• Millispillis

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    nej va tråkigt Jessica.... usch va jag tycker synd om er, men fanns det inga spermier alls? För om det bara finns ett fåtal så går det ju ändå att göra ivf med microinjektion. Vet du, ge inte upp nu utan nu tar vi nya tag tillsammans! Nu vet ni ju iaf varför du inte blivit gravid och så utgår ni ifrån detta. Om det finns några spermier så löser det sig ändå, om inte så blir det självklart supertufft men då får ni diskutera om ni kankse kan använda er av en donator, det blir inte din mans biologiska barn men han kommer ju ändå älska barnet, det blir ju "hans" iaf. Men vet du, min mans första spermaprov var riktigt RIKTIGT dåligt och förstår verkligen hur du känner, men andra provet han lämnade var fullt normalt så hoppet är ju inte än, han kommer säkert att få lämna ytterligare ett prov för att kolla igen om ett tag, tror du inte?

    Nä Jessica nu jäklar ska vi lösa detta ändå, insimination, IVF, you name it men vi SKA lyckas, på nåt sätt måste det bara gå.  

    Vi var inne på försök nr 16 nu senast och idag kom såklart den där jäkla mensen,  men har fått en remiss skickad för insimination så funderar på att ringa dit och se hur lång väntetid det är...

    Många kramar till dig JessicaHjärta   

  • Millispillis

    Alltså... jag mailade till stället dit min remiss skickades för insemination, vågar ni gissa hur lång väntetid det är!?!?! 1 år och 2 mån! helt sjukt! Det var visserligen men donatorspermier och så informerade dom att dom inte brukar utföra make insemination... nehe men varför skickades min remiss dit då kan man fråga sig!? SUCK ibland blir man ju galen! så nu vet jag inte alls hur det blir om vi ens ska prova detta el om det är bättre att på en gång ställa sig i kö för ivf... hmm... aja får se om jag kan få nå mer svar imorgon.

  • Millispillis

    samantha85 välkommen hit! Vi är många som försökt ganska länge att skaffa barn i den här gruppen, själv slutade jag med mina p-piller i oktober 2012 och fortfarande har inget hänt. Har gjort en utredning där det konstaterades att allt ser bra ut och fått en remiss skickad för insemination (dock har dom inte ens bedömt remissen ännu vilket gör mig rätt irriterad så jag kommer ringa vårdgarantikansliet idag då väntetiden jag först fick höra var över 1 år). Om vi inte lyckas närmsta månderna så blir det nog ivf för vår del.

    Var för övrigt på begravning i helgen (min sambos bror) och kände då ännu starkare att livet är så skört och att man aldrig vet vad som händer i framtiden, så varför bara gå å vänta å vänta, nej nu vill jag ha allt det jag drömt om med barn å familj så blev ännu mer beslutsam! Tänker dock strunta i äl testerna den här månaden och bara ta det som det kommer, vet ju ändå på ett ungefär när jag kommer ha äl så kör utan stickor den här månaden så får vi se, blir ju så less på alla som bara säger "slappna av så går det" så nu gör jag dem till viljes å försöker strunta i min "testmani" haha!

    ska iväg på visning idag efter jobbet å kolla på hus så förhoppningsvis kan detta uppta lite av tiden ist för alla bebistankar! :)
     

  • Millispillis

    men alltså va fasiken tjejer, pratade precis med vårdgarantikansliet och fick nu höra att man INTE kan använda sig av vårdgarantin när det gäller insemination utan bara för ivf, SUCK... det var ju t om kliniken dit min remiss skickades som sa att jag kunde använda mig av vårdgarantin, hur less blir man nu egentligen... jaha så vad sjutton gör man nu då tro... får väl snällt vänta tills de bedömt min remiss och sen vänta ännu längre för att få göra en jäkla insemination... el ska man bara skita i allt å ställa sig i kö för ivf på en gång kanske, va jobbigt det blev nu! och tillråga på allt så berättar en kollega idag på lunchen att hennes dotter ska ha barn till våren igen, allatså det bara kryllar av barn å gravidmagar överallt i min närhet just nu, blir så ruskigt avundsjuk å ledsen...en vän som to m är ynge än mig väntar sitt 3e barn och min bästa vän ska få sin 2a bebis nu i veckan, + jobbkollegor som är gravida och många fler vänner som ska ha till våren nu..tur att den här gruppen finns så man kan skriva av sig lite ibland och skönt att veta att man inte är ensam i allt detta!

    Jessica hur har det gått för er? har ni hunnit få nån tid för nytt prov/vidare utredning mm? Tänkte på dig nu i helgen när jag var uppe i Umeå och håller tummarna att allt löser sig!

    Samantha85, det är bara kämpa på även om det känns motigt, det är det ju värt i längden! :) och känns det allt för tungt så finns vi här och kan lyssna och stötta!

  • Millispillis

    Vet hur du känner Jessica, såg en kompis som skrev på fb häromdagen att hennes dotter fyllde 5 år... och hon väntar sitt tredje barn nu och är yngre än mig.. kul..kollega e höggravid och 2 st jag känner fick barn nu för 2-3 dagar sen. vad ska man säga, suck!

    och inte sjutton fick vi det där huset heller som jag var så sugen på, det gick upp 700 000, helt STÖÖÖRT, från 2,6 milj till 3,3,  blir så himla irriterad, det är verkligen ingenting som går min väg just nu, va å tröstshoppade lite igår på H&M för att muntra upp mig själv lite men usch va jag känner mig deppig just nu, skit me allt ju...

  • Millispillis

    Samantha, det går snabbt när man väl får hjälp. Jag bokade en tid och fick komma efter ca 2 veckor. Dom kollar då med ul att allt ser bra ut samt tar prover, även din partner får lämna ett spermaprov. Om allt ser bra ut går man förmodligen vidare på ivf. Om inte så finns det olika läkemedel för att få igång äl mm mm... så oroa dig inte du kommer inte behöva vänta 2 år!
     

  • Millispillis

    ser nu att det blev lite tokigt det jag skrev igår, menar såklart att om man inte híttar ngt fel som man kan behandla om man försökt i över ett år utan att lyckas så kan man få en remiss och hamnar i kön för ivf (om det nu är det man själv vill)

    Skulle du ha problem med äl etc finns det mediciner som man kan prova, alla mina prover/värden såg bra ut men jag ville ändå gå vidare och har nu  provat att spola äggledarna för att se om det skulle finnas ngn blockering vilket det ej verkar  som.

    Segt är det iaf, var å sniffade lite  på min bästa kompis 1 vecka gamla bebis igår, så himla fin! jag vill ju så gärna också men sambon känns återigen lite motstridig i sina känslor, ena stunden vill han och nästa så säger han att "går det så går det," han har inte bråttom... SUCK, nä men jag har, jag vill NU, nu nu NU, hellst igår! haha! Hade tänkt prata med honom om att ställa oss i kö för ivf igår men han var på så dåligt humör att jag lät bli, får väl avvakta ett tag till, ringde iaf till stället dit min remiss för insemination skickades och en gullig sköterska skulle försöka lägga remissen högt upp i högen så att jag iaf kan få den bedömd (hon tillade också återigen att de inte ens brukar utföra "makeinsemination" så förmodligen kommer remissen bli avslagen och jag kommer få ringa tillbaka till kliniken och be att få remissen skickad nån annanstans....eller så lägger jga bara ner och väntar på att sambon ska bli redo för ivf ist, de verkar ju tyvärr inte som att insemination har så mkt bättre statisktik än när man försöker själv... livet är verkligen underbart ibland....... :/ suck! 

  • Millispillis

    nej jag har äl och allt ser bara finfint ut för min del... men som sagt, det blir ju inget så att "allt ser så bra ut" skiter jag ju i. Men tror inte man får pergo om man har egen äl, det är när det inte fungerar som det ska som man kan få den behandlingen.
    Sambon har varit på jäkligt dåligt humör nu på slutet så jag har inte tagit upp nåt om IVF, han tycker att jag hetsar för mkt kring ämnet barn redan så jag får nog ligga lågt skulle jag tro, fast iof, jag behöver ju inte använda vårdgarantin och då är det ju lååång väntetid så kankse inte vore helt fel ändå, suck vet inte hur jag ska göra. Önskar han var lika taggad som jag är... :(
    Va härligt Jessica med Thailand, toppen ju att kunna få slappna av å tänka på nåt annat! Vart i Thailand ska ni?

  • Millispillis

    och där kom åter den förbaskade mensen... FY SJUTTON va less jag är på allt :( jäkla skit just nu med det mesta, alla på jobbet pratar bebis stup i kvarten, alla mina vänner har barn/ska få och pratar bara om barn och här sitter man själv och önskar inget annat än att få ett plus på stickan.... och inte nog med det så vill sambon inte alls ställa sig i kö för ivf nu, nej nu har har tydligen ingen brådska alls utan "blir det så blir det" och så sa han till mig att jag måste slappna aaaavvv.... GAAAHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag blir fasiken tokig på det här... uschj va deppig jag känner mig...

  • Millispillis

    Välkommen hem Jessica!! härligt att ni haft en underbar semester!

    För min del går det däremot åt pipan med det mesta just nu, sitter å funderar på om jag verkligen skall fortsätta tillsammans med min sambo el avsluta allt och försöka hitta en kille som har samma framtidsmål som mig själv... så himla jobbigt just nu och går med en klump i magen ständigt... problemet är ju att han inte alltid är så himla skjysst, kan kalla mig massa dumma saker och ber sen om ursäkt men då är det ju redan försent och jag är ledsen/på dåligt humör.. suck suck suck vet inte vad jag ska göra... fick förresten hem papper om ivf men min sambo har inte ens yttrat ett ord om detta så kommer nog inte skicka in nåt svar så platsen kommer försvinna........ inte alls nöjd med mitt liv just nu..... :( skit med det mesta...

    förlåt för så negativt inlägg och helt annat ämne än denna tråd :(

  • Millispillis

    Till er som funderar på äggledarspolning, precis som Elba skrev för att se så det inte finns några hinder, men jag kan ju passa på att varna lite, AJ AJ AAAJJ så ont det gjorde, visserligen väldigt kortvarig smärta men trodde att jag skulle svimma för att det gjorde så ont! Efter ca 30-60 min kändes dock allt som vanligt igen! :)

  • Millispillis

    Stor kram till dig Jessica, förstår att det känns skit just nu och att det inte finns nåt som vi kan säga som gör situationen bättre.
    Det jag känner är dock ändå att jag inte tycker ni ska ge upp hoppet om barn. Att använda donator blir självklart inte din mans barn genetiskt men det kommer ju ändå att vara "hans" barn, han är med från början från befruktning till förlossning och kommer säkert skapa samma kontakt med barnet som om det vore hans gener.

    Gällande adoption så har jag en kollega som under många många års tid försökte skaffa barn, flera ivf:er men ingenting fungerade, hon har nu världens finaste dotter adopterad från kina som hon älskar mest på denna jord och hon brukar säga att det var meningen att hon skulle få just detta barn, och att om  livet varit annorlunda så skulle hon ju inte haft henne. Jag förstår att du inte är mogen att planera vidare med adoption och liknande men vill ändå  inte att du ger upp alla drömmar om barn för det går ändå, bara att man ibland får ta en liten omväg för att nå sitt mål.

    Skänker dig en massa tankar och kramar och är övertygad om allt allt kommer lösa sig i slutändan, på ett eller annat sätt!
    Och om du behöver någon utomstående att prata och ventilera lite med kan du gärna få mitt nr jessica så kan du ringa när du behöver!  <3 <3 <3

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +