Inlägg från: Irmeline |Visa alla inlägg
  • Irmeline

    BF Oktober 2014

    Min mage har inte vuxit alls (v. 7) börjar nästan bli orolig att det inte är som det ska....

  • Irmeline
    Cazza skrev 2014-02-11 17:59:27 följande:

    Irmeline,mådde du illa och hade andra symtom då när du var missfall som inte upptäcktes föränn på ul?


    Jag hade inte jättemycket symptom, mest trötthet, starkare luktsinne etc, men det har jag aldrig haft även vid fullgången graviditet. Symptomen muskat väl om hormonerna (hCG och progesteron) går ner, men det gjorde de inte för mig. Kroppen hade liksom inte fattat...
  • Irmeline

    Jag håller med flera före mig, låt oss sluta älta mf, vi blir bara mer nojjiga av det, och det finns ändå inget vi kan göra. Låt oss prata om positiva saker, som illamående ;)

    Själv så är mitt främsta symptom trötthet. Däckar tidigt om kvällarna men hur mycket jag än sover är jag trött trött trött. Har för mig att det var värst i början, någon annan som vet när det brukar ge med sig?

  • Irmeline

    Det är väldigt olika om man ser på Vul eller inte, beror på hur bra apparaten är, hur graviditeten sitter och hur skicklig utföraren är. Så oroa er inte så tidigt! Det är pga detta många vill att man ska ha gått 8-9v innan, så man säkert ser nåt.

    Jag gjorde vul 6+2 förra gången och de sa att de "kanske såg nåt". Nytt vul 8+3 visade en liten nalle med pickande hjärta :)

  • Irmeline
    L1977 skrev 2014-02-12 10:55:44 följande:

    Hur har vi det med shoppandet tjejer? Någon som handlat något till sin bebis än? Jag har bara kollat lite, inte köpt något ännu. Tänkte ev premiär handla på fredag efter vul


    Så gjorde jag förra gången, handlade en liten body efter vul, sen nånting mer efter kub, och efter rul var det fritt fram :)

    Nu har vi typ allt, nåt nytt plagg kanske... Funderar dock på en ny (begagnad) vagn att komplettera den jag har med. Har en med små cityhjul och skulle vilja ha en robustare men stora hjul för terräng. Flyttat från stan till hus så lite andra omgivningar att promenera i ;)
  • Irmeline
    tjej93 skrev 2014-02-12 08:20:25 följande:

    Det här är mitt första barn och jag har ingen aning om hur de funkar under en graviditet. Alltså inte de att jag inte vet vad som händer men jag undrar

    när ska man ringa mvc?

    Vad är skillnaden på vul och ul? Och när gör man de på ett ungefär?

    När är första kontrollen?

    Går in i vecka 5 imorgon, har haft växtvärk (gissar jag på efter att ha läst andra trådar), illamående de senaste 2 nätterna. Borde jag kolla upp de?

    Åååh de är så mycket jag inte kan fråga mina vänner om, för de är alldeles för tidigt


    Du kan ringa mvc redan nu. Växtvärk är normalt, men om det blir jättesmärtsamt, framförallt på ena sidan borde du kanske kontakta sjukvården och kolla att det inte är utomkveds (dock ovanligt).

    Det är lite olika hur det funkar, vissa får hälsosamtal redan kring v6, sen är i skrivning kring v9-11. Då tar man upp fosterdiagnostik, kollar om man har hiv eller klamydia, att man har antikroppar mot röda hund. Sen gör man ev kub, sen rul kring v18-19. Gången efter inskrivningen man träffar BM är inte förrän ett par veckor efter RUL, då börjar de verkliga kontrollerna, järnvärde, protein i urinen, magmätning. Jag fick aldrig väga mig, BM frågade vid inskrivning och någon mer gång lite senare, hon verkade rätt ointresserad av det.

    Vul görs tom V9-10, ul kan göras från v8-9, beror på deras maskin, ingen skarp gräns. Ska på vul/ul v9 och vet inte vad det blir...
  • Irmeline

    Jag tog svininfluensavaccin förra gången jag var gravid, men så är jag ju också pro vaccin i allmänhet. Tog TBE-påfyllning precis innan jag plussade också... Var väl inte meningen men visste ju inte...

  • Irmeline
    tasirvio skrev 2014-02-13 17:00:21 följande:

    Nå det här vaccinet innehåller även svininfluensavaccin, så tror inte de hunnit testa såå mycket på ett år, vilket oroar mig. Jag jobbar inom vården, men inte med sjuka. Eventuellt ibland med åldringar, men det sker rätt sällan för tillfället. Jobbar alltså som logoped. Är såå fruktansvärt kluven när det gäller det här med vaccin.. Min chef har egentligen get oss ultimatumet att antingen bli vaccinerade eller sedan använda kirurgiskt munskydd. Men sådant kan jag inte använda när jag jobbar med småbarn, speciellt då vi övar artikulation. Men är inte sugen på att vaccinera mig heller :/
    Det är inte samma svininfluenzavaccin nu som det som orsakade narkolepsi. Inte heller var det samma i slutet av 2011 då jag tog det under min förra graviditet.
  • Irmeline
    testosteran skrev 2014-02-16 20:57:57 följande:

    Hej hej! Är i v 5+0 idag och har bf 19/9. Blir vår tredje och jag känner ingenting förutom trött, torra läppar och gasig ;) har en av varje sedan tidigare och mådde lika med båda förutom att med dottern var jag supervarm och var sugen på sött, sonen frös jag hela graviditeten och var sugen på chips och pommes . Väldigt lustigt :) får se denna gång! Kände på mig med båda innan de kom så får se nu! Blir kul att få i oktober! :)


    Intressant! Jag fryser också nu, var varm förra ggn med dottern. Mår mer illa också (eller så har jag förträngt att jag mådde såhär sist) så hoppas ju lite extra på en lillebror :)
Svar på tråden BF Oktober 2014