• Fertilitetsresa

    Fertinova Helsingfors

    Jag och min man har försökt bli gravida sedan 2010. Blev spontangravid 2011, men fick missfall  v.5-6. Vi har gjort två ivf:er

    Ivf 1 på Sahlgrenska Gbg, upptäckte att jag har 0,2 i amh-värde. Fick 300 ie, som sedan höjdes till 450 ie Gonal-F. Resultat: ett ägg som dock ej befruktades

    Ivf 2 på Carlanderska Gbg. Fick 300 ie Gonal-F och 150ie Menopur. Resultat: inga äggblåsor!

    Sahlgrenska har satt upp oss på Äggdonationskön sedan mars 2013. Vi vill nu sätta upp oss i kön på Fertinova i Helsingfors. Vore väldigt bra att få kontakt med fler i liknande sitation som planerar ÄD i Finland!!  


  • Svar på tråden Fertinova Helsingfors
  • trex2013
    Fertilitetsresa skrev 2013-12-05 05:45:36 följande:
    Tack trex!! Fick svar på blodprovet igår som bekräftade känns underbart :)
    Wohooooo! :)
  • Myra

    Härligt Fertilitetsresan…:)

    Fick idag vårar intyg från Psykologen. Jag hoppas att den duger. Hur har era sett ut. Vårt börjar med "härmed intygas" datum när vi var där, våra namn och vilken typ av diskussion vi haft inför förestående äggdonation. 

    Att vi pratat om hur vi ska informera familj, hur man bör informera, hur en äggdonation skulle påverka familjen, Vikten om öppenhet med äggdonation, föräldrarskap, funderingar och problem som skulle kunna uppstä under barnet uppväxt. 
    Att vi valt en öppen donation för att barnet ska kunna träffa sin donatior om det skulle bli aktuellt. Hon kan inte se några hinder för oss inför kommande äggdonation. 
    Var ganska kort brev, tror ni att det räcker?
    Har det varit liknade info i era intyg?


     

  • Fertilitetsresa

    Oj så mkt stod det inte i vårt utan typ bara: diskussion ang ÄD. Psykologen ser inga hinder socialt eller ekonomiskt. Så det blir nog jättebra @myra!

  • Myra
    Fertilitetsresa skrev 2013-12-06 05:46:19 följande:
    Oj så mkt stod det inte i vårt utan typ bara: diskussion ang ÄD. Psykologen ser inga hinder socialt eller ekonomiskt. Så det blir nog jättebra @myra!
    Jag som trodde det var för lite och orolig över det. Vad skönt då behöver jag inte vara orolig.. Fick för mig att det skulle utredas mera och gå djupare i mera detaljer. Nu vet jag inte hur en utredning för adoption funkar men dom brukar vara jätte noga och bedöma lämplighet mm. Var nog lite inne på att det kanske skulle vara samma eller liknade vid ÄD,
  • Myra
    Fertilitetsresa skrev 2013-12-07 10:20:14 följande:
    Blöder och är rädd:(
    Nää usch förstår att du är orolig. Men du vet säkert redan att det är vanligt att man kan blöda fast man är gravid utan att det är något farligt. Slemhinnorna är så känsliga när man är gravid. 
    Tar du progesteron vaggisar? tror du inte att dom kan reta slemhinnan när du tar dom?

    Jag håller alla tummar och tår för dig. 
  • Virvla

    Fertilitetsresa: Tråkigt att höra att du blöder, vet vilken panikkänsla det kan ge. Hur är det idag? Har det avstannat eller blöder du fortfarande. Jag blödde i början (V5+3) det avstannade efter några timmar och har endast haft mindre spottings efter det. När har du tid för VUL? Kanske kan du få komma tidigare...

    Vi var på spec.mödravården i onsdags och såg vår lilla sprattla omkring v. 9+2. Det kan gå bra trots blödningar... Hoppas och håller tummar för dig! Kram

  • Myra
    Fertilitetsresa skrev 2013-12-07 10:20:14 följande:
    Blöder och är rädd:(
    Hur går det för dig? 
  • Fertilitetsresa

    Tack Myra och Virvla! Ska försöka få blodprov imorgon. Jag har inplanterat vul nästa måndag tror inte de låter mig komma tidigare. Blöder inte längre bara att hoppas att de är ok?

Svar på tråden Fertinova Helsingfors