• lilladun

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Känner mig deppig och ledsen..
    har sedan 7 månader tillbaka slutat med p-piller sedan jag och min sambo vill bli gravida.. Har sedan jag slutat med p-piller inte haft endast en mens direkt efter avslutet därefter inget mer. Har en bakgrund med ätstörningar och extrem lite fett på kroppen under ca 8 år tillbaka.. jag har försökt att våga "ätapå" lite.. Idrottar dock fortfarande på elitnivå (dansar och styrketränar på heltid), har ökat lite i vikt och känner att jag som icke gravid inte vill lägga på mig mer.. (har ett normalt BMI) men fortfarande mycket lite hull...

    Jag fick i går gå till gyn (äntligen) för att få redan ut min uteblivna mens. Gynekologen sa att min värden (blodprover) och att den gynekologiska undersökningen såg bra ut förutom att jag hade extremt tunn slemhinna vilket han menade på var ett tydligt täcken på att jag inte producerar tillräckligt med hormon.

    Han ville att jag skulle om jag förstod honom rätt äta mer, träna mindre.. typ.. Och jag ska nu yterliggare göra mitt bästa för att trotsa mitt egna psyke (och den kropp som jag dagligen får så fin feedback på av många andra som ser mig som ett super tränat ideal) 

    Låter säkert löjligt men det känns jäääääätte jobbigt att gå in för detta.. och garanterat kommer få höra av folk omkring mig att jag blivit tyngre, rundare osv vilket också kommer att gå ut över min karrier.. 

    Jag vet att detta är ett måste, men det känns så otroligt jobbigt!!!!! NÅGON SOM VARIT, ÄR i LIKNANDE SITS?
    Jag vill så gärna kunna komma vidare i livet, när jag väl är gravid. Just nu känns en graviditet så långt borta.

  • Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.
  • snorklan
    Camille skrev 2014-09-25 19:54:16 följande:

    Snorklan:
    Det är nog ganska normalt att man får mer ont utav ovitrelle än vid normal ägglossning. Äggstockarna har ju blivit mycket mer stimulerade än vad de blir vid naturlig ägglossning.

    Jag har mått dåligt psykiskt av IVF p.g.a att hormonerna gjort mig väldigt labil och överkänslig i allmänhet. Sedan har det också varit (precis som ni båda säkert känner igen) psykiskt påfrestande att pendla mellan hopp och förtvivlan.
    Fysiskt har jag mått dåligt med illamående, buksmärtor, svullnad och trötthet. Plus att jag blivit lätt överstimulerad vilket resulterat i fruktansvärda kramper i samband med att äggstockarna vridit sig. Men det fick jag veta nu att äggstocksvridningar tydligen är väldigt ovanligt så läkaren menade på att det var konstigt att det skedde vid båda behandlingarna.. Så jag hoppas jag slipper det den här gången..

    Ja mitt träningsschema som jag tänkt är att de 2 kommande veckorna Max springa 3ggr och då inga intervaller utan bara lätt jogg och sedan 2 styrkepass i veckan. Dvs 2 hela vilodagar.
    Sedan under behandlingen blir det nog ingen löpning alls. Styrketräningen får bli utefter hur jag mår i kroppen...

    Lilladun: hur mår du av primulut-nor? Förstår att det är jobbigt att vänta men snart är det din tur!
    Ibland är det skönt att ställa sig på vågen de där gångerna det känns som om man gått upp jättemycket och bara få bekräftat att kroppen faktiskt behöver lite tid för förändring. Dvs. Att vikten inte bara rusar iväg.
    För även om man vill gå upp i vikt så är det ju skönt om man kan känna att viktuppgången sker i lagom takt!


    Jag vet precis hur det är att må psykiskt dåligt av allt detta. Hur ska man stå ut? Jag mår ytterst dåligt psykiskt av hormonerna me, blir so ett litet monster, sur och vred och får vredesutbrott för minsta lilla, gråter etc. Sen när mensen har kommit blir jag som ett litet lamm igen. Usch. 

    Hur fick du reda å att du hade äggstocksvridning?J ag har också haft fruktansvärda kramper i magen, undrar om det kan ha varit överstimulering? Hänt 2 ggr av 3 med ovitrelle. Däremot ingen svullnad etc som ju ska vara vanligt vid överstimulering? Blir inte klok på detta alltså... Vad sa de om din äggstocksvridning, och hur kom man på att det var just det?

    Jag planerar också att träna mindre. Tänkte styrketräna 3 ggr/v och gå på HotMojo (värmeyoga) 2 ggr/v.  2 hela vilodagar. 

    Hörni tjejer, ska vi inte ta tag i den där viktuppgången nu en gång för alla? Jag har också tappat! Nu KÖR vi!
  • Camille

    De sa till mig att det var äggstocksvridning utifrån hur besvären betedde sig. Dvs. Jag fick kraftiga kramper lokaliserade till äggstockarna som kom i intervaller flera ggr/h. När de tittade på ultraljud såg de att det ansamlats en hel del vätska kring livmodern och äggstockarna. Äggstockarna var 5ggr så stora som de är normalt. Men att äggstockarna blir förstorad är tydligen inget konstigt utan det beror på hormonstimuleringen.

    Det kan nog vara så att du blivit lite överstimulerad snorklan. Men för att det ska utvecklas till OHSS så ska det till att man också samlar på sig mycket vätska dvs. Flera kilo viktuppgång på något dygn och att man blir andfådd och kraftigt illamående. Tror inte du behöver oroa dig för det.
    Men känner du dig osäker så kan du ju alltid be att få göra ett ultraljud.

    Nej hur ska man stå ut med att må så psykiskt dåligt? Jag har försökt att tänka att "det går över när hormonerna stabiliserat sig" och att det är bara att härda ut. Men det är ju grymt svårt att ge de tankarna någon mening när känslorna är så starka... Fick tipset av psykologen på IVF-kliniken att försöka distrahera mig med aktiviteter för att kunna få tankarna på annat håll..
    Så inför kommande behandling har jag laddat upp med lite böcker och pyssel.. Får se hur det går :-/.

    Låter som du har en klok träningsplan också. Hotmoyo har jag aldrig testat men är väldigt sugen på att testa det. Jag gillar vanlig yoga men upplever ibland att det är lite väl lugnt. Och då kan jag tänka mig att hotmoyo är en bra variant?

    Jag var förresten hos en akupunktör häromdagen. Ska gå dit 1gg/v nu innan och under behandlingen. Tänker att det gör ju ingen skada iallafall. Så kan det öka chanserna lite så är det ju bara positivt!

    Ja nu kämpar vi på med viktökningen! Jag har faktiskt lyckats gå upp 1kg den senaste veckan!!

  • lilladun

    Fick någon av er domningar  eller stickningar när ni åt Prelut-nor? Jag åkte in till akuten i natt då jag sedan några dagar tyckt det varit konstigt att armar, skinkan mm har kunnat "somna" (domna av) i natt domnade läpparna och tungan på mig, kändes som en tandläkarbedövning.
    De hittade inga fel på sjukhuset och misstänkte att det kunde ha å göra med svullnad som klämmer nerver (lät väldigt logiskt i alla fall) pgav hormonerna.
    Har dessutom kissat ovanligt mycket och ofta (3g i natt)... Känner någon av er igen detta?
    säkert inget farligt men man blir ju lite nojig.

  • Camille

    Jag har ju inte tagit just de hormonerna. Men har inte fått några sådana biverkningar utav de hormoner jag tagit. Usch vad otäckt det lät! Bra att du åkte in och kollade upp det! Hur känns det nu, har det blivit bättre?

  • lilladun

    hittade inga fel.. men har känt surret och domningarna även till och från i dag. Men kommer att fortsätta kuren ut då min gynläkare  inte trodde att det hade med tabletterna att göra..

    Bra där Camille med viktökningen :) hur upplever du akupunkturen?

    Snorklan  fick du några "domningskänningar" av Prelut-nor?

    Var ligger ni i era behandlingar nu???

  • snorklan

    Hej tjejer!

    Dåliga nyheter från mig, tant röd kom igår..... Så ledsen och besviken! Pratade med gyno idag i telefon, vi börjar med ny stimulering nu på torsdag. På't igen bara. Man kunde iaf se med blodprov att jag har haft ägglossning denna gång. Det är ju bra. Men det är ändå drygt att det inte tar sig. Försöker hålla fast vid tanken att alla "normala" ju heller inte blir gravida på varje försök.

    Lilladun: Läskiga symtom! Jag har aldrig haft något sådant.

    Camille: Jag kan VERKLIGEN rekommendera hot mojo, tycker precis som du att vanlig yoga blir lite för lite träning, här är man ju i 38 tradigt rum så svetten rinner! Gillar även själva tränignsformen, mycket smidighet, statisk styrka och balans. Testa! 

  • Camille

    Lilladun: hoppas domningarna försvinner helt, bra att du inte behövde avsluta kuren.
    Akupunkturen kändes bra, ska dit igen på torsdag. Förväntar mig inget mirakel utav den som sagt men kan de ge en liten boost till kroppen är det ju bra!
    Jag tar första hormonsprutan på onsdag nästa vecka.

    Snorklan: så tråkigt att höra att det inte blev ett plus men bra att du fick ägglossning! Men det är klart att man blir ledsen och besviken när det inte blir som man hoppats... Som du skriver så är det ju inte så att "normala" blir gravida varje gång heller. Känns det ok att börja om igen så snabbt?
    Ja hot mojo låter onekligen som något jag skulle uppskatta!

    Kämpa på båda två!

  • snorklan

    Camille: Ja det känns toppen att börja på en gång igen, då blir ju cykeln mer "naturlig" och jag slipper äta primolut nor igen..... Hoppar direkt på min naturliga cykel så att säga. Så det ser jag inga nackdelar med. Spännande med din akupunktur. Vad ska den göra?

  • Camille

    Vad bra att det känns bra att börja direkt igen snorklan!

    Akupunkturen ska hjälpa till att balansera hormonerna i kroppen och förbättra blodgenomströmningen till äggstockar och livmodern. Vet inte hur mycket jag tror på det där med att "balansera kroppen". Men att cirkulationen ökar vid akupunktur är ju vetenskapligt klarlagt och likaså att man kan få en sänkning av det sympatiska nervsystemet och en ökning av det parasympatiska. Och det är ju bra hursomhelst om man kan lyckas minska stressnivån i kroppen!

  • snorklan

    Camille: Jag tror att det kan vara jättebra... bara att man gör någonting, och det är ju knappast farligt att prova (bara det inte är jättedyrt)

    Fick idag remissbekräftelse att vi står i kö för IVF via landstinget sedan 17/8. Känns mkt skönt.

Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.