Inlägg från: SysterAnna |Visa alla inlägg
  • SysterAnna

    BF Oktober 2014

    XSmalltowngirl skrev 2014-02-27 14:54:58 följande:

    Alltså, en fråga;


     


    jag är 168 cm lång och väger vanligtvis 52 kilo, är VÄLDIGT liten och smal. Jag brukar bli svullen om magen när jag inte bajsat ordentligt, japp.. precis så! - men då blir jag svullen kring urinblåsan, lååångt ner alltså. Nu, är jag svullen under naveln och misstänker att min bebismage är påväg? är de ens möjligt. Är i vecka 5.

    jag har aldrig mage annars och är väldigt tränad, men jag har också haft vad jag tror är växvärk dagar och nätter i över en vecka nu och de är tröttsamt och jag som ofta går i höga jeans har fått byta ut dessa mot leggings, för jag kan inte knäppa. de bara trycker och skaver.

    är detta normalt i vecka 5? eller har det också med livmoderns placering att göra? fram, bak? osv...

    tycker de känns tidigt och hon i babyaffären sa att de dröjer inte många veckor innan jag får riktig mage...

    detta på bilden är troligt mycket put jämfört med hur jag annars ser ut...


    Tarmarna blir väldigt svullna i början vilket kan ge rund och svullen mage om jag förstått det rätt. När du inte bajsat på ett tag så ligger ju innehållet långt ner och förmodligen därför du blir stor långt ner. Nu är ju hela tarmpaketet svullet och det sträcker sig runt i hela buken. 
  • SysterAnna
    XSmalltowngirl skrev 2014-02-27 19:27:01 följande:

    TACK :D jag har bokat den nu iallafall med alla tillbehör som kan tänkas behövas :D

    Ni som har barn sedan tidigare; Åkpåse? jag kommer om allt går som planerat få barn siste oktober. Liggdelen är stor och rymlig. Men vad anser ni om åkpåse i liggdelen? är de nödvädigt på vintern? - såg idag en overallpåse från Newbie på kapphal och hade likväl kunnat tänka mig en sådan. Eller behöver man en jättepälsad åkpåse under vintern? jag vet inte... jag vet inte mycket om detta med kläder på barn, vill ju inte dem ska frysa men absolut inte svettas ihjäl.


    Vi kommer köra på samma som sist (februaribebis): Fårfäll i botten, en stickad overall och sen ett täcke. Sedan "locket" till liggdelen ytterst, fungerade jättebra. 
  • SysterAnna

    Vi hade sen avnavling på sonen och ska ha det även denna gång. Idag börjar jag jobba på mitt vanliga schema. Känns lite lustigt att jobba fram till slutet av juni och sen går jag på semester och fyller därefter ut med föräldradagar tills min gravpenning börjar. 

  • SysterAnna

    Imorgon ska vi på ultraljud. Är rätt orolig för att bebisen inte ska leva därinne... Men försöker ändå ta det med ro för att inte bli allt för besviken. Lyckligtvis ska jag jobba hela kvällen och sen bara hem och sova för att sen stiga upp och åka till barnmorskan. Är i 9+5 imorgon. 

  • SysterAnna

    Varit på ultraljud idag. Allt såg fint ut. Bebisen var ca 2,8 cm och stämde med att jag är i v. 9+5. Bild finns i bildtråden.

  • SysterAnna
    tasirvio skrev 2014-03-06 11:15:34 följande:
    Nej usch då, då förstår jag att det känns nervöst. Jag har inte varit så farligt orolig, mer än att jag just ibland intalar mig själv att jag bara inbillat mig att jag ä gravid.. har god lust att gå och köpa en massa graviditetstest just nu för att bekräfta att jag är gravid, men inser ju att det inte är riktigt klokt ;) Hur långt gången är du, jag borde nu vara i 9+2..

    Har känt likadant och oroat mig för att det inte skulle finnas något därinne. Blev så lättad över att det fanns något som sprattlade runt och att jag inte bara var knäpp och gått upp i vikt en massa.
  • SysterAnna
    Cazza skrev 2014-03-07 19:42:14 följande:
    "Skönt" att veta att jag inte är ensam. Känner ni er också deprimerade pga detta??
    Har ni barn sen tidigare? Jag har två som jag nu inte ens orkar ta i knappt.
    Har fått ngt nytt som heter sofran tror jag som jag ska ta ut imorgon. Men känner mig redan helt neddrogad ;(
    Zofran är samma som ondansetron. Hoppas det snart blir bättre för dig! Har inte kräkts men mått ohyggligt illa så att det tagit alla krafter. Nu känns det som att jag börjar gå mot bättring även om jag tar lergigan comp varje dag. Har också känt mig nedstämd över att inte riktigt kunnat vara den mamma och fru jag vill vara samt att min man har fått dra ett tungt lass. 
  • SysterAnna
    mitthemligajag skrev 2014-03-10 21:47:59 följande:
    På senare dagar när jag fått medicin och kan behålla maten har jag blivit så extremt svullen om magen... Imorn ska jag prova på att jobba och får inte på mig ett enda par jeans för den hör luft magen som är helt uppblåst... Vad sätter ni på er? Jobbar på förskola och kläderna måste vara bekväma, hehe de är ingenting förutom mjukis just nu
    Hemma bär jag ofta tights och klänning. Har ett par jeans som jag satt en hårsnodd i för att hålla ihop dem. Jobbar som sjuksköterska på sjukhus så har luftiga kläder när jag jobbar lyckligtvis :) går i pyjamas med dragsko i midjan på jobbet :p
  • SysterAnna
    swallin skrev 2014-03-10 22:09:52 följande:
    Vad många det är som ska göra kub. Erbjuds alla att göra det i erat landsting? :)
    Vi erbjöds kub men avstod. Bokade dock privat ultraljud för att se hur många det var och att den levde. 
Svar på tråden BF Oktober 2014