar per tillfälle.
    Dessutom, när jag är hemma, så kollar jag mycket på film/serier, och grejar med grafik och design. Så även när jag ÄR hemma är jag "borta". Stackars min sambo?


    Jag bloggar jävligt bra med! Besök forreal.blogg.se
  • cheese

    Det är för att kvinnor är väldigt ytliga och har absolut inget djup. Så länge dom får kleta geg i fejan och köpa kläder och skor så är dom glada.

  • 123

    Mäns intressen och hobbies är mer på riktigt eftersom de kräver fler tillbehör och således blir dyrare.
    Många män blir inte intresserade av aktiviteter som inte innebär inköp av massa utrustning som inhandlas i en specialbutik där mannens nya idol bredbent och med armarna i kors över bröstet berättar om sin förträfflighet medan han kränger tajta kortbyxor avsedda för cykling eller öronproppar och näsklämmor som ska skydda simmande män från kallsupar och örsprång
     
    Män attraheras även av tabeller, tävlingsmoment och mätbara resultat vilket gör att de helst ägnar sig åt hobbies som det finns något specialtidskrift om, en tidskrift där alla dessa tabeller och resultat redovisas.
    Allra, allra helst ska utövandet även innebära umgänge med andra män så att de kan jämföra sina resultat och tävla i vem som är mest genuin. 
    För många män är en hobby alltså inget att skoja om och de går all in när de satsar.

    Fatta då hur provocerande det måste framstå då en kvinna på frågan om sina hobbies svarar lite luddigt att; mat är ju gott och kul, resa är ju trevligt och det skulle de gärna göra mer, promenader är trevligt, böcker, träffa vänner, musik, film bla bla bla.
    Kvinnan framstår som helt menlös, en varelse som bara driver omkring utan mål. Kanske har hon rent av slarvat bort en massa pengar på kläder och smink. Helt oanvändbara grejer!
    Det spelar ingen roll om hon tränar på friskis 3dar i veckan och går på yoga resten av dagarna, det är ingen riktig hobby ändå för hon har nästan ingen utrustning och inga tidskrifter eller tabeller!  Hon vet ju inte om hon är bra eller dålig på det hon gör, jämfört med andra.

    Fast jag kanske har fel. 
      
      

  • Lilia

    Träning är inte allmängiltigt! Många håller inte på med det alls. En del håller på med det på en så seriös nivå så att de tävlar i det. En av mina bästa vänner tränar minst två timmar per dag, hon är gyminstruktör och driver ett eget företag där hon har egna yogaklasser. Hon har en fem år lång relevant utbildning i näringslära och hon har bott i Indien ett år och studerat meditation b.la.

    Hon är väldigt matintresserad och har som sagt en universitetsutbildning i näringslära.

    Hon gillar också att resa. Hon reser både i sitt jobb (håller föredrag) och privat. Både inom och utanför Sverige.

    Alltså är hon en av de tjejerna du beskriver. Är det verkligen så hemskt? Förstår heller inte hur du kan säga att hon saknar intressen.

Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?