• linnis83

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Samantha85 skrev 2014-03-30 20:32:02 följande:
    Linnis83: tar du äl test ?!
    Jag struntade i det denna gången..jag gick bara efter min app. Vi körde två dagar innan o på äl dagen.så får vi se..
    Jo, jag kör med ÄL-stickor. Cykeln har varit lite knepig efter mitt MA, så vågar inte riktigt lita på att den kommer på dag 14 längre... Skulle nog klara mig utan, men har blivit lite av en testoman, känner att jag vill ha koll. = )

    När har du BIM? Jag har nästa lördag... Känns ungefär som vanligt med ömma bröst och lite känningar i magen. Nästa försök är det ett år sedan jag blev gravid....*suck* Förhoppningsvis är det "min" månad. = )
  • linnis83
    Samantha85 skrev 2014-04-02 10:41:39 följande:
    Fan linnis83..jag skulle gjort äl test. Känt mig skit konstig idag o fick värsta mensvärken. Tog ett äl test o de är positivt. Fan..min man är inte hemma. Jag tänkte ju att vi hade prickat o var lugn. 4 dagar sen var senast vi sexade..så får vi se om de håller. Känns inte så positivt just nu..dumma cykel som bestämmer dig för att ändras!!!
    Typiskt! Men vilken dag i cykeln är du på nu? Hur lång brukar din cykel vara? Man kan ju få positivt på ÄL-test när mensen är på G oxå.
    Själv fick jag en miniliten rosa flytning idag som jag har fått senaste månaderna  typ 2 dagar innan mens... Så förmodligen inget denna gång heller...*suck*
    lillalängtan skrev 2014-04-02 14:45:29 följande:
    idag kom mensen. Så då får vi satsa på januaribarn istället (och vin i helgen, som jag sa till sambon). 
    Det betyder att jag har en cykel på 34 dagar (nu när jag äter pergotime)... vilket borde ge ÄL på dag 20 (ca). Så då har vi ju dessutom försökt på fel dagar tidigare.

    tänk att det skulle va så svårt... Första cykeln m Pergotime så var ÄL-testet (CB 4-dagars m dubbel hormonindikator) helt knasigt och visade blinkande gubbe en vecka i rad, sen la jag ner det. Men får väl pröva det igen denna cykeln...

    Någon som har erfarenhet av ÅL-test? Måste man börja med dem på en speciell dag för att ha ett "neutralt" värde att jämföra de senare stickorna emot? Eller är det något särskillt test som är lätt att använda?
    Hej och välkommen! Jag brukar använda ÄL-test, men bara dom här billiga stickorna. Tycker att dom kan vara lite svåra att tolka, teststrecket ska ju vara lika starkt eller starkare än kontrollstrecket när det är positivt och för mig blir det sällan lika starkt... Men har läst att vissa har en ganska kort stegring vilket gör att man kan missa den om man bara testar en gång per dag (vilket dom flesta tillverkare rekommenderar). Därför brukar jag testa 2 gånger per dag när det har börjat öka för att ha lättare att pricka rätt.
    CHTM skrev 2014-04-02 17:00:16 följande:
    Hej 

    Far jag vara med? 

    Blir 30 om 2 manader och jag och min man har forsokt i 1.5 ar. Spermaprov och mina blodprov visade inga problem sa det verkar om att jag har agglossning men inget hander anda? 

    Vi bor utomlands sa testerna de gor kanske inte ar riktigt samma som i Sverige men vi ska fa remiss till en klinik snart men lakaren ville vanta lite med det eftersom Moder Jord ar pa var sida, vad ar det for kommentar och hur ska det hjalpa lixom?, Ja nu vet jag ju att Moder Jord star dar pa var sida och ta ta' sa blev det ett barn.. skit pa dig..  

    Kanske hade ett mf forra manaden men ar inte saker eftersom det da var valdigt tidigt och vi var utomlands sa jag kunde inte kopa ett test for att kolla. 

    Lillalangtan: jag bestaller AL test fran internet och borjar typ pa dag 10-12 (har lite langre cykel) och tar bara varannan dag tills det borjar se positiv ut. det star pa paketet hur man ska gora men har bara testat en sort.

    Lycka till alla och hoppas du mar lite battre Jessica85
    Välkommen hit! Skönt att ni har kollat upp att allt är som det ska. Men kan tänka mig att frustrationen blir lite värre när dom inte hittar nåt fel som enkelt kan fixas...


  • linnis83
    Samantha85 skrev 2014-04-03 16:28:43 följande:
    Linnis83: enligt min app är det 9 dagar kvar till bim. Däremot vet ja att min cykel kan hoppa från 28-32 dagar. Har varit 28 de senaste 3 månaderna! Vi får väl helt enkelt se när mensen kommer. Har inte förstora förhoppningar.
    Tråkigt att du fått rosa flytning. Inte alls kul. Varför ska de vara så sjukt svårt! De borde tala om det när de varnar en för att de är så himla lätt att bli gravid o viktigt att använda kondom. Varför är det ingen som pratar om hur svårt det är!!! Suck
    Japp, där kom mensen 2 dagar tidig... Fast det är i alla fall bra att den är tidig, passar bättre med makens reseschema.
    Nu ska det beställas fertilitetsglidmedel och hoppas på att maj är vår månad den här gången oxå...
  • linnis83
    Samantha85 skrev 2014-04-03 17:47:16 följande:
    Linnis83: Vad är det för glidmedel? Reser din man mycket i sitt jobb? Min reser en del! Han jobbar med olika projekt. Sen är han hemma emellan .
    Clearblue har ett glidmedel som är spermievänligt, vanligt glidmedel gör att dom inte kan simma lika bra... Vi brukar inte använda glidmedel alls, men tänkte att det kan vara värt att testa om det gör det lättare för simmarna att komma fram. = )

    Jo, han jobbar på annan ort (vi bor i Skellefteå och han jobbar i Eskilstuna) så han är oftast borta ungefär varannan vecka (sön-tors) och jobbar hemifrån övrig tid. Inte optimalt när man försöker få till en bebis.... Jag har lärt honom att han måste planera sina resor efter min ägglossning, men när den hoppar som den gör nu så blir det ju knepigt...
  • linnis83
    Jessica 85 skrev 2014-04-04 11:06:12 följande:
    Hej!
    Tack för ert stöd! Jag har haft det ganska jobbigt de senaste 2 veckorna. Jag grävde ner mig i arbete och aktiviteter förra veckan så jag inte skulle tänka (det funkade) men den här veckan är det lugnare och jag tänker mer. Så har varit ledsen och gråtit ofta, och haft huvudvärk varje dag. Det är bara för sorligt liksom. Sedan har vi pratat jag och karln och kommit fram till att spermadonation är det som ligger närmast. Han vill verkligen att jag ska få uppleva att bli mamma.
    Jag kanske inte berättade vad som hände men det är så att min sambo inte har några spermier alls. Han har en ärftlig defekt på det manliga kromosomen som gör att det finns ingen spermieproduktion överhuvudtaget.
    Vi har blivit kallad på besök till barnlöshetsmottagningen i början på maj och vi lär väl få mer information där om hur vi går vidare. Jag har inte hört något om min utredning heller men antar att det ser normalt ut när jag inte har utretts vidare.
    Sedan är det värsta debatten på jobbet ni inför sommaren då alla som har barn har tagit ut FP industrisemesterveckorna (alltså ALLA) och dom som inte har barn har flyttats helt från när dom önskade semester (jag inkl). Dom känner sig jätte kränkta och åsidosatta och överkörda av sina kollegor som inte bryr sig ett skit om hur det är för dom som inte har några barn. Så säger som att "när ni får barn"argumentet och jag kan säga det svider rejält. Sedan kommer vi inte ha några sommarvikarier i sommar heller och dessutom vara underbemannade så det är ju ett straff att vara dom som får jobba när det är som tunnast med personal r/t FP. Känns tungt att det är den debatten på jobbet också.
    Värsta längsta inlägget men bara så ni vet det så klarar jag mig!!
    Kram på er
    Skönt att höra från dig, Jessica. Förstår att ni måste ha det jättejobbigt just nu, vilket fruktansvärt besked att få... Men det är klart att du måste ta dig tid att vara ledsen!
    Donator tycker jag verkar som en bra lösning, även om det så klart inte blir riktigt samma som ett biologiskt barn. Själv skulle jag nog önska att få vara gravid och föda barnet om jag hade varit i samma sits.
    Jobbigt med debatten om FP på jobbet... Har du berättar för någon om era problem...?
    Kan oxå känna lite så på mitt jobb (är typ den enda som inte har barn ännu), att dte oftast är mig chefen ringer till om det ska jobbas extra. Förra året jobbade jag så gott som alla röda dagar!

    I helgen ska jag hälsa på 2 bebisar för första gången, makens kusin och en av mina arbetskamrater har fått i februari/mars. Närmsta kompisens mage bara växer och växer.... Bebisar överallt! *suck*
  • linnis83

    Hur går det för alla?

    Samantha: vad sa dom på gyn?

    EG83: Har ni varit på nåt besök ännu?

    Här dök mensen upp igår. Igen. Vill inte ha nån jävla skitmens, är såååå himla less på detta! 16/5 är det ett år sedan jag plussade och fortfarande inte minsta lilla skugga på ett enda test...
    Börjar nog vara dags för oss oxå att kolla upp så allt är som det ska... Ska i alla fall skicka iväg ett mail och kolla om maken kan få lämna spermaprov. Vi har ju gjort hemmatester som inte har visat toppresultat direkt, men han verkar inte vara helt utan i alla fall. Sen har ju hans bror haft problem med simmarna, dom fick göra IVF... Plus att han gjorde nån operation när han var liten och tog bort ena bitestikeln.

  • linnis83

    Mailade barnlöshetsmottagningen i veckan, men fick till svar att dom inte utreder bara ena personen i ett par utan att vi i så fall får anmäla oss till utredning på deras sida. Känner mig inte riktigt redo ännu och lär ju ändå inte hända nåt innan sommaren, så vi försöker väl vidare till i höst och anmäler oss då om vi inte har fått nåt plus...

    Verkar för övrigt få supertidig ägglossning denna månad, är på cykeldag 6 idag och har massa känningar och flytningar redan. Tog ett test ikväll som visade ett svagt streck och då var det ganska utspädd urin... Märkligt! Tur att mannen är hemma!

  • linnis83
    Samantha85 skrev 2014-05-18 22:08:31 följande:
    Hehe!!! Tack linnis83! Fick plusset idag! Kan inte fatta det. Helt plötsligt så var det bara där! Jag är fortfarande i chock och tror inte på det riktigt än :) :) hur har det gått för dig?!
    Så härligt, känslan är otrolig! = )

    Här har ägglossningen passerat. Har haft en väldigt konstig cykel, fick ont i äggstockarna redan 3 dagar efter mensen hade börjat och svagt streck på ÄL-test på typ dag sju.... Strecket försvann och var tillbaka när jag testade i måndags, men hann inte få starkt utslag innan stickorna tog slut... Vi fick inte till det så bra den här månaden, blev bara 2 gånger denna vecka... Men såg att det hade funkat för er ändå så jag hoppas att du smittar av dig! = )
  • linnis83

    En helg som har kryllat av bebismagar både på stan och på jobbet avslutas med att svägerskan ploppar ut sin bebis en hel månad för tidigt...!


    Självklart jätteglad för deras skull, men JAG VILL OXÅ! Det här tär verkligen på mig...*suck*


    BIM på torsdag typ, har en massa symtom som vanligt så förmodligen blir det inget plus denna gång heller... Maken är bortrest lagom till nästa ÄL oxå... Blääääää!

    Förlåt för negativt inlägg, men har ingen annanstans att vräka ut mig allt.... = )

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +