Inlägg från: SysterAnna |Visa alla inlägg
  • SysterAnna

    BF Oktober 2014

    Här hänger jag på! Plussade 19/1, på bim -6. Har BF 3-4/10. Än så länge illamående men pratade med mvc igår och de skulle lämna ett meddelande till läkaren på måndag för att få lergigan comp utskrivet. Kräks inte än men bra nära. Har sedan tidigare en son som blir 2 i februari. Är 25 år, gift och bor strax norr om Göteborg.

  • SysterAnna

    Har fått positivt på tester hela veckan och de har bara blivit starkare och starkare men ändå så kan jag inte riktigt smälta att jag är gravid. Idag har jag bim vilket är på något sätt en dag jag fasat. Vet inte varför men det känns som att tar jag mig bara igenom idag så kommer jag nog fatta att vi faktiskt ska ha barn igen! I torsdags pratade jag med mvc och fick bokat tid för Inskrivning. Läkaren ska också skriva ut lergigan comp åt mig. Än så länge är illamåendet hanterbart men det känns skönt att ha receptet ifall. Kommer ha samma barnmorska som när jag väntade sonen, känns jätteskönt! Vi fick tidigt ul förra gången i v 9, ska be om det även denna gång. Kommer också få ett tillväxtultraljud någon gång efter rul då jag fick en tillväxthämmad bebis sist. 

  • SysterAnna
    Knitting Angel skrev 2014-01-25 10:21:28 följande:
    Själv kändes det också lite overkligt innan bim vilket var igår men skönt när man väl passerat. Funderar mellan varven vad jag behöver förbereda till andra barnet. Har allt kvar efter första och har inte känt att jag saknade något med henne. Det enda är sänglösning men det får tiden utvisa. Samsover med äldsta och vet inte hur vi ska göra med andra men det löser sig nog. Skönt om du kan få medicin för illamåendet. Spännande med tidigt ul :) får man bild då som man kan få vid rul?

    Ja, sist fick vi med bild hem var jättekul att ha och kika på även om det mest såg ut som en liten korv. Vi har också kvar allt från sonen så jag tror inte vi kommer behöva köpa så mycket. Vi funderar också över säng. Sonens spjälsäng har en sida borttagen så han själv kan gå i och ur. Vi funderar på vagga till bebisen. Hänger lite på hur/var vi bor till hösten. Är inne på att köpa villa och hinner vi då flytta innan bebisen kommer så får sonen ny säng och bebisen får spjälsängen.
  • SysterAnna

    Vi klurar på det där med vagn också. Sonen kommer vara 2 år och 8 månader när bebisen kommer. Sonen åker mycket vagn nu men jag vet ju inte hur det är till hösten. Sen hittar vi ingen vi gillar! Jag vill ha en med individuellt vändbara sitsar och den får inte vara för bred. Tycks omöjligt!

  • SysterAnna

    Mensen uteblev som väntat igår och idag känner jag mig lugnare och börja inse att det är en bebis på väg! Har dock haft en otroligt jobbig helg så man undrar lite vad man ger sig in på som skaffar en till . Sonen är inne i någon arg trotsfas... Dessutom har maken varit bortrest sedan fredags förmiddag. Blir skönt när han kommer hem ikväll så jag kan få lite avlastning.

  • SysterAnna
    Knitting Angel skrev 2014-01-26 16:03:12 följande:
    Javisst blir det verkligare. Har själv svårt att tro på att jag är gravid. Vi lyckades dessutom på första försöket vilket vi inte förväntade oss med går det som det ska får vi på hösten precis som vi vill. Man får hoppas att inget händer på vägen. Förstår att det ska bli skönt med lite avlastning :)

    Här tog det sig också på första försöket! Lite därför som jag har så svårt att tro det tog ju 10 månader med sonen.
    Sicilien skrev 2014-01-26 16:06:25 följande:
    Vi har kommit fram till att det troligtvis blir en Babyjogger city select för vår del. Vår som kommer vara 2 år när hans syskon kommer. Respektive del är vändbar och den bygger på längden istället för bredden. Svängbara framhjul ser vi som en fördel :) Vikt per säte är 20 kilo så den bör kunna användas ett tag. Nåt för er att kika på SysterAnna?

    Tack för förslaget! tycker dock att vagnar som bygger på längden är så gräsliga som sagt jag är kräsen :-/
  • SysterAnna

    Hur går det för er alla? Här har jag en lite trött dag men det är inte så konstigt. Började med en lite dålig natt med sonen. Då det har kommit en hel del snö här under natten så innebar förmiddagen utelek. Sen bakade jag bullar under middagsvilan (sonen fyller två i nästa vecka så det blir kalas både fredag och söndag). På eftermiddagen blev det ytterligare lite snölek. Maken kunde avlasta en stund förut så jag fick vilat i 40 minuter. Sen ligger illamåendet och pyr lite värre igen... Jaja, så är det. Nu väntar snart middag följt av en stund vid symaskinen tror jag  

  • SysterAnna
    Mymmlan skrev 2014-01-28 18:28:57 följande:
    Utöver magsjukan mår jag fint. Mådde så oförskämt bra förra graviditeten att jag nog inte fattade att jag var gravid förrän ul v 18. Vågar knappt hoppas på en likadan graviditet igen men håller tummar.
    Usch för magsjuka! Hoppas du snart mår bättre  
  • SysterAnna

    Min foglossning som jag fick förra graviditeten känner jag fortfarande av även om den blivit bättre ju längre tid som gått. Dock tog det ett halvår innan jag kunde gå promenader längre än 3 km utan att det strålade ner i benen. Har känt att strålandet ner i benen kommer oftare igen nu... Bara att vänta och se hur det blir. Jobbar som sjuksköterska så när jag ska börja jobba i mars igen så blir det väldigt mycket spring på dagarna. Får se hur länge jag orkar. Ska dock bara jobba juni ut som längst, sen väntar semester följt av graviditetsledigt :) 

  • SysterAnna

    Har berättat för fyra närmaste tjejkompisarna redan. Vi ska berätta för mina föräldrar i nästa vecka, kommer behöva barnvakt när vi ska till mvc på fredag och de kommer förmodligen kunna gissa vart det är vi ska när vi båda åker på ett tidsbokat möte tillsammans. Övriga kommer vi berätta för först när min syster fått barn (hon ska ha i mitten av mars). Om det går att dölja så länge  

Svar på tråden BF Oktober 2014