Inlägg från: Sirlig |Visa alla inlägg
  • Sirlig

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Pokergirl: Häng på bara! Det finns säkert bra grejer för dig att köpa in där också, allt finns i Kina! Internet är verkligen perfekt för försäljning. Hoppas det går bra!

  • Sirlig

    Ralleröj: Ring Skattemyndigheten eller Bolagsverket annars, så får du direktbesked på om du behöver komplettera med något, så går det fortare!

  • Sirlig

    Elfan: Vad är det för webbutik du dirver?

    Jag åker till Kina på fredag på min första "affärsresa"! Det ska bli så spännande!

  • Sirlig

    Ninnsan: Antagligen inte! Jag fick också ett mail för några veckor sedan av en person i Nigeria och tänkte en del på Nigeriabrev, så jag googlade mig fram till bland annat denna sida och en sida till(som jag inte hittar nu, som visade att det mail jag fått var ett klockrent bedrägeriförsök):
    www.crimes-of-persuasion.com/Crimes/Business/nigerian.htm

    och bestämde mig för att dra mig ur affären...

  • Sirlig

    Ninnsan: Det är inte det som är problemet. Problemet är om han absolut vill köpa med kort och inte vill föra över med bank. De använder ofta andras visakort att handla med, de som är bedragare i Nigeria. Jag hittar inte den sida där jag hittade så klockren information, men där avrådda dom från några som helst affärer med Nigeria och Indonesien. De varningstecknen som stämde överens med mitt brev var att de ville beställa ovanliga mängder, konstig sammansättning av varor, de skrev att det är viktigt och vill ha en snabb affär och vill bara betala med visa-kort istället för att föra över pengar. Det kan bli så att kortföretagen kräver de lurade företagen på summan i efterhand om man inte är aktsam. Här är en kopis på det mail jag fick och när jag såg de exemplen på den internetsäkerhetssidan jag fann så var de väldans lika:

    "Hello sales,
    I will like to order for some important and urgent items from your store but

    before i proceed i will like you to advise me if you do ship
    internationally and get me the cost for the Air frieght to Africa . Kindly
    get back to me with if you do serve to my needs so that i can send you the
    list of the items i want to order for and you can send me the price so that

    i can forward you my credit card details i.e( VISA /MASTER CARD) to charge
    for the fast means of payment. Kindly get back to me with your website so
    that i can send the list of your product.
    Regards."

    Jag vill inte vara negativ, tänkte bara varna lite, men sen gör du så klart precis som du vill och jag hoppas det går bra om du väljer att genomföra affären! Nu bär det av på min första långaffärsresa, så vi ses om några veckor kära företagarvänner!

  • Sirlig

    Oj, ursäkta min dåliga svenska i inlägget ovan...ibland går det bara för fort!

  • Sirlig

    Pokergirl: Ett sent svar till din fråga ang import. Om du importerar en vara får du betala moms på varans inköpsvärde och fraktkostnaden(kan vara mycket bra att tänka på!) så länge varan köps utanför EU. Importerar du från annat EU-land betalar du ingen moms. Du kan även få betala en mindre expedieringsavgift beroende på fraktsätt. En tullavgift på några procent på inköpsvärde, fraktkostnad samt momskostnaden kan också få betalas på vissa varor. Mer info om det hittar du på taric.tullverket.se/taric/bin/tagHuvudmeny.cgi som också den är en helt hysteriskt krånglig websida! Ring annars tullverkets infotelefon som är superbra!

  • Sirlig

    Pokergirl: Det gick bara bra! Det var spännande och Kina är i en sån spännande utveckling att det gör resan än mer intressant. Det känns däremot väldigt skönt att komma hem igen och sätta tänderna i lite "riktigt" arbete igen! Jag har en skeppslast med pärlor och smycken som kommer hit om några veckor...

  • Sirlig

    Pokergirl: Njae, en slags halvädelsten som är svart och skimrar i lila och gråsvarta sötvattenspärlor, men annars har jag köpt in mycket vårfärger nu...

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd