Inlägg från: Sirlig |Visa alla inlägg
  • Sirlig

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    FrökenFräken: Som jag förstått det så är verksamhetsprocenten en uppskattning. Du kan ju omöjligt veta innan du startar hur dominerande de olika verksamheterna faktiskt kommer bli.

  • Sirlig

    Fröken: Eller ange de uppskattade procenttalen ändå tror jag, som du tror att det kommer bli.

  • Sirlig

    Imsevimsespindel: Om man har enskild firma kan man börja göra affärer direkt när man fått sin f-skattsedel vad jag vet. Jag har hb så där går man genom bolagsverket först och sen får sin f-skattsedel, så jag vet inte turerna för enskild firma. Om du ska handla in varor för ett stort värde kan det vara bra att ange vilket företag det är till, men du får även ta upp kvitton som inte är till ditt företag direkt. Annars är dom du handlar av inte intresserad om du har f-skattsedel eller inte. Momsen drar du av efteråt och handlar du med ett företag i ett annat eu-land vill dom veta ditt VAT-nummer, så lägger dom inte på moms på det dom säljer till dig och du behöver inte betala moms i tullen heller, så det är förmånligt. Man kan inte börja sälja i firmans namn innan firman är registrerad om du inte säljer som privatperson så klart. Lycka till!

    Pokergirl: Det låter ju som ett klart uppköp det! Jag förstår dock att du tycker det är lite läskigt att stå helt själv...hoppas det går fint!

  • Sirlig

    Pokergirl: Du har ju redan yrkeskunnandet och en fast kundkrets, så det kommer gå jättebra tror jag! Det är ngt speciellt att ha eget, eller hur? Och nu får du liksom heeeelt eget, det är ju kanon!

  • Sirlig

    Det är ditt internationella momsregistreringsnummer kan man säga. De är om jag inte minns fel ditt organisationsnummer kombinerat som detta: SEorgnumret01 eller nåt sånt. Det kan man nog hitta på Skatteverkets hemsida...

  • Sirlig

    Pokergirl: Coolt! När ska du flytta in i din nya lokal? Vill du ha en helt specialdesignar butik kan jag rekommendera Annakay som är användare på Fl. Hon tillverkar min shop och då slipper man betala hyra för shopen varje månad utan betalar en engångssumma till henne istället!

  • Sirlig

    Pokergirl: Det går bara fint! Jag har ju halva terminen kvar, men är fruktansvärt skoltrött och företagssugen. Jag åker till Kina på torsdag och ska vara där i två veckor för att göra inköp, knyta fler kontakter och hitta fler leverantörer samt hitta ett företag som jag får förtroende för som ska tillverka mina smycken. Efter resan ska jag nog skjuta upp mina studier och bara satsa på företaget, så får vi se hur det går.

    Jag vill expandera och sälja mina smycken mer i butik, men har varken tid eller händer som klarar av att sitta och knepa så mycket, så jag vill lägga över en del produktion där för att få mer tid till att knyta distributionskontakter här hemma. Jag har problem med en kinesisk leverantör som jag har gjort en stor order med pärlor till för ett par månader sedan och som verkar ha interna struligheter, så än så länge har jag inte sett röken av den ordern. De lovade plocka ihop den förra veckan och bad om ursäkt. Dom har förlorat en stamkund, men jag hoppas jag får mina varor. Jag har precis startat och har inte råd att ligga ute med mycket pengar. Jag vill få valuta för dem, så jag kan expandera vidare.

    Jag säljer ju även pärlor här hemma och har fått hjälp av Annakay här på Fl som bygger en webshop till mig och en ny hemsida för mina smycken. Det ska bli spännande när de är färdiga, vilket inte lär dröja nu. Det är väl så det ser ut för mig för tillfället.

    I helgen står jag på Streetmarknaden i Stockholm och säljer smycken och pärlor, så kom gärna förbi och säg hej om någon av er bor/är i Stockholm över helgen!

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd