• Äldre 15 Aug 15:14
    41166 visningar
    590 svar
    590
    41166

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Jag vill också jättegärna vara med i tråden!

    Ska försöka sammanfatta lite kort vad vi provat/gjort senaste månaderna:

    Vaccinerade mig mot livmoderhalscancer förra hösten i aug/sept och efter det så försvann min mens nästan helt. (om det beror på detta el ej är fortfarande oklart). Gick iaf till gyn för att kontrollera och de trodde att det berodde på stress. Trivdes inte på dåvarande jobbet men har aldrig nånsin tidigare haft några problem. Avvaktade iaf ett par månader till men tröttnade i januari och gick tillbaka. Konstaterades då att jag hade ganska låga progesteronvärden men att dom inte ville ge mig ngn behandling.

    Blev tipsad om en homeopat som skulle vara duktig på barnlöshet och bokade därför en tid. Fick utskrivet progesterontabl som jag skulle ta dag 12-28 i cykeln samt konstiga drickampuller som skulle vara bra för hypofysen och thyroidea. Efter att noga ha följt behandlingen ett par månader utan att ha märkt ngn skillnad fick jag veta att man absolut inte ska ta progesteron innan äl vilket jag såklart gjort då jag följde hennes instruktioner. 

    Kände att jag fått nog och bokade faktiskt en tid för utredning då mensen var(är) extremt sparsam. 
    Bestämde oss för CVL kliniken och blev otroligt fint bemötta. Läkaren som vi träffade kontrollerade med ultraljud och alltinig såg faktisk bra ut för mig, hade 5 äggblåsor på ena äggstocken samt 12 på den andra, tog även AMH prov som såg bra ut och visade på god äggreserv. Lycklig över beskedet slappnade jag av för att sen få en chock då sambons spermaprov inte alls såg bra ut. Jag som hela tiden trott att vi inte blev gravida pga min extremt sparsamma mens (behöver inte ens använda tampong utan endast de tunnaste trosskydden).
    Nu väntar vi på åb i sept för att se hur vi ska gå vidare. Skulle hellst inte vilja behöva använda oss av ivf så hoppas fortfarande att vi ska lyckas på egen hand. Har köptmulti vitamin samt zink tabl till mannen för att se om nästa spermaprov blir bättre! 

    Förstår alla jobbiga känslor när man ser magar överallt, min bästa vännina är för närvarande gravid med sin nr 2, jätteglad för hennes skull men jag vill ju så gärna också. Inte blir det bättre av att hon blivit gravid på första försöken båda gångerna heller. Vissa är verkligen lyckligt lottade. Även en kollega på jobbet som ska ha barn nu i höst... Glad för alla som plussar men kan ju inte hjälpa att man känner sig lite bitter över att det aldrig tycks bli ens egna tur. Längtar så det gör ont i kroppen men det är väl bara att kämpa på! Har förmodad äl den 19/8 el däromkring. Började med bidrottninggele för 3 dagar sedan så hoppas även att denna kanske hjälper till lite framöver!

    oj så mkt det råkade bli nu, sorry tjejer men skönt att skriva av sig lite! :)

     

  • Äldre 19 Aug 13:45
    #86

    Härligt Jessica, jag försöker låta bli alla sötsaker men det är så himlas svårt när man är en riktig gottegris! :)

    Själv känner jag mig lite deppig nu då jag normalt sett har äl dag 19 i cykeln, vilket är idag men teststickorna ger inget utslag överhuvudtaget, inte ens lite så att jag skulle kunna tro att den var påväg...:S så nu är väl frågan om jag redan  haft  äl denna månad som jag missat el om den hoppar över... väldigt mystiskt iaf... aa ska ju tillbaka till cvl i september så får vi se vad de tror, börjar ju kännas så himla segt nu men det är ju bara kämpa på! mer promenade å mindre snask är ju iaf en bra början! 

    Någon som vet om bidrottninggele kan göra så att äl uteblir?! började med det för ett par dagar sedan.

      

  • Äldre 23 Aug 11:08
    #94

    äntligen har mina äl stickor visat positivt, men på dag 21/22 i cykeln, känns ju väldigt sent, normalt brukar väl vara dag 11-16 eller nåt sånt? (jag brukar normalt ha på dag 19 och har en cykel på ca 31 dagar)  hm, undrar om detta försärmrar chanserna.. aa spelar nog inte så stor roll då vi endast lyckades mysa på dag 21, sedan var mannen på jobbkonferans... Får nog avvakta till nästa månad ocg hoppas på lite positiva besked för mannens prov när vi  ska tillbaka till fertilitetskliniken i september. Känns nästan som att jag börjar ge upp lite, att det aldrig blir vår tur, längtar ju så mkt att jag får ont i magen när jag ser alla gravidmagar och bebbar ute på stan. :( nä positiva tankar nu när det är helg, nån gång måste det ju faktiskt bli även vår tur!

  • Äldre 4 Sep 10:03

    Jessica, jag känner inte heller när jag har äl, absolut ingenting, blir nästan irriterad på alla som säger "du måste ju veta när du har äl, det känner man ju + att man kollar sekret, umm.. NEJ! jag märker ingenting! suck! Började med bidrottninggele förra månaden och börjar undra om den kan störa menscykeln, trodde mensen började i förrgår, men neej, sen slutade den på en gång, spotting!? ja vem vet, nu väntar jag iaf att den ska komma igång och inte bli alltför sen då jag redan har en lång cykel och inte vill ha längre... suck!!

  • Äldre 4 Sep 10:04

    längtar 985, vad är det för äl spruta du fått?!

  • Äldre 10 Sep 10:13

    Hos oss händer det inte mkt, fick mens för ett par dagar sen... ska dock på utredning på fredag så får se vad som händer efter det. Min pojkvän svänger så himla mkt, ena stunden är han med på tanken att skaffa barn, i nästa blir han nervös och vill vänta 3-4 år till... :/ suck! jag vill ju nu nu nu NU! haha! aa det är inte lätt! Tror även att det har lite med den manliga stoltheten att göra då hans prov inte var sådär jättebra sist. Men han har ju ätit både vitaminer och zink nu så hoppas verkligen på bättre resultat! Håller tummarna för dig nu Jessica! hoppas hoppas! snart måste det ju faktiskt vara vår tur! ;)

    Fick btw reda på att ytterligare en kollega väntar barn, jätteglad för henens skull men gud så jobbigt det känns, jag vill ju så gärna också!  

  • Äldre 17 Sep 16:22

    Hur har det gått Jessica? har du testat igen?? håller tummarna! vi var iaf på utredning i fredags och allt såg bra ut, mannens prov var nu normalt!! så himla skönt! så vi kör på som vanligt och försöker själva fram till nyår och efter det så blir det ev insemination!

  • Äldre 19 Sep 10:24

    Hur har det gått Jessica? *håller tummarna* !
    Själv hade jag äl igår, helt otippad då jag trodde jag skulle ha på sön, mina beräkningar har stämt senaste halvåret så vet inte vad som händer nu! hade så himla ont i nedre delen av magen igår så tog ett äl test bara för att, å visst hade jag äl, första gången jag känner av den dock!! :) Undrar om det kanske beror på bidrottninggelen som jag äter! :)
    Skäms ju nästan över att säga det men jag har även senaste veckan ätit Bisolvon som jag läst ska kunna förbättra chanserna. Tror iof inte riktigt på det men nu känns det som att jag inte har nåt att förlora iaf, prova kan man ju alltid göra! haha!
    Är det nån annan av er här inne som provat bidrottningele? 

  • Äldre 19 Sep 14:19

    Kilade in på hälsokosten för att fråga lite mer om bidrottninggelen och hon trodde att det var den som påverkat, lite mystiskt att äl kom så tidigt dock men det kanske betyder att min cykel blir lite kortare och mer "normal",  hoppas iaf på det! :) får väl ta å försöka förföra mannen även idag! haha! har dock inte kollat äl sticka imorrse, hoppas den inte är över iaf, kankse började redan i förrgår, det vet jag inte då jag inte ens tänk börja kolla med stickor förrän imorgon! jaja bara kämpa på! :)

  • Äldre 20 Sep 13:21

    linnis83: jo jag vet att det är så men problemet är ju att jag inte vet när äl började, (har kollat förut och då har jag fått positivt flera dagar i streck. Hade ont i magen redan i tisdags men hoppas kan man ju alltid göra!! igår när jag testade verkade det iaf som äl var över.
    Om det nu är bidrottninggelen som stabiliserar min cykel vore det ju toppen! har däremot fått spotting senaste 2 månaderna så jag gissar att dom inte bara gör gott! men jag provar ett tag till så får jag se vad som händer! :)

    Jessica har du testat?!  jag är ju supernyfiken och håller ju tummarna för fullt!!! :)   

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +