Inlägg från: SysterAnna |Visa alla inlägg
  • SysterAnna

    BF Oktober 2014

    Är inte meningen med tråden att man skall kunna ventilera sådant som oroar eller glädjer en? Sen hur mycket privat man skriver är väl upp till var och en? Som många skriver så är ju oftast första trimestern den jobbigaste, just där vi alla befinner oss nu. Står ju även en hel del positivt med lyckade ul osv. 

  • SysterAnna
    jonie skrev 2014-03-18 12:15:10 följande:
    Idag var jag på inskrivning! Kul att träffa samma bm som förra året :) Roligast är ju att få datum till RUL, nu väntar en lååång väntan på 7 veckor innan det är dags; 8 maj. Har ni andra fått datum för RUL?
    Ska dit den 12/5!
  • SysterAnna
    tasirvio skrev 2014-03-18 11:59:29 följande:
    Singoalla78 förstår vad du menar med att det kan väcka oro hos andra, men det är även viktigt att de som är oroliga får ventilera sina tankar, så andra kan stötta och lätta på deras oro.. speciellt de som kanske inte har någon annan att prata med just nu.

    Jag har fått lite saker i stil med potta, babybadkar och lite kläder, som min bror lämnade efter sig då de reste tillbaka till Norge..

    Har inte bestämt mig för någon vagn ännu, kan hända att jag får/får köpa billigt en vagn av en k0mpis som inte behöver sin mera, så ska ta en titt på den först.. Har inte råd med en så dyr, max kring 3-4000kr..

    Men jag vill gärna ha en vagn med 4 stora hjul där man kan ändra körriktningen genom att ändra "styret". Skulle gärna välja en med beige/brun färg.. ljus så den inte blir så varm, men inte för ljus så den ser smutsig ut hela tiden. Något i stil med den här kanske: www.hobbyhall.fi/web/store/lapset/ vaunut-ja-rattaat/yhdistelmavaunut/abc-design-pram y-lux-yhdistelmavaunut-kova-kantokoppa-beige-valko inen?#

    Det här är alltså vårt första barn, så vi kommer att måsta införskaffa allt, men ska försöka hitta bra begagnade varor på nätet..

    Själv då?
    Tror att man kan vända styret på det sättet på crecent classic. Den har även fyra fasta hjul och brukar inte kosta mer än fyra-femtusen ny med liggdel. 
  • SysterAnna

    Hej. Gårdagskvällen spenderades på gynakuten... Satt i bilen och var på väg till en kompis på kvällen och hade lite ont i magen. Men det gjorde bara mer och mer ont. Helt plötsligt kände jag hur jag börjar blöda... Fick tillslut stannat bilen och ringde mina föräldrar som var de närmaste jag kunde komma på. Så de kom och hjälpte till att köra hem mig till min man och de tog hand om sonen. Sen väntade några oroliga timmar på akuten. Smärtan avtog ganska fort och även blödningen blev mindre så småningom. Kom in till läkaren och fick göra vul och där såg man återigen en pigg bebis med hjärta som slog och ingen pågående blödning! Fy, vad de kan skrämmas de där små, och då är de inte ens födda än! 

  • SysterAnna
    Majspinglan skrev 2014-03-20 09:15:27 följande:
    Nu kommer ett sånt där inlägg som alla tycker är så himla trist. Men faan för det här, det finns ni som har det värre, men det tröstar tyvärr ingenting. Jag är inte alls glad över det här, alls... Jag vet inte hur jag ska ta mig ur den här onda cirkeln känns det som. Går in i v.10 på lördag.. Förhoppningsvis så ger det helt med sig v.12... Tills dess hinner jag väl bli deprimerad på riktigt :(
    Kände mig också rätt nere när illamåendet var som värst. Men som de andra säger, kontakta mvc och få hjälp! Jag är i v 11+5 idag och har inte tagit någonting mot illamåendet på en vecka. Hoppas det blir bättre för dig med snart! 
  • SysterAnna

    Jag bär sonen på 2 när det behövs. Oftast är det ju bara upp och ner ur vagnen, i och ur bilen och ibland upp för trapporna (bor på 3:e våningen). Är orolig för att min blödning jag fick igår berodde på att jag hjälpte till att lyfta upp en väldigt stor patient från golvet i tisdags på jobbet. 

  • SysterAnna

    12+0! Nästa inplanerade sak som vi har är RUL den 12 maj, kommer då vara i 19+2. Efter det ska vi till barnmorskan veckan efter. Har inte handlat något till bebisen än, har ju kvar så mycket från sonen. Men på lördag nästa vecka ska vi på Baby- och barnmässan i Göteborg  kanske blir något litet då. Har dock inte börjat känna något sug efter att handla än och då är det nog bäst att vänta. Kanske blir värre senare  

  • SysterAnna

    Har också betydligt mycket mindre symtom nu än för några veckor sedan. Illamåendet är bara lite vagt i bakgrunden ibland och magen är inte lika svullen och gasig. Har bara en liten kula nu. Däremot har jag helt förlorat allt vad tålamod heter här hemma... Mannen tyckte förut vid frukosten att jag kanske skulle gå och vila en stund i sovrummet med stängd dörr medans han och sonen städar lite  

  • SysterAnna

    Vi var bara överens om några få flicknamn när sonen föddes. Så de hänger med även denna gång. Det är Alice (dock det populäraste flicknamnet just nu + att kompisen döpte sin dotter till det i december), Julia, sophie, Ingrid. Pojknamn har vi inga... Men det löste ju sig sist när det blev en pojke, han var ju en Jesper precis som jag sagt tidigt i graviditeten som min man sa. Trots att han inte höll med mig om det då. Men när Jesper kom ut var det hans förslag  

Svar på tråden BF Oktober 2014