• Anonym (Aaaaaaarg!!!!)

    Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!

    Jag besökte min kille som jobbar på sitt café som HAN ÄGER!!! Jag satt där och han frågade om jag ville ha något. En kaffe och bulle, sa jag. HAN TOG BETALT!!!!!! Idiot! När jag träffar honom sen ska jag skrika på honom att han är en snål slisk!!!!

    Usch. Det där var avtändande!!!!!

  • Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!
  • EnAnonumius
    Anonym (kvinna) skrev 2014-01-12 19:16:04 följande:
    Självklart ska män och kvinnor ha lika lön i arbetslivet. Det är en helt annan diskussion. Nu pratar jag om samspelet mellan man och kvinna i en romantisk relation. Där förväntar jag mig att bli behandlad som en kvinna. Dvs jag vill bli bjuden på restaurang, bio osv...när man är ute.  alla fall i början av en relation för det är enligt mig det sättet en man uppvaktar en kvinna på. Jag vill att mannen ska anstränga sig för min skull, visa sitt intresse, uppvakta mig som sagt.

    Självklart ska man bli sedd och uppvaktad på andra sätt också. Men jag tycker det är viktigt. Även i en längre relation tycker jag det hör till att få lite uppskattning i form av en middag ute, eller en present.
    Och nej blanda inte bort korten här med att säga att det är en annan diskussion med lika lön för lika arbete.

    Lika lön för lika arbete är självklarhet säger du.
    Men du vill äta kakan och ha kakan kvar genom att kräva och förvänta dig att mannen skall slösa sina surt förvärvade slantar på en kvinna i stället för att kvinna skall kunna betala själv som en konsekvens av "lika lön för lika arbete"?

    Det är kvinnor som för samma dumma resonemang som dig gör att männen kallar kvinnor för "goldiggers" i i dag, än "förr i tiden" när kvinnor inte hade något val än att bli försörjda av en man och bjudna av en man.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (kvinna) skrev 2014-01-12 20:34:47 följande:
    Vilken tur att jag inte har dig som vän. Jag är generös och älskar att skämma bort de jag känner med allt möjligt, både genom att baka och laga mat samt ge presenter. Kanske därför jag också förväntar mig att mannen som påstår han älskar mig bjuder mig.
    Skönt att man inte har dig som en vän som är så jäkla girig att h*n skall "förvänta sig" att andra betalar för en.

    Det är en jävla stor skillnad att "förvänta sig att bli bjuden bara för att <fyll i valfri korkad bortförklaring här>" och att vara "generös och bjuda av frivillighet".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Agapi
    roffe skrev 2014-01-13 00:33:00 följande:
    Jag hade reagerat om jag köper en fika och sen kliver någon och fikar gratis. Det ser jävligt illa ut, tycker jag. 

    Har du inte råd att fika kanske du ska stanna hemma. Förväntar du dig gratis bensin om han jobbar på Statoil oxå eller vad är det frågan om? Gratis vård om din man är läkare, gratis barnomsorg om din fru är chef/rektor på en förskola? Så himla konstigt med folk som förväntar sig att få gratis grejer bara för dom känner någon. 

    Hur kan man med det ens?
    Första delen är helt galen tycker jag. Att man ens skulle reflektera över om andra betalar eller inte. Och framförallt att sura/bli irriterad/eller vad du nu blir för att någon (som troligtvis uppenbart känner personen bakom disken. Ev tilltalar personen som älskling, ger en puss/kram eller något liknande) annan får fika gratis... Förstår VERKLIGEN inte tänket alls.

    Skulle aldrig förvänta mig att någon som jobbar åt någon annan (som i fallet på bensinstation/rektor på förskola) skulle kunna fixa något gratis. Eller förväntar sig dyra varor om någon närstående äger affär eller så.

    Men visst fan skulle jag förvänta mig att min man undersöker mig gratis om han vore läkare! Eller menar du att du skulle ta ut 200kr för att lyssna på din sambos lungor, titta lite i halsen eller kläma på ett ömt knä? Min svägerska är läkare och undersöker gladeligen oss hela släkten när något behöver. Men självklart kan hon inte fixa fram några gratis mediciner eller använda dyra maskiner på sjukhuset osv.

    Min sambo driver hotell och det har aldrig ens varit en fråga för oss. Självklart får jag vad jag vill från baren utan att betala. De samma gäller våra familjer och vänner. Han skulle tycka de var helt absurt och extremt förolämpande om de försökte betala.
  • Anonym (jo snålt)

    Verkligen snålt,ni som skriver att stackars män ska betala för allt,,skärp er,det är en BULLE&KAFFE=SNÅLT.

  • Anonym (företagare)
    Anonym (/) skrev 2014-01-13 09:58:21 följande:
    Jag driver inte kafé men företag där vi som personalförmån självklart har kaffe, frukt och ibland kakor/bullar. Om någon mig närstående kommer förbi så skulle jag naturligtvis bjuda på det även om det kostar företaget några kronor och egentligen är till för personalen. Man får ju inte vara hur snål som helst. Om min pojkvän/man drev ett kafé och inte bjöd mig på en kaffe och en bulle (som säkert kan skrivas av ändå som svinn, antar att han inte säljer gamla bullar dagen efter) så skulle jag tycka att han var helt dum i huvudet. Och jag är säker på att han inte skulle komma på tanken att ta betalt av mig.

    Är du en sån som tar med dig frukt hem också. För mig är det företagets och inköpt till personalen. Att ge bort är för mig detsamma som att stjäla företagets saker. Ger du bort pennor o sudd också? Nu har jag på mitt förerag sagt att det är ok att bjuda på kaffe ev en liten kaka. Men du måste veta att det är ok med chefen.
  • miss bee

    Han förlorar ju sin inkomst på att bjuda. Nån gång kanske han skulle kunna bjuda men ta inte för givet att du ska få gratis bara för att.

  • Anonym (Irriterad)

    Snälla kvinnor som tjatar om att "en riktig man skämmer bort sin kvinna (kärlek)"!
    Vad är det för förlegat synsätt ni har?
    Dagens kvinnor vill att allt ska bli mer jämlikt, man ska dela lika på alla så kallade kvinnliga sysslor (städa, laga mat mm...). Men allvarligt talat. Hur många av er brukar byta däck på bilen, tvätta bilen, klippa gräs, skotta snö, fixa punka på cykeln mm mm mm mm... som anses som typiskt "manliga" sysslor?
    Ni vill bara ändra på det som gynnar er.

    Nu ska ni inte tro att jag är någon mansgris. Jag tycker precis som er att man ska dela på allt ansvar, lika  lön mm. Vi har det väldigt jämställt här hemma. Vi hjälps åt att städa, diska och laga mat. Jag är föräldraledig lika mycket (nästan) som min fru. Min fru är heller inte rädd för att ta i och göra mycket av det praktiska sysslorna som oftast faller på mannens lott (dock inte det här med bilen).

    Jag tycker det är dags att alla moderna kvinnor börjar rannsaka sig själva och fundera över hur jämställda ni är egentligen? Varför är det bara ni som ska få bli bortskämda?

  • puss

    Att ta för givet att bli bjuden är ju redigt pissig attityd. Bra att killen fick se vad du går för.

  • RockingSkåne

    Så du bara betalade när han sa 40 kr tack? Jag hade bara garvat, konstigt ni varit tillsammans i 2 år och du inte vet att han har något fel i huvet !,

Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!