Forum Ofrivillig barnlöshet - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

  Fre 3 jan 2014 15:41 Läst 83346 gånger Totalt 616 svar
  Visar endast inlägg av e linnea - Visa alla inlägg
 • Fre 3 jan 2014 15:41 #2

  Instämmer! Det jag inte förstår det är när många blir mammor så är det det enda samtalsämnet som finns. Det är bara barn det pratas om och det är grymt jobbigt för en som har det svårare att få barn, som bara väntar på det där pluset. Man känner sig taskig men jag missunnar absolut inte dom som får/har barn men varför ska det pratas om det precis hela tiden. Vill inte gå på middagar och kalas där det är många med barn för det är ingen som pratar med en. Det värsta är ju när folk frågar "när hade ni tänkt skaffa barn då?" och "slappna av så ska du se att pluset kommer" gahh!!

 • Lör 4 jan 2014 12:11 #6

  Hoppas verkligen detta blir vårt år! Orkar inte va bitter mer, det tär så fruktansvärt på en vaknade imorse av att jag tittade efter min bebis, drömmen var så verklig

 • Lör 4 jan 2014 13:30 #8

  Min partner har ett barn sedan tidigare men han vill så gärna ha ett ihop med mig också. Han känner nog inte lika tomhet som mig och går inte och tänker på det dag in och dag ut. Ibland kan han bli lite irriterad när jag beklagar mig men han stöttar mig väldigt mycket när jag blir ledsen. Är dock orolig över om det är så att vi inte kan få barn, hur långt är han beredd att gå? Jag är ju beredd att gå så långt man kan gå om de så är ivf eller adoption.

 • Lör 4 jan 2014 13:32 #9

  Vill tillägga att han ofta säger till mig hur han längtar efter vårt barn och är nyfiken på hur vårt barn kommer se ut

 • Ons 16 apr 2014 23:15 #297
  Jag är bara jag skrev 2014-04-16 12:31:50 följande:

  Mammamia: du har barn sen förr och denna tråd är för ofrivilligt barnlösa,d.v.s de som försökt 2 år eller mer att få första barnet. Vi har inget gemensamt,snälla dra dig ur. smile4.gif


  Usch vad otrevligt sagt! Vet många som har svårt att få sitt andra barn och det kan vara precis lika jobbigt som för oss andra!

  Jag och min sambo har försökt i lite över 1 år och då menar du att jag inte får skriva här heller då! Vi har fått reda på att vi har svårt att få barn genom utredning så bara för att vi sökt hjälp i tid så räknas det inte eller?

  Tycker vi ska stödja varandra och inte sparka ut folk som kanske vill prata med folk i liknande situation.
 • Lör 19 apr 2014 10:18 #308
  Jag är bara jag skrev 2014-04-17 20:18:00 följande:

  Nej,det är inte lika jobbigt för ni har barn! Ni har nåt att leva för,ni vet inte alls hur det känns att kämpa i åratal och inte alls få barn. Dessutom är 4 månader ingenting,det räknas som normalt oavsett. Jag kommer gå ur om inte tråden fortsätter vara för oss utan barn,jag har faktiskt inget gemensamt med er,det får ni acceptera. Det kan vara jobbigt få fler barn,men det är sannerligen inte samma sak och nej,jag kan inte stötta er när ni jämför er med mig som kämpat 8 år för första och aldrig kommer få genetiska barn. smile4.gif
  Tror du missuppfatta mig, jag har inga egna barn. Min sambo har en son från tidigare men han sörjer precis lika mycket som mig. Jag tycker inte att han inte förtjänar att sörja bara för att han har barn.

  Det jag menade är så som jag förstod det fik inte jag heller skriva här då jag och min sambo bara försökt mindre än två år, även fast jag fått på papper att jag har svårt att få barn.

  Och jag kan väl hålla med om att hon kanske kan söka ett annat forum där hon kan få stöd från andra som jobbar på ett syskon. Jag tycker bara att det var fruktansvärt otrevligt sagt, vi är väl alla människor.

  Jag tycket också det är fruktansvärt jobbigt och orättvist att alla runt mig får barn och nu på våren när man ser extremt mycket barnvagnar. Det är sjukt jobbigt. Men jag är inte arg på dom för det! Dom i min närhet som jag får mest stöd av är dom som har barn. Det är dom som kan sätta sig bäst in i min situation. Men om den här tråden är till för att smutskasta dom och deras lycka vill jag inte va med!
 • Lör 19 apr 2014 10:33 #309

  Vill bara tillägga att jag vet att denna tråd är till för att gnälla av sig. Men när man börjar bli otrevlig mot folk som har barn börjar det gå över gränsen. Man kunde ju bara säga att, jag tror du kan få bättre stöd i ett annat forum, istället för att ge henne en avhyvling och säga att hon inte får vara här.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll