• Äldre 7 Oct 15:38
    240285 visningar
    369 svar
    -1
    369
    240285

    Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?

    Barn säger ju så mycket saker, ibland är det inte bara roligt saker utan nästan lite obehagliga och kusliga. På en amerikansk familjesajt har de samlat ihop några saker som barn sagt som ger en lite kalla kårar.
    "Before I was born here, I had a sister right? Her and my other mom are so old now. They were ok when the car was on fire. But I sure wasn't!"

    Och en vän till mig, hennes son sa:
    - Mamma när du dör kan jag få lite av din aska då och ha i en burk?
    - Ehh, ja, men vad ska du med de till?
    - Jo men jag tänkte ha en burk med dig och en burk med pappa. Sen en burk där jag ska bland er.

    (Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är lite gulligt ändå eller det mest är kusligt)

    Har ditt barn eller något barn i din närhet sagt något som gett dig lite kalla kårar?

  • Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?
  • Äldre 7 Oct 16:51
    #11

    Ett av mina au pair barn kunde göra så man blev mörkrädd...
    Uppvuxen i en ateistisk familj fick han 2,5 år gammal följa med mig in i en kyrka och lyssna på den vackra musiken (de spelade alltid klassisk musik i den kyrkan) och titta på ljusen, hans tvillingbror sprang runt med min kompis högt och lågt medan Giacomo satte sig tyst längst fram och sedan började gråta... trodde han blivit rädd av det ganska så läskiga korset som enligt Katolsk tradition hade Jesus kvar på sig... Men så berättar han att han gråter för att figuren på korset gråter... men att figuren är glad att han (Giacomo) är där.. Han pratar sedan massor om hur ledsen figuren är för att folk är elaka i världen men att allt nog kommer bli bra tillslut... Sedan börjar Giacomo skratta och säger att nu kan han gå för nu har gubben pratat klart... Helt stum tar jag lydigt hans hand och leder ut honom... Jag är själv troende men det där var lite väl magstarkt för mig... (kan påpeka innan folk får spel att jag som troende au pair inte förde över något på barnen!! De var uppvuxna i ett helt och hållet ateistiskt hem och gick på ett humanistist dagis osv där man inte pratade religion osv... jag pratade heller aldrig religion och enda anledningen att vi gick in i kyrkan var att barnen hörde musiken och blev nyfikna!!!)

    Giacomo skrämde även min bror(au pair i samma familj ) kanske 1,5 år senare genom att sitta i mörkret på sin säng och när brorsan kom för att kolla vad som var på G så svarade Giacomo att han var deprimerad och ville dö......

    Han hotade även som 5 åring min kompis (också au pair i samma familj :-P Vi gillade den familjen )  att han skulle använda pappas knivar på henne på natten när hon sov... inte sagt i ilska utan iskallt och lugnt bara så där helt appråpå...:-S

    Han dök sedan som 11 åring upp på Facebook och addade mig sin gamla "tata" och var då ett litet emo...:-P Men nu är han en helt vanlig kille på 14 år som spelar rugby och lägger upp videor där han, hans tvilling bror och kompisar tänder eld på sina fjärtar :-S

    Hans tvillingbror för övrigt var inte alls lika läskig utan var bara vanlig  


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Äldre 7 Oct 16:53
    #12

    Min son sa en gång då han va liten och ja låg i hans säng å nattade honom med ryggen mot rummet, han var ca 1,5 år gammal "vem är de där?" å pekade ut mot mörkret i rummet.

    vi bodde i en lägenhet som i övrigt var rätt märklig.. så rysningarna gick efter ryggen.. 

  • Äldre 7 Oct 17:02
    #13

    Sonen, då 3,5 frågade lite bekymrad sådär out of the blue "Kan de hämta mig?..." Vilka då frågade jag. "Ååååh, meeen, mina andra föräldrar, där i den andra rymden, där jag var igår, innan jag var med dig och pappa. Vill de hämta mig? Då får vi säga STOPP"... Han använde då "igår" om allt i dåtid. Vet inte om det var kusligt eller obehagligt, men smått ögonbrynshöjande för en icke-troende mor.

  • Äldre 7 Oct 17:02
    #14

    Min bror blev arg över maten min man lagade och säger "jag ska döda dig när jag blir stor". Lite obehagligt att höra.

  • Äldre 7 Oct 17:34
    #15

    När dottern på 5 år gråtandes hulkar fram "Jag kommer dö snabbt när jag blir vuxen"

  • Äldre 7 Oct 18:27
    #16

    Min son hittade under en period på att mamma (jag) hade skurit av honom olika kroppsdelar.. Men när han blev utfrågad om varför han då hade kvar sin arm/näsa/huvud/ben sa han "meeern, min ANDRA mamma för längesen, förut!"

    Ganska spooky..

  • Äldre 7 Oct 18:42
    #17

    När jag skulle lägga min son brukade han förut säga att inte behövdes för att "den äldre mannen hjälper mig att sova". Först tänkte ja inte så mycket på det, men när han fortsatte började jag bli orolig. Vem skulle han syfta på? Jag, min min fru och min son bor ju ensamma..

  • Äldre 7 Oct 19:21
    #18

    Jag är inte säker, men tror att detta har med barns drömmar att göra.
    De drömmer och tror att det är verklighet de ser en man, fabror häst m.m.
    Har bra minne och kan inte riktigt förstå att det är drömmar.

    Intressant ska forska lite i frågan, men håller med kan vara skrämmande.

  • Äldre 7 Oct 19:39
    #19

    Återkommer

  • Sticka
    Äldre 7 Oct 19:41
    #20



Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?