Inlägg från: Irmeline |Visa alla inlägg
  • Irmeline

    BF Oktober 2014

    Cazza skrev 2014-03-27 12:10:27 följande:

    Juppie ! Mina tvillingar har skiljevägg!


    Åh vad skönt! Dags att blicka framåt då :) spännande med en tvillinggraviditet i tråden, hoppas du hänger kvar även om bf kanske blir sept.
  • Irmeline

    Idag kände jag bebis sparka för första gången (då jag var helt säker iaf), v14. Tror jag kände v16 senast, så tidigare denna gång. Tror det är för att jag vet hur det ska kännas :) förra gången kände jag varje dag från v.17-18 ung.

    Minns när jag kom på rul v18 och de genast visade ett tickande hjärta, jag kände mig inte så orolig då den kickat mig ordentligt precis innan vi gick in på undersökningen :)

  • Irmeline
    K89 skrev 2014-03-30 10:20:37 följande:
    Läste för någon dag sen här på FL om en tjej som hade fått reda på det i v. 12+? så hoppas du också kan få reda på det :)
    Ofta vill de inte berätta för tidigt oavsett om de ser eller ej pga risken för abort på "fel" kön. Ofta vill de att de fris abortveckorna ska ha passerat innan de berättar.
  • Irmeline

    Oj vad fina tvillingar i tråden, kul att ni är några som kan dela upplevelsen. Blev nästan lite besviken då jag bara väntar en. Bestämt att vi ville ha 2 eller 3 barn, men nu känner jag att detta blir sista graviditeten. Hade varit mysigt med en tredje bonus :)

  • Irmeline

    Såg att ni diskuterade vikt förresten. Förra gången hade jag gått upp 2 kg i v. 14, nu är det 3. Dock startade jag 1 kg lägre denna gång så är på identisk vikt. Får se om jag följer samma kurva som förra gången (plottade vikt per vecka i excel). Då vet jag vad jag har framför mig. 18 kg plus...  Tyst

  • Irmeline

    13+2, jag är officiellt i trimester 2 Solig

    Apropå sjukdomar är det rena epidemin på dotterns förskola, hon var sjuk förra veckan liksom massa barn, samma denna vecka plus halva lärarkåren. Jag som hoppades att våren skulle leda till mindre sjukdomar, hoppas det är sista vinterepidemin innan våren tar över!

    Apropå vår har det krattats och klippts växter och träd i trädgården i helgen, superskönt i det fina vädret, men nu har jag enorm träningvärk i hela kroppen. Någon mer som håller på med trädgårdsbestyr? Cool

  • Irmeline
    mitthemligajag skrev 2014-03-31 16:07:59 följande:
    Alltså jag funderar på de där mer trimester 2, på fm appen står de trimester 2 men i gravidappen och pampers är de trimester 2 i v 14+0, hur är de där egentligen ???
    Egentligen är det en tredjedel per trimester, så 13+2 och 26+4 men många avrundar till hela veckor pga enkelhet.
    13+2 x3 är ju 39+6=BF Glad
  • Irmeline
    tasirvio skrev 2014-04-02 07:33:27 följande:
    Jag har börjat fundera över vilken typ av bilbarnstol(ar) vi borde skaffa.. Eftersom vi behöver två så skulle de gärna få vara någolunda förmånliga, men så får de gärna vara lätta att sätta in i bilen, och inte för tunga att bära på iom att jag kommer att vara mycket på egen hand så måste jag ju kunna bära båda två samtidigt. Vad har ni för rekommendationer?
    Hitta ett babyskydd som kan fästas på en tvillingvagn så du kan lyfta ut en i taget och sätta på vagnen. Är nog orimligt att bära 2, blir rätt tungt faktiskt. Bas är fantastiskt om du vill kunna lyfta ut skydden, annars blir det för krångligt. Men du kan ju lyfta ut dem ur skydden och direkt i vagnen också.
  • Irmeline
    mjn84 skrev 2014-04-02 21:26:59 följande:

    Stadium har en jättebra väska som är populär som skötväska! Revolution. Finns i flera färger.


    Ja helt onödigt att ha en "riktig" skötväska, bara pengar i sjön. Dock bra att ha en utrullningsbar skötunderlägg om du måste byta på hårt underlag.
  • Irmeline

    Tjejer, jag måste fråga, hur har ni det med sexlivet? (vi kan väl prata om allt här inne Tungan ute)

    Tidigare när jag varit gravid har jag haft jätteont längst in vid tappen vid samlag i början, så både denna gången och förra har vi undvikit det första 12 veckorna. Det var även en läkare som sa att man kan undvika det för att minska risk för mf (vet inte om det är sant), men då det gör ont på mig så har det känts som en bra idé. Men nu har vi alltså upptagit aktiviteterna igen Flört

    Och det känns ok vid tappen, inte ont nu, men däremot har jag problem med orgasmer (minns även detta från sist). Jag får sådana oerhörda sammandragningar som är jätteobehagliga efteråt, livmodern är stenhård ett bra tag. Minns att det blev värre också när den var lite större än nu. Ett jätteproblem tycker jag. Någon som känner igen sig? Är ju trist att ha sex om man ska vara livrädd för att få orgasm....

Svar på tråden BF Oktober 2014